Nieuwe poll: Welke console heeft op het moment de beste prijs/kwaliteitverhouding?

De vorige poll ging over de Gamescom 2009, maar de beursvloer is inmiddels al weer enkele dagen gesloten. Het is dus tijd voor een nieuwe poll, maar natuurlijk kijken we eerst naar de resultaten van de vorige stelling. We vroegen ons namelijk af wat jij hoopte dat uitgevers op de Gamescom gingen laten zien.

De meeste stemmers zaten op veel nieuw beeldmateriaal van games te wachten, want met 59% van de stemmen is dit antwoord de grote winnaar. Ook hoopte een aantal gebruikers dat er nieuwe games aangekondigd zouden worden, want 17% van de stemmen ging naar dit antwoord. Een magere 12% van de gebruikers wou graag meer horen over features van aankomende games en 8% wou juist meer over Project Natal en de motion controller van Sony horen. Ten slotte had 4% van de stemmers hele andere verwachtingen.

Hieronder staan enkele statements gemaakt door onze members.

  Neolite: Games waar we het bestaan nog niet van weten en die dan met veel spektakel aangekondigd worden. Dat is altijd leuk om te zien. Beeldmateriaal krijgen we altijd wel te zien en als je er teveel van gezien hebt dan is toch ook een beetje de verassing weg.

  Ps3 gek:Ik hoop op veel nieuwe informatie en natuurlijk hoop ik ook wel op wat aankondigingen. Die zijn natuurlijk ook altijd welkom. Met name als het gaat om aankondigingen op het gebied van ps3-exclusives!

  )GN(-Erik:Hopelijk wat meer info over deze games: Dark Void, Mass Effect 2, Alien vs Predator, Lego Harry Potter en Dreamkiller.

De nieuwe poll staat in het teken van consoles en de kosten die daar aan verbonden zijn. Zowel Microsoft als Sony hebben hun consoles goedkoper gemaakt en wij vragen ons nu dan ook af wat de console met de beste prijs/kwaliteitsverhouding is. Je kunt natuurlijk tussen de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii kiezen, maar de PlayStation 2 is ook nog een gewaagde kandidaat als het om de prijs gaat.

Laat hieronder gerust een berichtje achter met jouw voorkeur en vergeet ook niet om even je stem uit te brengen.

 1.   
  X-doos's avatar

  Nu staat het wel héél 50/50

  EDIT: Waar nu verandering in is gekomen, aangezien ik op de PS3 heb gestemd

 2.   
  R1chardTM's avatar

  Als je graag wilt dat jouw reactie volgende keer ook door ons gebruikt wordt. Let dan op je spelling en grammatica (fouten zijn niet erg, maar het moet wel leesbaar zijn) en leg je mening ook uit. πŸ˜‰

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Grappig dat niemand op de PS2 stemt. Voor minder dan 100 euro heb je een apparaat waar je gigantisch veel briljante spellen voor hebt die tweedehands voor 10-20 euro te krijgen zijn (Shadow of the Colossus heb ik voor 8 euro gekocht, wat een van m’n meest favoriete spellen aller tijden is).

 4.   
  Wouter's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Grappig dat niemand op de PS2 stemt. Voor minder dan 100 euro heb je een apparaat waar je gigantisch veel briljante spellen voor hebt die tweedehands voor 10-20 euro te krijgen zijn (Shadow of the Colossus heb ik voor 8 euro gekocht, wat een van m’n meest favoriete spellen aller tijden is)."

  Het gaat volgens mij ook meer om de kwaliteit van de consoles zelf, en niet de games.

 5.   
  JVB93's avatar

  Dat verschilt van speler tot speler.
  Voor de ene is de Xbox 360 een perfecte keuze, de ander wil dan terug een PS3.
  Alles heeft te maken met het soort gamer en met welke console hij het best overweg kan.

 6.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ja jammer genoeg maar weinig info over de games die ik wou (1 mass effect 2 trailer), maar de console met de beste prijs/kwaliteitverhouding vind ik de oude xbox, want die is lekker goedkoop zo tussen de 80/100. Hij wordt jammer genoeg niet meer verkocht/ondersteund maar is tweedehands altijd nog wel goed πŸ™„ Als ik wel voor 1 van de nieuwe moest kiezen was het duidelijk de Xbox 360 πŸ˜‰

 7.   
  Rock-in's avatar

  Deze poll word precies voor een grote verschuiving in de markt geplaatst. Sinds de nieuwe PS3 is aangekondigd zijn de prijzen van de standaard editie gekelderd. Betaalde je eerst minimaal €399, zie je nu prijzen €250. Iedereen wil van de consoles af omdat de aangekondigde versie een gigantische hit gaat worden. Het systeem is zwaarder, de console neemt minder ruimte in beslag en de prijs is lager, maar je zit wel met een wat minder mooi design.

  M’soft ziet de bui al hangen en heeft ook niet stil gezeten, maar dat zie ik ook geen zoden aan de dijk zetten. Zoals het er voorlopig naar uit ziet, zal de release van de nieuwe PS3 de verkopen van de overige consoles gaan verpulveren, omdat PS3 eindelijk in handbereik is. Ik zit me wel af te vragen wat er met de Wii gaat gebeuren, kijken of Nintendo eindelijk die super-console gaat aankondigen waar een tijdje terug nog over gesproken werd (geruchten/speculatie). πŸ™‚

 8.   
  XTR17's avatar

  PlayStation 3. Aangezien Bluray de opvolger is van de DVD en terwijl de XBOX360 en de WII geen Bluray ondersteuning hebben. Verder ben je voor het online spelen op de XBOX360 nog eens extra geld kwijt wat gewoon een groot minpunt voor mij was om niet voor de XBOX360 te kiezen. Engiste minpunten van de PS3 tot nu toe is dat de webbrowser soms vasthangt en de korte garantie (1 jaar). Maar garantie was in Nederland geloof ik door een wet 2 jaar (kan ik fout hebben begrepen).

  Een ps2 bied trouwens ook veel waar voor zijn bedrag (80 euro). Uitgebreide collectie games en levensduur is ook niet bepaald kort (7 jaar met mijn PS2 gedaan voordat ik hem verving voor een PS3).

 9.   
  NiSh's avatar

  Eigelijk PS3 want hij is maar 300 euro met 2 controllers en een game. De Xbox 360 heeft dan wel 120 GB harde schijf maar er zitten altijd nog fouten in. zoals RROD e.d 8)

 10.   
  M@tthijs's avatar

  Rock-in schreef, "Deze poll word precies voor een grote verschuiving in de markt geplaatst. Sinds de nieuwe PS3 is aangekondigd zijn de prijzen van de standaard editie gekelderd. Betaalde je eerst minimaal €399, zie je nu prijzen €250. Iedereen wil van de consoles af omdat de aangekondigde versie een gigantische hit gaat worden. Het systeem is zwaarder, de console neemt minder ruimte in beslag en de prijs is lager, maar je zit wel met wat minder mooi design.

