Kingdom Hearts: Birth By Sleep exclusief voor de PSP

De PlayStation Portable-eigenaren onder ons die fan zijn van het befaamde Kingdom Hearts mogen vandaag verblijd worden door ontwikkelaar Square Enix, want een woordvoerder van het bedrijf heeft namelijk laten weten dat Kingdom Hearts: Birth By Sleep exclusief voor de PlayStation Portable zal zijn.

Dit mag een logische stap zijn, aangezien de Nintendo DS eind dit jaar ook wordt voorzien van een eigen deel, Kingdom Hearts 358/2 Days welteverstaan. Er mag de komende tijd dus geen tekort zijn aan magische Kingdom Hearts-games.

Kingdom Hearts: Birth By Sleep is net zoals zijn voorgangers een actievolle RPG. Om dit nieuwe deel een verfrissende wind mee te geven, is het gevechtssysteem vernieuwd en zal daarom ook geen gebruik maken van Magic Points, zoals dat wel het geval was in eerdere delen binnen de serie. Verder speelt Birth By Sleep zich tien jaar af vóór de gebeurtenissen van het originele Kingdom Hearts en is daarom te rekenen als een prequel. Verwacht verder de gedeeltelijke terugkeer van een jongere Sora, Riku en Hercules, maar ook nieuwe personages als Snow White, Cinderella en Aurora, welke natuurlijk stuk voor stuk bekende Disney-personages zijn.

De game draait deze keer daarentegen om drie volledig nieuwe personages: Terra, Ventus en Aqua. Ieder op zoek naar de mysterieus verdwenen Xenahort, één van de Keyblade masters die Birth By Sleep kent. Er is dan ook sprake van drie aparte scenario’s, waarvan elke scenario zich focust op één van de drie personages, al zijn er momenten dat de paden van de drie moedige helden elkaar kruisen. Door het aanwezig zijn van drie verhaallijnen, elke ongeveer 15 uur lang, zal de game zo’n 50 uur kosten om uit te spelen, wat ervoor zorgt dat Birth By Sleep gerekend mag worden als het langste deel binnen de franchise tot nu toe.

Kingdom Hearts: Birth By Sleep verschijnt ergens in 2010 voor de PlayStation Portable.

 1.   
  craz's avatar

  Ik wil weer een kingdom hearts voor de console 🙁

 2.   
  Carmen07's avatar

  Er komen behoorlijk wat leuke games aan voor de PSP 🙂

 3.   
  Lashrom's avatar

  yagamer schreef, "Ik wil weer een kingdom hearts voor de console 🙁 "

  Inderdaad, ik wil een vervolg van KH II. Geweldige game is dat, maar nu wil ik graag eentje voor de console.

 4.   
  xizaaR's avatar

  Lashrom schreef, "

  ”yagamer” schreef, "Ik wil weer een kingdom hearts voor de console 🙁 "

  Inderdaad, ik wil een vervolg van KH II. Geweldige game is dat, maar nu wil ik graag eentje voor de console. "

  Inderdaad.Heb gewoon zitten janken toen ik hem uit had gespeeld.Zo geweldig;)