Maker Assassin’s Creed II heeft nog energie voor een derde deel

Assassin’s Creed is een populaire game. Populaire games krijgen meestal een vervolg en soms gaat het zelfs zover dat ontwikkelaars tientallen jaren spenderen aan één franchise. De vraag is echter of dit met Assassin’s Creed ook zo is. In een interview met VG247 liet Patrice Desilets, de creative director van Assassin’s Creed II weten dat hij nog niet klaar is met de serie:

  “I have many different ideas. I’m not ready yet to exploit them. I think I have some juice left in me left to continue this. I’ve been doing Assassin’s Creed games for the past six years. It’s tough to be bored.

  I was a bit bored with the Turk crusade and the monk aspect, and everything, but in this there’s a brand new setting. And it’s my first sequel; I never did a sequel before, because I didn’t do any Prince of Persia sequels.“I love the idea of refining your ideas, the gameplay and what you can do with it. So I’m not bored yet

In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze E3-preview!

Assassin’s Creed II zal 20 november verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.

 1.   
  Boxer's avatar

  hm, ben beniuwd

 2.   
  Xtremie's avatar

  In WOII-setting lijkt me wel wat

 3.   
  GENERAL_DS's avatar

  XtreMie schreef, "In WOII-setting lijkt me wel wat"

  of dat desmond zelf nu echt een assasin word 😆

 4.   
  LXZ-76's avatar

  Het was al bekend dat het een trilogie zou worden. Dus heeft hij geluk dat hij er nog zin in heeft. Zijn baas was toch al van plan om een 3e deel uit te brengen.

 5.   
  Kilerden's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "Het was al bekend dat het een trilogie zou worden. Dus heeft hij geluk dat hij er nog zin in heeft. Zijn baas was toch al van plan om een 3e deel uit te brengen."

  idd, word echt wreed 8)

 6.   
  /DareDevil's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "Het was al bekend dat het een trilogie zou worden. Dus heeft hij geluk dat hij er nog zin in heeft. Zijn baas was toch al van plan om een 3e deel uit te brengen."

  You are right 🙂

 7.   
  ChielB's avatar

  De trilogie stond inderdaad al vast, maar soms zijn de creatieve mensen achter de game na al die jaren een franchise misschien wel zat en willen ze wat anders. In dit geval zal de creative director dus ook voor het derde deel doorgaan en het niet aan iemand anders overdragen.

 8.   
  Alias's avatar

  Geef me eerst Assassin’s Creed 2 maar eens om te spelen. Alles op zijn tijd zullen we maar zeggen. 😆

 9.   
  Neolite's avatar

  Assasins Creed 2 ga ik eerst maar is helemaal kapot spelen voordat ik überhaupt ga nadenken over een deel 3. 8)

 10.   
  JonsoN's avatar

  Na deel 1 denk ik er niet eens meer aan om deel 2 te spelen, laat staan deel 3! 😛