  M’soft ziet de bui al hangen en heeft ook niet stil gezeten. Zoals het er voorlopig naar uit ziet, zal de release van de nieuwe PS3 de verkopen van de overige consoles gaan verpulveren, omdat PS3 eindelijk in handbereik is. Ik zit me wel af te vragen wat er met de Wii gaat gebeuren, kijken of Nintendo eindelijk die super-console gaat aankondigen waar een tijdje terug nog over gesproken werd (geruchten/speculatie). πŸ™‚ "

  Waar zijn er prijzen van €250 voor een nieuwe ps3? Volgens mij is dat er niet hoor πŸ™„ Zo wel, zou je me dan in een pm even de (web)winkel kunnen noemen, aangezien ik een ps3 wil aanschaffen πŸ˜€

 11.   
  Ken2BE's avatar

  NiSh schreef, "Eigelijk PS3 want hij is maar 300 euro met 2 controllers en een game. De Xbox 360 heeft dan wel 120 GB harde schijf maar er zitten altijd nog fouten in. zoals RROD e.d 8) "

  RROD komt wel niet zoveel meer voor,alleen toen ik terug van vakantie terugkwam en hem terug aansloot kreeg ik rood.Man toen voelde ik mij effen niet goed maar toen bleek dat de stekker er gewoon niet goed inzat van de xbox naar de tv.

 12.   
  Lashrom's avatar

  Ik ga toch voor de Playstation 3. Aangezien de prijs wel tot €100,- verminderd is, dit kan zelfs leiden tot een verlies. Maar Sony doet alles voor zijn klanten. De Playstation 3 is de laatste tijd erg gegroeid qua games, applicaties en Online functies (zoals Vidzone, nieuwe Background Animations enzovoorts). Het jaar 2009-2010 komen er nog 32 geweldige PS3 exclusives aan, terwijl de 360 er maar 9 exclusives publiceert.

  1. Als je weet hoeveel GB er in een Blu Ray Disc zit (25GB) ! Hiermee kan je meer dan 10 Films en nog een paar afleveringen op zetten, terwijl de HD DVD maar 8GB heeft. Sony en Philips zijn nu bezig om een Blu Ray Disc te produceren met een geheugen van 400GB !!! Wat ook geweldig is van de Blu Ray is dat je niet alleen een lange Campaign story heb, maar ook prachtige graphics. Je kan niet alleen een game in één disc zetten, maar ook tegelijk een hele film (zoals Watchmen of Transformers), dat kan de ”360 Disc” dus niet ! Ook in elke Blu Ray Disc heb je een Anti Scratch Layer, ook al zitten er krassen op de disc, het heeft geen enkel effect op de game/film.

  2. Controllers, de 360 en PS3 controllers zijn allebei goed. Maar waarom heeft de 360 Controllers nou batterijen (ja, niet één maar twee) nodig ? Kom op, dit is 2009 … Hellloooo ? De PS3 controller daarin tegen heeft een Internal Battery, je kan hem de hele week gebruiken zonder op te laden. Het duurt maar 10 minuten om het helemaal op te laden en je kan hem zelfs opladen en spelen ! Ook niet vergeten de SixAxis motion, niet veel mensen gebruiken het maar dit is toch wel leuk voor een variatie in de game met je controller ?

  3. Headsets, zo ver ik weet heeft de 360 een eigen Headset wat je weer moet gaan kopen (als je tenminste geen Elite heb). PS3 daarin tegen kan alle Bluetooth Headsets synchroniseren zowel voor je mobiel als de PS3 Headset zelf. Kortom : Een Wired Headset voor €15,- of een Bluetooth wireless headset voor niet meer dan €20 ? Er zijn natuurlijk wel Wireless headsets voor 360, maar die zijn veel duurder.

  4. Hard drives ? Ik heb net gekeken dat een 60GB harde schijf voor 360 €99,95 kost. Ook heb ik gekeken dat een 500GB Harde schijf van de PS3 niet meer dan $100 dollar kost. Kijk jij maar eens naar het verschil.

  De 360 spelers weten nu precies waar ik het over heb. πŸ˜‰
  Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar de PS3 beter is dan de 360. [b]

 13.   
  NoFearz's avatar

  Ja, de 360 heeft meer technische fouten, maar de online community en service maakt het weer goed. Tevens moet je ook nog voor online gamen betalen. De ps3 heeft minder technische fouten maar ook een kleinere community en slechtere service maar online gamen is gratis.

 14.   
  Serg1337's avatar

  @ lashrom,

  1. ja leuk, de ps3 heeft een bluray disc, kan lekker veel op.. maar ik heb een console om op te gamen en niet om 10 filsm en wat series te bekijken die ik dan zogenaamd op 1 disc heb staan… en er bestaat niet zoiets als een “360 disc” het is een doodnormale “DVD” πŸ˜‰

  2. sinds wanneer kan de 360 controler nou NIET spelen en opladen tegelijk? ik heb hier namelijk een mooie lange play and charge kid die bij een accutje hoort πŸ™‚

  3. ik heb liever een standaard headset met kabel die je niet hoeft op te laden dan een headset die je wel moet opladen en dus even niet kan praten, dus gewoon makkelijk aansluiten op je controler en als die leeg is de play and charge kid aansluiten πŸ™„

  4. waarom koop je dan een HDD appart van je console? koop dan 360/Ps3 met de grootste HDD, kom je namelijk goedkoper uit. en waarom een HDD van 500 GB als je een “bluray disc” hebt waar 10 films en een paar series op kunnen? πŸ™„

  owja, ik heb liever 1 exclusive op een console waar ik jaren mee kan spelen, dan 50 exclusives die blijven rotten in mijn kast.

 15.   
  Ika Q's avatar

  Ik ga denk ik toch voor de PS3 ga. Ik heb beide deze consoles en ik moet zeggen voor een prijs van €299 maakt de PS3 Slim de 360 helemaal in qua opties die heeft. Vooral omdat de 360 Elite vervangen is in plaats van een prijs-cut ,waarom de HDMI en Component kabel eruit halen? En de kwaliteit van de PS3 gaat daar nog eens verder boven uit, want de PS3 maakt weinig herrie en verbruikt minder stroom.

 16.   
  perryv's avatar

  waarom staat de PC er niet bij? dat is ook gewoon een console..

 17.   
  GameAC's avatar

  PS3. Overduidelijk. Alles wat de 360 heeft + Blu-ray + gratis internet.

 18.   
  Lashrom's avatar

  @ Serg

  1. Sommige mensen vinden het leuk om liever films en afleveringen op een groot scherm (LCD TV ofzo) te kijken dan op je PC.

