Valve pakt cheaters Team Fortress 2 aan

Valve heeft aangegeven dat men deze week druk bezig gaat om Team Fortress 2 te zuiveren van alle oneerlijk verdiende items. Deze actie maakt deel uit van een nieuw “zero tolerance” beleid dat men gaat voeren tegen cheaters. Ongeveer 4,5 procent van alle Team Fortress 2-spelers maakt namelijk gebruik van illegale programma’s om beloningen vrij te spelen. Dergelijke items zullen door Valve worden vernietigd.

Anderzijds zal men de grote groep eerlijke spelers belonen met een speciale halo hat. Lang leve goed gedrag!


The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

Team Fortress 2 is verschenen als deel van The Orange Box voor PC, Xbox 360 en Playstation 3. Deze is via Steam apart te downloaden voor PC gebruikers.

 1.   
  GENERAL_DS's avatar

  heel tijdje geleden ook al 😆

 2.   
  Broodbeleg's avatar

  Da’s kut. Veel mensen gebruiken namelijk de idler en die is echt heel erg handig om de hats te krijgen.

 3.   
  Rock-in's avatar

  Yupz, Play Fair, verneukt alleen maar de multiplayerpotjes met dat gecheat. Offline is geen probleem, daar heeft niemand er last van en bij veel games kunnen er geen achievements gehaald worden wanneer er gecheat word. 🙂

 4.   
  Broodbeleg's avatar

  Ghehe heb net me halo getest. Wel mooi dat sommige spies nu gewoon zichtbaar zijn als ze een halo op hun hoofd hebben terwijl ze invisible aan hebben staan. 🙂

 5.   
  Infector's avatar

  Toch iemand die het goede voorbeeld geeft…

 6.   
  Verbeemen's avatar

  het is niet de maand van de cheaters 😛

 7.   
  PaNNa's avatar

  Is goed dat ze die cheaters aanpakken, in multiplayer modes is het namelijk niet fijn. Als ze willen cheaten moeten ze maar single player mode spelen.

 8.   
  Broodbeleg's avatar

  Cheaten kan je het niet noemen hoor. Het is alleen maar sneller items krijgen. 😉

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Broodbeleg schreef, "Cheaten kan je het niet noemen hoor. Het is alleen maar sneller items krijgen. 😉 "

  Tuurlijk is het cheaten. Cheaten is gewoon kortom valsspelen. Als jij items behaald door andere software zoals hacks of door andere dingen noemen we dat cheaten. Bugs zijn bijv ook cheats. Zelfs walkthrough zijn cheats. Een game is gemaakt om zelf oplossing te zoeken en om alle items of achievements eerlijk te behalen.