Demo Pro Evolution Soccer 2010 is nabij

Het najaar is weer in aantocht en dus is het ook weer tijd voor een klassieke strijd tussen de nieuwe versies van FIFA en Pro Evolution Soccer. Voor liefhebbers van het aankomende Pro Evolution Soccer 2010 is er goed nieuws, want een medewerker van het ontwikkelteam heeft laten weten dat een demo van PES 2010 nabij is. De man in kwestie verklaarde:

    “Not long to go now until we release a demo for everyone to test. You’ll get a chance to see the new PES for yourselves and make up your minds about how we’ve reflected what the what fans want.”


Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010) legt de focus op een realistische en uitdagende ervaring. Zo kent dit deel intuïtieve zone-verdediging, waarbij je constant nieuwe manieren moet zoeken om aan te vallen. Daarnaast is zowel stragisch spelen als snel reageren van groot belang. Keepers zijn nog veelzijdiger met vaardigheden van een echte hedendaagse topdoelman. Ook de beslissingen van de scheidsrechter zijn verbeterd, waardoor de leidsman betere en meer gebalanceerde beslissingen maakt tijdens wedstrijden.

PES 2010 is ook visueel verbeterd. Spelers en animaties komen nog dichterbij de werkelijkheid en met nog meer gezichtsuitdrukkingen en een verbeterd systeem voor belichting zie je heel nauwkeurig in welke conditie je spelers zijn. Op het gebied van gameplay is ook veel veranderd. Dribbelen, draaien en schieten is verbeterd en je merkt echt verschil tussen een pass vanuit stilstand en passen tijdens een sprint. Daarnaast is de Master League uitgebreid met diverse managerfuncties, zodat het managen van een team nog langer leuk blijft.

Ten slotte is ook de AI van spelers aangepakt, in de vorm van Teamvision 2.0. Middenvelders en verdedigers werken samen om open ruimtes te verdedigen en aanvallen af te stoppen. Strategisch spelen is nog belangrijker geworden met diverse nieuwe mogelijkheden. Zo kan je tijdens een vrije trap de looprichting van spelers aangeven om nog beter iemand vrij te spelen. Teamgenoten reageren ook dynamisch op elkaar. Als een vleugelspeler bekend staat om een goede voorzet, zullen meer spelers bij een aanval zich naar het penaltygebied begeven om de voorzet te ontvangen.

Pro Evolution Soccer 2010 verschijnt op 22 oktober voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3. De PlayStation 2 en PlayStation Portable worden op worden op 5 november voorzien en de Nintendo Wii-versie ligt op 20 november in de winkels.

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Nog 3 dagen en fifa 10 demo komt uit ! ben benieuwd of het aanpassingen hebben gebracht!

  2.   
    -050- Critical's avatar

    hmm toch maar weer beide demos checken
    🙄

  3.   
    defjam's avatar

    is dit alleen de pc demo of komt ie ook op xbox live te staan?

  4.   
    ChielB's avatar

    Dat is vooralsnog onbekend, er is alleen gemeld dat er een demo wordt uitgebracht. Je kunt er wel voorzichtig op rekenen dat de demo voor PC, Xbox 360 en PS3 verschijnt. Geen zekerheid, maar wel de gangbare platformen voor demo’s.

  5.   
    nanathan's avatar

    Weer de jaarlijkse strijd tussen PES en FIFA
    En elk jaar weer dezelfde uitmelking.

    Ik opteer voor de afwisseling al ben ik eigenlijk een fifa man.
    Maar elk jaar afwisselen is ook wel interressant.

    Kgeef wel toe datk enkel PES5 en 2008 heb en fifia hebk vanaf 98 bijna elk jaar gehaald.

  6.   
    lazylen's avatar

    PES was vroeger altijd beter, maar sinds de overgang naar de Next Gen zijn ze zwaar voorbij gestreefd door FIFA. Nu lijkt PES grafisch een stap dichterbij te zijn gekomen. Nou is dat niet het belangrijkste van een Footie, maar ik vind het toch lekker om naar een strak veldje te kunnen kijken.

    Qua besturing vielen 2008 en 2009 heel erg tegen en waren ze veels te sloom. Soms leek het wel alsof er lijm aan de bal zat en hij niet vooruit kwam. Zo liet het geluid het ook vaak afweten met herhaalde stukjes, die na verloop van tijd vervelend werden.

    Ook vind ik het in deze tijd niet meer kunnen dat je de spelers vermaakt met clubs als North Londen, Merseyside Red/Blue etc etc en vind ik de Team A t/m Z al helemaal uit den boze.

    Toch ga ik beide demo’s proberen in de hoop dat PES mij weer net zoals de goede oude tijd kan overtuigen.

  7.   
    Cute Hot Apple's avatar

    lazylen schreef, "Toch ga ik beide demo’s proberen in de hoop dat PES mij weer net zoals de goede oude tijd kan overtuigen."

    Ik denk dat ik je daarin moet teleurstellen.

    Maar de tijd zal het leren.