  2. Hoeveel heeft het jou Charge Kit gekost ? πŸ™„

  3. Is het niet beter dat als je al een headset hebt voor je mobiel dat je dan de Headset van je vader kan lenen terwijl je niet voor een nieuwe hoeft te betalen ? Trouwens, met elke headset hoor je iemand anders even goed. πŸ˜‰

  4. Sommige mensen willen ook muziek, multimedia’s, films of dergelijke in hun PS3 opslaan nu de 500GB nog goedkoper is dan de 60GB van 360.

  Vergeet niet dat ik het heb over de prijs van wat jij allemaal nu hebt gekocht en ik allemaal heb gekocht.

  Dus jij wilt zeggen dat God of War 3, Uncharted 2, Heavy Rain, MAG, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, Final Fantasy Versus XIII, The Last Guardian, Quantum Theory, White Knight Chronicles beter is dan Halo ? Dan heb je het behoorlijk mis volgens mij … Dit is echter nog niet alles.

  Iedereen weet dan ook dat de PS3 twee keer langer mee gaat dan de 360.

 19.   
  simmity's avatar

  Xbox, alleen al vanwege de games.

 20.   
  Rinus454's avatar

  Game informer heeft een onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat de 360 5 maal zo snel kapot gaan dan de ps3. En dan praten we dus over 54.2% xdoosjes!

  http://360clan.nl/2009/08/ruim-54-van-de-360-begeeft-het/

  Geen prijs is laag genoeg voor een console waarvan maar de helft werkt!

 21.   
  Rock-in's avatar

  ”Bijltje93″ schreef, "Waar zijn er prijzen van €250 voor een nieuwe ps3? Volgens mij is dat er niet hoor πŸ™„ Zo wel, zou je me dan in een pm even de (web)winkel kunnen noemen, aangezien ik een ps3 wil aanschaffen πŸ˜€ "

  Hhe, ik was er ook enigszins verbaast over toen ik de prijs zag. Grote posters met een banner en de prijzen, kreeg geloof ik ook nog 2a3 games bij. πŸ˜›

  Volgens mij waren er nog elders behoorlijke prijsverlagingen gezien. Retailers moeten wel, want ze zitten straks echt opgescheept met de huidige PS3. Een enkeling zal de huidige versie nog willen aanschaffen, om de collectie compleet te maken of om het design. Met name de prijs van huidige PS3 is de bottleneck en natuurlijk de late launch datum ten opzichte van de concurrentie. Ik denk dat het de komende maanden behoorlijk spannend gaat worden, omdat het zwaardere geschut is onthuld en klaar word gemaakt voor een directe aanval en dan nog wil het nog niet zeggen dat Sony alles uit kast heeft getrokken. Eens kijken hoe creatief M’soft en Nintendo zijn.

 22.   
  XTR17's avatar

  NoFearz schreef, "Ja, de 360 heeft meer technische fouten, maar de online community en service maakt het weer goed. Tevens moet je ook nog voor online gamen betalen. De ps3 heeft minder technische fouten maar ook een kleinere community en slechtere service maar online gamen is gratis. "

  Hoe kom je bij die slechere service. Nooit problemen meegehad. Gratis is niet altijd slecht…

 23.   
  Carlzz's avatar

  Lashrom schreef, "Ik ga toch voor de Playstation 3. Aangezien de prijs wel tot €100,- verminderd is, dit kan zelfs leiden tot een verlies. Maar Sony doet alles voor zijn klanten. De Playstation 3 is de laatste tijd erg gegroeid qua games, applicaties en Online functies (zoals Vidzone, nieuwe Background Animations enzovoorts). Het jaar 2009-2010 komen er nog 32 geweldige PS3 exclusives aan, terwijl de 360 er maar 9 exclusives publiceert.

  1. Als je weet hoeveel GB er in een Blu Ray Disc zit (25GB) ! Hiermee kan je meer dan 10 Films en nog een paar afleveringen op zetten, terwijl de HD DVD maar 8GB heeft. Sony en Philips zijn nu bezig om een Blu Ray Disc te produceren met een geheugen van 400GB !!! Wat ook geweldig is van de Blu Ray is dat je niet alleen een lange Campaign story heb, maar ook prachtige graphics. Je kan niet alleen een game in één disc zetten, maar ook tegelijk een hele film (zoals Watchmen of Transformers), dat kan de ”360 Disc” dus niet ! Ook in elke Blu Ray Disc heb je een Anti Scratch Layer, ook al zitten er krassen op de disc, het heeft geen enkel effect op de game/film.

  2. Controllers, de 360 en PS3 controllers zijn allebei goed. Maar waarom heeft de 360 Controllers nou batterijen (ja, niet één maar twee) nodig ? Kom op, dit is 2009 … Hellloooo ? De PS3 controller daarin tegen heeft een Internal Battery, je kan hem de hele week gebruiken zonder op te laden. Het duurt maar 10 minuten om het helemaal op te laden en je kan hem zelfs opladen en spelen ! Ook niet vergeten de SixAxis motion, niet veel mensen gebruiken het maar dit is toch wel leuk voor een variatie in de game met je controller ?

  3. Headsets, zo ver ik weet heeft de 360 een eigen Headset wat je weer moet gaan kopen (als je tenminste geen Elite heb). PS3 daarin tegen kan alle Bluetooth Headsets synchroniseren zowel voor je mobiel als de PS3 Headset zelf. Kortom : Een Wired Headset voor €15,- of een Bluetooth wireless headset voor niet meer dan €20 ? Er zijn natuurlijk wel Wireless headsets voor 360, maar die zijn veel duurder.

  4. Hard drives ? Ik heb net gekeken dat een 60GB harde schijf voor 360 €99,95 kost. Ook heb ik gekeken dat een 500GB Harde schijf van de PS3 niet meer dan $100 dollar kost. Kijk jij maar eens naar het verschil.

  De 360 spelers weten nu precies waar ik het over heb. πŸ˜‰
  Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar de PS3 beter is dan de 360. [b]"

  ik hou van je !! πŸ˜€

 24.   
  glorys6's avatar

  wat een hoop reacties maar wie niet snap dat de XB360 rules, zal het nooit snappen….. 8)

 25.   
  glorys6's avatar

  oh ja, het is natuurlijk wie niet snapT!!!!…snap ik het zelf wel???….ik denk het wel…..PS3 sucks big time…. πŸ˜†

 26.   
  GENERAL_DS's avatar

  ”Serg1337″ schreef, "@ lashrom,

  1. ja leuk, de ps3 heeft een bluray disc, kan lekker veel op.. maar ik heb een console om op te gamen en niet om 10 filsm en wat series te bekijken die ik dan zogenaamd op 1 disc heb staan… en er bestaat niet zoiets als een “360 disc” het is een doodnormale “DVD” πŸ˜‰ DUDE KOM OP DAT WEET IEDEREEN TOCH. OIN HET BEGIN TOEN BLUERAY EN HD-DVD AANKWAMEN WERD HD-DVD GEOWND DOOR BLUERAY. NU KOMEN ER ALLEEN FILMS UIT OP BLUE RAY EN DIE KAN XBOX NIET AFSPELEN.

