De Staat en Triggerfinger aanwezig in soundtrack Colin McRae: DiRT 2

De Nederlandse band De Staat en de Belgische band Triggerfinger zijn deze zomer op vele festivals geweest en zijn beide goed op weg in de wereld van de muziek. Tijdens de zoektocht voor geschikte muziek voor Colin McRae: DiRT 2 liep Codemasters deze bands tegen het lijf en de ontwikkelaar heeft besloten om van beide bands een single in de soundtrack van de game op te nemen.

De Staat zal de soundtrack met het nummer “The Fantastic Journey of the Underground Man” aanvullen en voor deze gelegenheid is er zelfs een speciale versie van de videoclip uitgegeven. Triggerfinger heeft het populaire nummer “First Taste” voor het spel beschikbaar gesteld.

Mike Hendrixen, marketingmanager van Codemasters, zei het volgende over de soundtrack van DiRT 2:

    “De soundtrack is speciaal gekozen om de festivalsfeer en het rock ’n roll gevoel van het off-road racen te benadrukken […] We vinden het geweldig dat Excelsior, De Staat, Triggerfinger en hun management bereid waren om mee te werken aan de soundtrack en dat wij The Fantastic Journey of the Underground Man en First Taste hebben kunnen toevoegen aan de game. Het zijn geweldige nummers die laten horen dat bands uit de Benelux internationaal absoluut meetellen.”

Colin McRae: DiRT 2 logo

Colin McRae: DiRT 2 kent een verbeterde versie van de EGO-engine die we kennen uit het grafisch sterke GRID. Verwacht diverse off-road disciplines en sterke online spelmodi die DiRT 2 veel beter maken dan het origineel.

Colin McRae: DiRT 2 verschijnt 10 september 2009 voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, Nintendo DS en PlayStation Portable. In december volgt nog een PC-versie, die gebruik maakt van DirectX 11.

  1.   
    jungler's avatar

    das cool ::):
    ik vind de muziek in de demo ook al zalig 🙂

  2.   
    MightyMouse's avatar

    Sweet 8) Heb De Staat gezien op PinkPop dit jaar. Wereldband waar we nog veel meer van gaan horen. DIRT2 gaat al mooi worden maar met die muziek gaat ie echt knallen. Muziek in een game kan een game maken of kraken