Sony zet stevig in op 3D

Hard- en softwaregigant Sony heeft haar zinnen gezet op 3D. Volgend jaar zal een nieuwe lijn Bravia televisies op de markt komen die 3D technologie ondersteunt. Naar verwachting zullen PlayStation 3 games, Blu-ray spelers en Vaio laptops in de nabije toekomst ook met de techniek om kunnen gaan.

CEO Howard Stringer zei er het volgende over:

  “Today, 3D is clearly on its way to the mass market. As with high definition a few years back, there are a variety of issues yet to be addressed. But the 3D train is on the track, and we at Sony are ready to drive it home.”
 1.   
  XTR17's avatar

  Ik vind 3D maar niks eerlijk gezegt 😳

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  En dan heel de tijd zoon brilletje op zeker? mij niet gezien 🙄

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”XTR17″ schreef, "Ik vind 3D maar niks eerlijk gezegt 😳 "

  Ik vind 3D wel vet

 4.   
  Fawaka-W's avatar

  zolang k geen bril op me kop moet zetten vind ik het goed..
  weiger gewoon om te gamen met zo een stom brilletje :p

 5.   
  Xaboteur's avatar

  Fawaka-W schreef, "zolang k geen bril op me kop moet zetten vind ik het goed..
  weiger gewoon om te gamen met zo een stom brilletje :p"

  ik deel jou mening 8) 😛

 6.   
  craz's avatar

  C-Boy schreef, "

  ”XTR17″ schreef, "Ik vind 3D maar niks eerlijk gezegt 😳 "

  Ik vind 3D wel vet"

  Me to. 3d lijkt me heel vet meer realiteit.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  3D bestaat al best lang. Ik heb het ook al een hele tijd op mijn pc. Ze hoeven alleen een soort software/driver te ontwikkelen tot ook de console’s op de huidige 3D schermen kunnen.

 8.   
  ps3 gek's avatar

  Fijn, net nu ik een nieuwe tv heb. 😛 Als het met een brilletje werkt, koop ik het toch niet. 😆 Maar ik denk dat ik niet de enige ben! 🙄

 9.   
  Mattmerize's avatar

  In de filmindustrie zijn 3D-effecten te vergelijken met kleur: toen kleur voor het eerst geïntroduceerd werd waren alle films met kleur ontzettend fel en met de ‘saturation’ op z’n hoogst. Nu kunnen we ons echter geen film meer voorstellen zonder kleur. Datzelfde moeten we nog krijgen met 3D-effecten. Als iemand de Pixar-film Up heeft gezien dan weet hij waar ik het over heb.

 10.   
  Overload14's avatar

  Misschien komen er binnenkort van die virtual reality helmen :D:P en dat je mss een speciaal pak aan moet doen zodat alles meer realistischer is. Bv als je een Schietspel speelt en je word geraakt op je schouder dat het daar dan vibreert 😛

 11.   
  DaxPg's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Misschien komen er binnenkort van die virtual reality helmen :D:P en dat je mss een speciaal pak aan moet doen zodat alles meer realistischer is. Bv als je een Schietspel speelt en je word geraakt op je schouder dat het daar dan vibreert :P"

  Dat heb je dus ook al, er zijn vesten en helmen ontwikkelt die met toch flink wat kracht een vibratie geeft als je geraakt wordt.

  Ze zijn zelfs al compatible met de COD serie

 12.   
  DeAdSeYe's avatar

  Matthijsjuh schreef, "In de filmindustrie zijn 3D-effecten te vergelijken met kleur: toen kleur voor het eerst geïntroduceerd werd waren alle films met kleur ontzettend fel en met de ‘saturation’ op z’n hoogst. Nu kunnen we ons echter geen film meer voorstellen zonder kleur. Datzelfde moeten we nog krijgen met 3D-effecten. Als iemand de Pixar-film Up heeft gezien dan weet hij waar ik het over heb."

  Pixar movies werkt ook maar met Anaglyph. Dat is bijv rood en blauw of andere kleuren. Maar in de game industrie werken ze al met een andere methode Interlaced genaamd. En dan heb ik het over de Zalman 3D scherm en daar zie je gewoon alles normaal maar dan in 3D. Maar daar heb je uiteraard een speciale scherm voor nodig en een bril wat er voor gemaakt is. Ik zal kijken of ik binnenkort een uitgebreide uitleg op het forum kan zetten hoe het in zen werking gaat en hoe het er precies uitziet. Dit is een voorbeeld uit far cry 1 zo zie je het ook in het echt en als je een brilletje opzet komt gewoon het beeld uit het scherm. Zonder tot het zo vaag eruit ziet want dat maakt het namelijk 3D omdat de bril bepaalde stukken uit het beeld weghaald en zo krijg je de 3D weergave. 😉 Dit werkt alleen op schermen wat er voor gemaakt zijn.

  http://www.hardware.info/images/news/ces08-zalman-3d-monitor.jpg

 13.   
  Dr. D3nVil's avatar

  als je dan zo’n 3D bril op moet, moet iemand met een bril, een bril op een bril dragen 😛

 14.   
  X-doos's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  En dan heb ik het over de Zalman 3D scherm en daar zie je gewoon alles normaal maar dan in 3D … zo krijg je de 3D weergave. 😉 Dit werkt alleen op schermen wat er voor gemaakt zijn.

  http://www.hardware.info/images/news/ces08-zalman-3d-monitor.jpg"

  Net het beeldscherm dat ik wilde kopen, de 19 inch versie is niet eens zo heel duur.

 15.   
  JokerDonny's avatar

  Als het niet al te duur is een leuk iets 😛 SPAREN!!

 16.   
  DeAdSeYe's avatar

  X-doos schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "

  En dan heb ik het over de Zalman 3D scherm en daar zie je gewoon alles normaal maar dan in 3D … zo krijg je de 3D weergave. 😉 Dit werkt alleen op schermen wat er voor gemaakt zijn.

  http://www.hardware.info/images/news/ces08-zalman-3d-monitor.jpg"

  Net het beeldscherm dat ik wilde kopen, de 19 inch versie is niet eens zo heel duur."

  De prijzen vallen reuze mee ik heb de 22″ van de Zalman. En voor een vraag erboven tot mensen met een bril nog een bril moeten dragen daar hebben ze een oplossing voor. Als je een scherm koopt altans de Zalman scherm (weet niet of dit ook bij andere merken zo is) krijg je er 2 soorten brillen erbij. Je kunt ze vergelijken met een zonnebril eentje wat je zo kan op zetten en de ander op je huidige bril kan klikken als je die draagt.