  2. sinds wanneer kan de 360 controler nou NIET spelen en opladen tegelijk? ik heb hier namelijk een mooie lange play and charge kid die bij een accutje hoort πŸ™‚

  3. ik heb liever een standaard headset met kabel die je niet hoeft op te laden dan een headset die je wel moet opladen en dus even niet kan praten, dus gewoon makkelijk aansluiten op je controler en als die leeg is de play and charge kid aansluiten πŸ™„

  4. waarom koop je dan een HDD appart van je console? koop dan 360/Ps3 met de grootste HDD, kom je namelijk goedkoper uit. en waarom een HDD van 500 GB als je een “bluray disc” hebt waar 10 films en een paar series op kunnen? πŸ™„ omdat ze dat niet doen en de films die ze op blueray zettten zijn full hd

  owja, ik heb liever 1 exclusive op een console waar ik jaren mee kan spelen, dan 50 exclusives die blijven rotten in mijn kast."

  uncharted 2 MAG granturismo 5 en noch heel wat anderen waar ik niet van hou maar anderen wel zoals heavy raiin πŸ˜†

 27.   
  XTR17's avatar

  ”glorys6″ schreef, "oh ja, het is natuurlijk wie niet snapT!!!!…snap ik het zelf wel???….ik denk het wel…..PS3 sucks big time…. πŸ˜† "

  Argumenten graag?

 28.   
  Spam-Fischer's avatar

  ik heb de ps3 en de xbox 360 elite allebij

  ik ga voor de 360 veel leukere spellen, alhoewel ps3 ook wel goeie spellen heeft maar die van de xdoos vind ik tenminste veel leuker

  maar de ps3 heeft een veel beter menu dan de 360

 29.   
  Spam-Fischer's avatar

  ”XTR17″ schreef, "[quote=”glorys6″]oh ja, het is natuurlijk wie niet snapT!!!!…snap ik het zelf wel???….ik denk het wel…..PS3 sucks big time…. πŸ˜† "

  Argumenten graag?[/quote]

  ja graag en de ps3 zuigt niet:x

 30.   
  NoFearz's avatar

  Geen een console zuigt, elke console heeft zijn eigen periode, de 360 is bijna op zen einde. De console van deze periode is de ps3. Maar dat zegt niet dat de 360 slecht is. Over niet zo lang komt er alweer een nieuwe xbox. Misschien wordt die weer beter.

 31.   
  RuftBanaan's avatar

  Lashrom schreef, "@ Serg

  1. Sommige mensen vinden het leuk om liever films en afleveringen op een groot scherm (LCD TV ofzo) te kijken dan op je PC.

  2. Hoeveel heeft het jou Charge Kit gekost ? πŸ™„

  3. Is het niet beter dat als je al een headset hebt voor je mobiel dat je dan de Headset van je vader kan lenen terwijl je niet voor een nieuwe hoeft te betalen ? Trouwens, met elke headset hoor je iemand anders even goed. πŸ˜‰

  4. Sommige mensen willen ook muziek, multimedia’s, films of dergelijke in hun PS3 opslaan nu de 500GB nog goedkoper is dan de 60GB van 360.

  Vergeet niet dat ik het heb over de prijs van wat jij allemaal nu hebt gekocht en ik allemaal heb gekocht.

  Dus jij wilt zeggen dat God of War 3, Uncharted 2, Heavy Rain, MAG, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, Final Fantasy Versus XIII, The Last Guardian, Quantum Theory, White Knight Chronicles beter is dan Halo ? Dan heb je het behoorlijk mis volgens mij … Dit is echter nog niet alles.

  Iedereen weet dan ook dat de PS3 twee keer langer mee gaat dan de 360.
  "

  Fanboy.

 32.   
  Serg1337's avatar

  @ lashrom,

  1. gebruik dan een externe HDD van 1 TB, kom je veel goedkoper uit dan dat je steets bluray discs moet gaan kopen, en je verspilt ook minder tijd aan branden enzo πŸ™‚

  2. mijn ouders hebben hem voor 10 euro gekocht πŸ˜‰ , waar weet ik niet..

  3. niet iedereen heeft een eigen headset voor zn mobiel, en opladen blijft voor mij altijd een nadeel.. en het is niet altijd zo dat je met elke headset iemand net zo goed hoort, maar daar gaat het niet om, als het maar goed genoeg is πŸ˜‰

  4. ok, wie heeft nou 500 GB aan muziek en films op zijn ps3/360 HDD? dat vind ik overdreven veel want een console blijft bij mij altijd een game machine.

  ik heb niks meer nodig als het gaat om accesiores voor de 360, ja mischien nog een controler, maar dat is niet het belangrijkste, daar heb i niet zo veel voor uitgegeven, en ben er nu hardstikke blij mee πŸ˜‰

  God of war, een leuke titel voor hack n slash fans, maar ben niet zo een fan van hack n slash.. Uncharted 2 en heavy rain intreseren me helemaal niet.. MAG, nee, heb geen zin om met 300 mensen op 1 server te spelen als het om een shooter gaat, speel liever met vrienden online.. ratchet and clank? dude kom op :|.. FF intereseert mij ook niet echt, ookal ziet die game er mooi uit qua graphics.. the last guardian, wat was dat? een hond of een kat met vleugels? ik zie er niks leuks in.. Quantum Theory en White Knight Chronicles ken ik niet, dus daar zeg ik niks over. dus wat hebben we nu? 2/3 leuke titels oor de ps3.. goed gedaan πŸ™‚ en ja, ik had het helemaal niet over halo.. ik gaf alleen een voorbeeld πŸ˜‰

  @daanjes, ja HD DVD werd geownd door bluray, dus? daar had ik het niet eens over. en films komen niet alleenmaar op bluray discs, ze komen ook gewoon uit op dvd πŸ˜‰

  geloof me, ik heb niks tegen de ps3, ik vind de 360 gewoon beter, leukere games, veel handiger om te gebruiken, en een betere service. πŸ™‚

  EDIT: hier moest ik dus echt even om lachen,

  Lashrom schreef, "Ik ga toch voor de Playstation 3. Aangezien de prijs wel tot €100,- verminderd is, dit kan zelfs leiden tot een verlies. Maar Sony doet alles voor zijn klanten. De Playstation 3 is de laatste tijd erg gegroeid qua games, applicaties en Online functies (zoals Vidzone, nieuwe Background Animations enzovoorts)."

  dude dat alles gaat om geld, en niet omdat ze alles doen voor hun klanten πŸ˜† de ps3 is goedkoper geworden omdat sony nu eindelijk toegeeft dat ze meer winst maken met een prijsdaling. (en toch maken ze verlies op elke ps3 en ps3 slim) πŸ˜†

 33.   
  Overload14's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Grappig dat niemand op de PS2 stemt. Voor minder dan 100 euro heb je een apparaat waar je gigantisch veel briljante spellen voor hebt die tweedehands voor 10-20 euro te krijgen zijn (Shadow of the Colossus heb ik voor 8 euro gekocht, wat een van m’n meest favoriete spellen aller tijden is)."

