Guitar Hero 5 kan slechts beperkt importeren uit World Tour en Greatest Hits

Het was al bekend dat je nummers uit Guitar Hero: World Tour en Greatest Hits straks kunt importeren in Guitar Hero 5, maar dit lijkt wel enkele beperkingen te kennen. Volgens de huidige berichten is het mogelijk om 35 nummers uit World Tour en 21 nummers uit Greatest Hits te importeren, tegen een vergoeding van 280 Microsoft Points of 3,50 dollar op het PlayStation Network.

Volgens de customer support van Activision zijn deze beperkingen ontstaan door licenties, waardoor het niet mogelijk is om alle nummers uit World Tour en Greatest Hits straks te importeren. De beschikbare nummers zijn te vinden op deze site.


Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Lees meer over Guitar Hero 5 in onze hands-on preview!

Guitar Hero 5 wordt 11 september verwacht voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ja als je ergens een licentie van koopt, mag je die natuurlijk niet overal voor gebruiken 😛

 2.   
  N360Gamer's avatar

  Waarom toch tegen die vergoeding? Alsof het spel zelf en de instrumenten nog niet duur genoeg zijn 🙄

 3.   
  JokerDonny's avatar

  De vergoeding is alleen maar logisch.

  Jammer dat ze er niet meer in konden proppen.