Dark Carnival campaign Left 4 Dead 2 onthuld

Valve heeft wat meer bekendgemaakt over de Dark Carnival campaign voor Left 4 Dead 2. Na Swamp Fever en Parish is Dark Carnival de derde van de in totaal vijf campaigns die in Left 4 Dead 2 aanwezig zijn. De mensen van het Britse Eurogamer hadden het genoegen hands-on te gaan met deze Dark Carnival campaign.

De campaign begint op een snelweg, terwijl de overlevenden zich een weg banen langs verlaten auto’s richting een reuzenrad en vrolijke kleuren van de nabij gelegen kermis. Na een afdaling langs een gladde heuvelweg, waar ook een gezellige Tank ten tonele kan verschijnen, moeten de survivors door een motel van twee verdiepingen, voordat ze uiteindelijk bij de kermis zijn.

Tijdens de speelsessie kwam ook een nieuwe infected aan bod: de Jockey. Deze irritante tegenstander besluipt spelers van achteren en springt dan op hun rug. Spelers met een Jockey op hun rug zijn stuurloos, doordat de Jockey hen kan besturen. Zodoende moet je extra goed op elkaar letten met Jockeys in de buurt, want voor je het weet probeert een Jockey iemand van de groep weg te sturen, richting een grotere hinderlaag. Zeker in de Versus spelmodus lijkt dit een interessante vijand om tegen te vechten.

Daarnaast kent Dark Carnival ook speciale infected, namelijk tegenstanders die geheel toepasselijk als clown verkleed zijn. Zo kent elke campaign een karakteristieke infected. Swamp Fever heeft “Mudders”, Parish heeft de “Hazmat” en Dark Carnival beschikt dus over dodelijke clowns.


Left 4 Dead 2 is, zoals de naam al aan mag geven, het vervolg op het enorm succesvolle Left 4 Dead. Net zoals in het origineel kunnen we weer aan de slag met vier overlevenden om te strijden tegen eindeloze hordes zombies. Het betreft dit keer alleen geen Louis, Zoey, Bill of Francis, want Left 4 Dead bevat namelijk vier volledig nieuwe overlevenden. Daarnaast bevat Left 4 Dead 2 ook nog andere nodige veranderingen om het een waar vervolg te maken. Zo bevat de game vijf nieuwe campagnes, meer dan tien nieuwe wapens en kunnen we het opnemen tegen nieuwe speciale geïnfecteerden, zoals de Charger, de Jockey en de Wandering Witch.

Tevens verkrijgt Left 4 Dead 2 direct ondersteuning voor zowel Survival Mode als Versus Mode. Om dit alles aan te sturen maakt de A.I. Director ook zijn terugkeer, maar niet in de vorm zoals we die gewend zijn, want Left 4 Dead 2 bevat namelijk een verbeterde versie van de A.I. Director, welke in staat is om de omgevingen te veranderen terwijl je speelt, om de spelers een grotere uitdaging voor te schotelen.

Left 4 Dead 2 verschijnt op 17 oktober voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  Had laatst nog een screenie van die clowns gezien.
  Best wel grappig. 😆
  Heb echt wel zin in deze game. 🙂

 2.   
  Menyz0r's avatar

  een Jockey iemand van de groep weg te sturen, richting een grotere hinderlaag. Zeker in de Versus spelmodus lijkt dit een interessante vijand om tegen te vechten. , Ik neem dus aan dat deze gespeeld kan worden door een persoon in versus 😀

 3.   
  b00m666's avatar

  awesome man wil die jockey wel is zien