  De ps2 is idd nog altijd de beste console ooit πŸ™‚

 34.   
  JVB93's avatar

  Iedereen koopt wat hij wil en wat hij denkt dat het beste is . PUNT.

 35.   
  Mattmerize's avatar

  Serg1337″]@ lashrom,

  1. gebruik dan een externe HDD van 1 TB, kom je veel goedkoper uit dan dat je steets bluray discs moet gaan kopen, en je verspilt ook minder tijd aan branden enzo πŸ™‚

  2. mijn ouders hebben hem voor 10 euro gekocht πŸ˜‰ , waar weet ik niet..

  3. niet iedereen heeft een eigen headset voor zn mobiel, en opladen blijft voor mij altijd een nadeel.. en het is niet altijd zo dat je met elke headset iemand net zo goed hoort, maar daar gaat het niet om, als het maar goed genoeg is πŸ˜‰

  4. ok, wie heeft nou 500 GB aan muziek en films op zijn ps3/360 HDD? dat vind ik overdreven veel want een console blijft bij mij altijd een game machine.

  ik heb niks meer nodig als het gaat om accesiores voor de 360, ja mischien nog een controler, maar dat is niet het belangrijkste, daar heb i niet zo veel voor uitgegeven, en ben er nu hardstikke blij mee πŸ˜‰

  God of war, een leuke titel voor hack n slash fans, maar ben niet zo een fan van hack n slash.. Uncharted 2 en heavy rain intreseren me helemaal niet.. MAG, nee, heb geen zin om met 300 mensen op 1 server te spelen als het om een shooter gaat, speel liever met vrienden online.. ratchet and clank? dude kom op :|.. FF intereseert mij ook niet echt, ookal ziet die game er mooi uit qua graphics.. the last guardian, wat was dat? een hond of een kat met vleugels? ik zie er niks leuks in.. Quantum Theory en White Knight Chronicles ken ik niet, dus daar zeg ik niks over. dus wat hebben we nu? 2/3 leuke titels oor de ps3.. goed gedaan πŸ™‚ en ja, ik had het helemaal niet over halo.. ik gaf alleen een voorbeeld πŸ˜‰

  @daanjes, ja HD DVD werd geownd door bluray, dus? daar had ik het niet eens over. en films komen niet alleenmaar op bluray discs, ze komen ook gewoon uit op dvd πŸ˜‰

  geloof me, ik heb niks tegen de ps3, ik vind de 360 gewoon beter, leukere games, veel handiger om te gebruiken, en een betere service. πŸ™‚

  EDIT: hier moest ik dus echt even om lachen,

  [quote=”Lashrom schreef, "Ik ga toch voor de Playstation 3. Aangezien de prijs wel tot €100,- verminderd is, dit kan zelfs leiden tot een verlies. Maar Sony doet alles voor zijn klanten. De Playstation 3 is de laatste tijd erg gegroeid qua games, applicaties en Online functies (zoals Vidzone, nieuwe Background Animations enzovoorts)."

  dude dat alles gaat om geld, en niet omdat ze alles doen voor hun klanten πŸ˜† de ps3 is goedkoper geworden omdat sony nu eindelijk toegeeft dat ze meer winst maken met een prijsdaling. (en toch maken ze verlies op elke ps3 en ps3 slim) πŸ˜† [/quote]

  *snif snif* Ik ruik een enorm grote fanboy. Die titels die Lashrom noemt zijn stuk voor stuk geweldige games (en als je die slecht vindt moet je toch eerst eens gaan twijfelen aan je eigen oordeel voordat je beweert dat ze slecht zijn).

  Sony wil uiteraard alles doen voor z’n klanten, omdat ze zo nieuwe klanten kunnen krijgen omdat men heeft gehoord van een kennis dat Sony naar haar klanten luistert. Dat is voor mensen een extra reden om een PS3 te kopen i.p.v. een 360. Brengt ook geld in het laatje, en je hebt tevreden klanten.

 36.   
  Spam-Fischer's avatar

  deze hele poll vraagt om happen van fanboys

 37.   
  Mattmerize's avatar

  Spam-Fischer schreef, "deze hele poll vraagt om happen van fanboys"

  Voor één keer ben ik het met je eens. Ik vind het niet zo’n slimme zet, redactieleden.

 38.   
  Spam-Fischer's avatar

  Matthijsjuh schreef, "

  ”Spam-Fischer” schreef, "deze hele poll vraagt om happen van fanboys"

  Voor één keer ben ik het met je eens. Ik vind het niet zo’n slimme zet, redactieleden."

  alhoewel ik wel op zo,n poll te wachten zat van welke console het beste is;)

 39.   
  Ivvo's avatar

  Spam-Fischer schreef, "deze hele poll vraagt om happen van fanboys"

  Idd, dat dacht ik ook al toen ik hem las, en als je de reacties ziet…

  Ik heb een Xbox, maar ik denk toch dat de PS3 beter is. Ik heb mijn Xbox vooral gekocht omdat ik veel vrienden heb die er een hebben, en omdat je gewoon betere mogelijkheden hebt om “gezellig” online te gamen met vrienden. Verder heb ik mijn Xbox nu een jaar en heb ik er nooit problemen mee gehad, volgens mij gaan de meeste Xbox’en kapot omdat mensen er slecht mee omgaan of omdat het een van de eerste versies was (van die 54% gaan er volgens mij ook veel kapot door dezelfde mensen. Je hoort verhalen van mensen die 9 Xbox’en kapot hebben laten gaan, nou sorry hoor, maar denk je dan niet ook dat het een hééél klein beetje door jezelf komt?). Verder ben ik nog altijd heel tevreden over mijn Xbox, ik heb mooie spellen (ook exclusives) en ik kan goed met mijn vrienden spelen, en wat wil je nog meer van een gameconsole?

  Maar ik denk toch dat de PS3 meer toekomst heeft dan de Xbox. Vanwege de Blu Rays, de nieuwe exclusives die ervoor uitkomen (al geloof ik niet dat die te zwaar zouden zijn voor de Xbox… gewoon slim programmeren, wat ze bijv. niet hebben gedaan bij Uncharted2, dat 100% van de kracht van de PS3 kost). De PS3 heeft meer toekomst, maar toch zou ik als ik nu moest kiezen weer voor de Xbox gaan. Gewoon om dezelfde redenen als ik hem eerst koos πŸ˜‰

 40.   
  Tha Destiny's avatar

  Playstation 3.
  De prijs is flink gedaald en de kwaliteit blijft gehandhaafd (waar M’soft aardig wat problemen heeft gehad met de 360 probleem vrij te krijgen)
  De games van PS3 vind ik beter dan die van de X360.
  Waar veel mensen Halo 3/Halo Wars/Gears of War helemaal geweldig vinden behoor ik tot de selecte groep die deze games geen donder aan vinden.
  Begrijp me niet verkeerd Halo 3 en Gears zullen zeker goede titels zijn alleen vind ik het eigenlijk alleen leuk om samen met iemand op de bank te spelen.
  Halo Wars was niks voor mij omdat ik van diepgaande RTS games hou en Halo Wars heel oppervlakkige was, wel probs voor de ontwikkelaar om een RTS op de console te ontwikkelen die goed werkt.
  En waar PS3 boys helemaal lyrisch zijn over Killzone 2 vind ik weer dat het een leuke titel is maar niet de toper zoals velen hem beoordelen.
  Waar ik naar uitkijk is Persona 5, Final Fantasy XIII, Heavy Rain, MAG, God Of War 3, Fifa 10, Grand Turismo 5 en nog een berg die op allebei de consoles verschijnen (en ja ik weet dat FF, en Fifa multiplatform zijn)

 41.   
  Serg1337's avatar

  @ Matthijsjuh, ik ben niet echt 100% een fanboy, maar ik heb niet gezegt dat de titels die lashrom heeft opgenoemd echt flut zijn, ik gaf mijn mening.. als ik ze niet leuk vind of of ze interreseren me niet, dan mag dat toch? ik twijfel nooit aan mijn eigen oordeel, dat is gewoon een teken van meelopen.. zelf heb ik ook geen enkele reden om een ps3 aan te schaffen, alle exclusives die je tot nu toe op de ps3 hebt intereseren me niet. πŸ™‚

  en jij wilt dus ook zeggen dat sony niet aan geld denkt en alleen aan zijn klanten? pff.. alles draait altijd om geld, dat zal ook nooit veranderen. ja, ze luisteren naar hun klanten, om precies te weten wat voor extra’s ze kunnen toevoegen aan de ps3, en dat doen nintendo en MS ook, als er ook maar 1 bedrijf is die dat niet doet dan kun je er van uitgaan dat die bedrijf niet lang zal blijven bestaan πŸ˜‰

 42.   
  Mattmerize's avatar

  ”Serg1337″ schreef, "@ Matthijsjuh, ik ben niet echt 100% een fanboy, maar ik heb niet gezegt dat de titels die lashrom heeft opgenoemd echt flut zijn, ik gaf mijn mening.. als ik ze niet leuk vind of of ze interreseren me niet, dan mag dat toch? ik twijfel nooit aan mijn eigen oordeel, dat is gewoon een teken van meelopen.. zelf heb ik ook geen enkele reden om een ps3 aan te schaffen, alle exclusives die je tot nu toe op de ps3 hebt intereseren me niet. πŸ™‚

  en jij wilt dus ook zeggen dat sony niet aan geld denkt en alleen aan zijn klanten? pff.. alles draait altijd om geld, dat zal ook nooit veranderen. ja, ze luisteren naar hun klanten, om precies te weten wat voor extra’s ze kunnen toevoegen aan de ps3, en dat doen nintendo en MS ook, als er ook maar 1 bedrijf is die dat niet doet dan kun je er van uitgaan dat die bedrijf niet lang zal blijven bestaan πŸ˜‰ "

  Het is niet erg dat je je mening verkondigt, maar vervolgens bouw je verder naar je conclusie met die subjectieve/foutieve beargumentering erachter. Dan klopt je conclusie dus niet. Je beweert dat die 32 exclusives PS3 niet opwegen tegen de 9 exclusives van de 360. De enige vorm van waarheid die daar in kan zitten is dat dat alleen voor jou geldt. Dat is dus geen argument voor deze poll. Wat wel een een argument is dat Sony ruim drie keer zoveel exclusives paraat heeft voor de toekomst. Wat je vervolgens met die informatie doet is aan jou. Jij vindt ze niks, elke criticus op IGN, Gametrailers, Gamersnet, Bashers en andere sites zal het echter niet met je eens zijn.

  Daarbij wil ik nog toevoegen dat het brein denkt wat het wil denken. Als jij een keer Uncharted gaat spelen met de gedachte “dit wordt echt niks” zal dat waarschijnlijk ook het geval zijn. Want stiekem wil je ook een beetje dat het niks wordt.

  Ik zeg dat Sony ook aan geld denkt door aan haar klanten te denken. Met een goede reputatie is je product aantrekkellijker, heb je meer klanten, heb je meer geld.

 43.   
  Tha Destiny's avatar

  Basis van economie:
  Bedrijf-wilt/moet winst maken.
  Winst=Omzet-kosten
  Omzet=verkoopprijs x aantal

  Vertrouwen is de belangrijkste stap voor verkoop, gevolgd door marketing en daarna prijs.
  Dus Sony die luistert naar wat de klanten willen doen ze om winst te maken tegelijkertijd leveren ze daarmee een goed product.
  En zo is iedereen blij.

 44.   
  Serg1337's avatar

  Tha Destiny schreef, "Basis van economie:
  Bedrijf-wilt/moet winst maken.
  Winst=Omzet-kosten
  Omzet=verkoopprijs x aantal

  Vertrouwen is de belangrijkste stap voor verkoop, gevolgd door marketing en daarna prijs.
  Dus Sony die luistert naar wat de klanten willen doen ze om winst te maken tegelijkertijd leveren ze daarmee een goed product.
  En zo is iedereen blij. "

  en zo doet elke bedrijf het πŸ˜‰

  @ Matthijsjuh,je hebt wel gelijk, ik zat even niet na te denken en typte inplaats van een mening een “feit”, er zijn vast wel mensen die al die games leuk vinden, maar exclusiviteit betekend niet altijd “perfect” dus of er veel gamers zijn die die games gaan kopen is nog maar een vraag..

  Wat jij nu dus beweert is dat ik mijzelf dwing om al die games niet leuk te vinden, dat klopt niet. als ik uncharted 2 zou gaan spelen, en ik vind het een leuke game, dan is dat ook zo, maar nu vind ik de game gewoon niet interesant en daarom wil ik hem dus niet spelen. je kunt mij nog altijd van gedachten laten veranderen πŸ™‚

  een discusie over waar sony aan denkt vind ik nergens op slaan, niemand wet het behalve sony zelf, mischien zijn ze heel erg stiekem bezig om aan veel geld te komen, of ze denken nu te veel aan hun klanten waardoor ze dus verlies maken aan elke ps3 (Slim)..

 45.   
  Lashrom's avatar

  Ik ben absoluut geen fan boy laat ik dat zeggen. Ik heb de 360 ook al vaker gespeeld, de game Fable 2 vind ik een geweldige game. Halo 3 is wel minder (lijkt op Unreal Tournament, wat je dus ook op de PC kan spelen). Maar toch vind ik de PS3 veel beter. Het KAN VEEL MEER dan de 360.

  Trouwens, ik heb net gelezen dat de games niet op HD DVD spelen maar gewoon op DVD. Microsoft failed en raped jullie allemaal.

  De 360 gamers zijn gewoon Beta Testers. Alles wat je op de 360 kan spelen kan je ook gewoon spelen op de PC. PC Gamers lachen jullie gewoon keihard uit. Ook heb ik vaker gehoord dat de PC’s van Microsoft zijn. Dit is dus één dikke BullSh**t. De PC Gamers kunnen zelf hun eigen onderdelen kopen en dat in elkaar zetten. Is de PC dan van Microsoft ? NEE !
  Jullie moeten altijd denken van : ”Als de exclusives maar niet op de PS3 komen”. Maar weten jullie wat jullie vergeten ? Het is niet alleen verkrijgbaar voor de 360. Je hebt geen 360 nodig om dat spel te spelen !. De Wii en de PS3 games moet je de console hebben om de games te spelen. Als je Gears of War wilt spelen, kan je dat gewoon op de PC. Als je Left 4 Dead wilt spelen, kan dat ook gewoon op de PC. Mass Effect ? Ook PC. Left 4 Dead 2 ? PC. Je kan dat allemaal op de PC.

  Eternal Sonata ? Heeft nu echt veel meer verbeteringen op de PS3 zoals nieuwe : Characters, Dungeons, sidequests, kostuums, nieuwe illustraties, nieuwe muziek.

  Tales of Vesperia ? Is een compleet nieuwe game geworden voor de PS3. Connectiviteit met de PSP, Nieuwe bosses, nieuwe voice acting, nieuwe dungeons, betere arts, nieuwe characters, nieuwe game fragmenten, nieuwe steden. Waarom kan dat niet bij de 360 ? Oh ja, DVD formaat (en geen HD DVD).

  Ninja Gaiden Sigma 2 zegt ”hallo!” tegen de PS3 spelers, dus geen 360 exclusives meer. Verbeteringen : Online Co – Op, nieuwe bosses, nieuwe vijanden, speelt af in 720p resolutie (360 heeft 1152×585 resolutie LOL), prachtige graphics.

  Thanks for Beta testing it 360 fans ! Je hebt niet eens de ”full game” laat ik het zo maar zeggen.

  Wat de Wii betreft ? Owned de 360 ook qua games of exclusives. Wii heeft in totaal 26 nieuwe exclusives in de komende jaren.

 46.   
  champion007's avatar

  Heey ps3fanboys. Nu komen jullie wel stoer doen van wij hebben meer exclusivs dan xbox360. Maar waar waren jullie in 2008, 2007 en zelfs 2006 om dit te zeggen. xbox360 heeft veruit de meeste exclusivs. Nu pas komen jullie voor de eerste keer beweren. Kap toch effe met dieonzin.

 47.   
  Ken2BE's avatar

  @Lashrom

  Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat jij de grootste fanboy van heel gamersnet bent.

 48.   
  Tha Destiny's avatar

  ”champion007″ schreef, "Heey ps3fanboys. Nu komen jullie wel stoer doen van wij hebben meer exclusivs dan xbox360. Maar waar waren jullie in 2008, 2007 en zelfs 2006 om dit te zeggen. xbox360 heeft veruit de meeste exclusivs. Nu pas komen jullie voor de eerste keer beweren. Kap toch effe met dieonzin."

  Want het aantal exclusive is natuurlijk evenredig met de kwaliteit van de exclusive.

 49.   
  Overload14's avatar

  ”champion007″ schreef, "Heey ps3fanboys. Nu komen jullie wel stoer doen van wij hebben meer exclusivs dan xbox360. Maar waar waren jullie in 2008, 2007 en zelfs 2006 om dit te zeggen. xbox360 heeft veruit de meeste exclusivs. Nu pas komen jullie voor de eerste keer beweren. Kap toch effe met dieonzin."

  het feit dat je zoiets zegt maakt je nog een grotere fanboy πŸ˜‰ trouwens je moet niet kijke naar het verleden maar naar het heden.

 50.   
  Spam-Fischer's avatar

  Lashrom schreef, "Ik ben absoluut geen fan boy laat ik dat zeggen. Ik heb de 360 ook al vaker gespeeld, de game Fable 2 vind ik een geweldige game. Halo 3 is wel minder (lijkt op Unreal Tournament, wat je dus ook op de PC kan spelen). Maar toch vind ik de PS3 veel beter. Het KAN VEEL MEER dan de 360.

  Trouwens, ik heb net gelezen dat de games niet op HD DVD spelen maar gewoon op DVD. Microsoft failed en raped jullie allemaal.

  De 360 gamers zijn gewoon Beta Testers. Alles wat je op de 360 kan spelen kan je ook gewoon spelen op de PC. PC Gamers lachen jullie gewoon keihard uit. Ook heb ik vaker gehoord dat de PC’s van Microsoft zijn. Dit is dus één dikke BullSh**t. De PC Gamers kunnen zelf hun eigen onderdelen kopen en dat in elkaar zetten. Is de PC dan van Microsoft ? NEE !
  Jullie moeten altijd denken van : ”Als de exclusives maar niet op de PS3 komen”. Maar weten jullie wat jullie vergeten ? Het is niet alleen verkrijgbaar voor de 360. Je hebt geen 360 nodig om dat spel te spelen !. De Wii en de PS3 games moet je de console hebben om de games te spelen. Als je Gears of War wilt spelen, kan je dat gewoon op de PC. Als je Left 4 Dead wilt spelen, kan dat ook gewoon op de PC. Mass Effect ? Ook PC. Left 4 Dead 2 ? PC. Je kan dat allemaal op de PC.

  Eternal Sonata ? Heeft nu echt veel meer verbeteringen op de PS3 zoals nieuwe : Characters, Dungeons, sidequests, kostuums, nieuwe illustraties, nieuwe muziek.

  Tales of Vesperia ? Is een compleet nieuwe game geworden voor de PS3. Connectiviteit met de PSP, Nieuwe bosses, nieuwe voice acting, nieuwe dungeons, betere arts, nieuwe characters, nieuwe game fragmenten, nieuwe steden. Waarom kan dat niet bij de 360 ? Oh ja, DVD formaat (en geen HD DVD).

  Ninja Gaiden Sigma 2 zegt ”hallo!” tegen de PS3 spelers, dus geen 360 exclusives meer. Verbeteringen : Online Co – Op, nieuwe bosses, nieuwe vijanden, speelt af in 720p resolutie (360 heeft 1152×585 resolutie LOL), prachtige graphics.

  Thanks for Beta testing it 360 fans ! Je hebt niet eens de ”full game” laat ik het zo maar zeggen.

  Wat de Wii betreft ? Owned de 360 ook qua games of exclusives. Wii heeft in totaal 26 nieuwe exclusives in de komende jaren.

  "

  je zegt wel over die games enzo

  waar blijft forza 2 en gears of war 2 nou??:lol:

 51.   
  Tha Destiny's avatar

  Gears of War 2 is wel aardig, Forza 2 ook wel leuk maar Gran Turismo blijft het leukst πŸ™‚

 52.   
  Spam-Fischer's avatar

  yupz en hij zit halo 3 met ureal 3 te verglijken

  halo 3 is zo veel beter naam mijn mening

 53.   
  FioranoJC's avatar

  Lashrom schreef, "
  Wat de Wii betreft ? Owned de 360 ook qua games of exclusives. Wii heeft in totaal 26 nieuwe exclusives in de komende jaren.
  "

  Ja en vertel mij nou is wat exclusive betekend als er zoveel exclusives uitkomen?
  Dan is het toch niet echt exclusive meer πŸ˜† πŸ˜•

 54.   
  WhySoSerious?'s avatar

  zonder twijfelen de ps3!
  Vanaf de 40/80 gb al.

  4 keer betere processor (8 cel processor 3,2 ghz (waarvan 7 gebruikt)) in vergelijking met x360 (dual core 2.66 Ghz)
  GEEN RROD!!
  Geen 3 dvd’s nodig voor een spel, iets waar de x360 nu mee te maken krijgt.
  ik wil online, plaats dvd3. Ik wil campaign, plaats dvd1, ik wil volgende level plaats dvd2, etc.. dat werkt toch niet?
  De multimedia capaciteiten, blu-ray, goede draadloze controllers en andere verbindingen, snel verbinden met een psp voor remote play…
  sorry, moet ik nog meer zeggen? Het is mij toch wel aardig duidelijk.
  en dat voor minder dan 300 euro!
  bij een x360 betaal je misschien wel minder, maar je moet er wel veel meer kopen omdat ze steeds kapot gaan πŸ™„

  ps3 dus

 55.   
  WhySoSerious?'s avatar

  ”champion007″ schreef, "Heey ps3fanboys. Nu komen jullie wel stoer doen van wij hebben meer exclusivs dan xbox360. Maar waar waren jullie in 2008, 2007 en zelfs 2006 om dit te zeggen. xbox360 heeft veruit de meeste exclusivs. Nu pas komen jullie voor de eerste keer beweren. Kap toch effe met dieonzin."

  dude, volgens mij vergeet je iets. Microsoft wilde perse eerder zijn dan sony. is ze gelukt. kijk niet naar het resultaat, maar het is ze gelukt. 360 was inderdaad eerder en heeft meer exclusives, maar… omdat het microsoft is… mis je iets.
  Microsoft koopt gewoon alles op zonder te kijken naar de kwaliteit van de studio’s. toevallig hebben ze een goede koop met halo gedaan maar verder is het een en al bagger. OF er is een beter alternatief op de ps3 OF je kunt het op de pc spelen. sorry maar de x360 word gewoon keihard overrompeld door de ps3, op alle fronten! en ik heb beide consoles genoeg gespeeld. Ik zat rustig te gamen op de x360, wat denk je, dvd kapot. vlak erna ook de RROD gekregen. LOL
  ps3 alleen met de 60GB problemen gehad. maar verder ook niet. lol πŸ˜‰

 56.   
  Mattmerize's avatar

  Ik heb op de Playstation 2 gestemd. Ik wil jullie er nogmaals aan herinneren: hij kost minder dan 100 euro en tientallen uitstekende games kan je vinden voor 10-20 per stuk. Hardware is ook prima; na 5 jaar is die van mij nog steeds goed. Het nieuwe model is overal te plaatsen, maakt weinig herrie en werkt tevens ook als DVD-speler. Nou, dat noem ik een goede prijs/kwaliteitverhouding. Enige nadeel is dat de controllers snoeren hebben en dat een memory-card nodig is.

 57.   
  Serg1337's avatar

  Lashrom schreef, "Ik ben absoluut geen fan boy laat ik dat zeggen. Ik heb de 360 ook al vaker gespeeld, de game Fable 2 vind ik een geweldige game. Halo 3 is wel minder (lijkt op Unreal Tournament, wat je dus ook op de PC kan spelen). Maar toch vind ik de PS3 veel beter. Het KAN VEEL MEER dan de 360.

  Trouwens, ik heb net gelezen dat de games niet op HD DVD spelen maar gewoon op DVD. Microsoft failed en raped jullie allemaal.

  De 360 gamers zijn gewoon Beta Testers. Alles wat je op de 360 kan spelen kan je ook gewoon spelen op de PC. PC Gamers lachen jullie gewoon keihard uit. Ook heb ik vaker gehoord dat de PC’s van Microsoft zijn. Dit is dus één dikke BullSh**t. De PC Gamers kunnen zelf hun eigen onderdelen kopen en dat in elkaar zetten. Is de PC dan van Microsoft ? NEE !
  Jullie moeten altijd denken van : ”Als de exclusives maar niet op de PS3 komen”. Maar weten jullie wat jullie vergeten ? Het is niet alleen verkrijgbaar voor de 360. Je hebt geen 360 nodig om dat spel te spelen !. De Wii en de PS3 games moet je de console hebben om de games te spelen. Als je Gears of War wilt spelen, kan je dat gewoon op de PC. Als je Left 4 Dead wilt spelen, kan dat ook gewoon op de PC. Mass Effect ? Ook PC. Left 4 Dead 2 ? PC. Je kan dat allemaal op de PC.

  Eternal Sonata ? Heeft nu echt veel meer verbeteringen op de PS3 zoals nieuwe : Characters, Dungeons, sidequests, kostuums, nieuwe illustraties, nieuwe muziek.

  Tales of Vesperia ? Is een compleet nieuwe game geworden voor de PS3. Connectiviteit met de PSP, Nieuwe bosses, nieuwe voice acting, nieuwe dungeons, betere arts, nieuwe characters, nieuwe game fragmenten, nieuwe steden. Waarom kan dat niet bij de 360 ? Oh ja, DVD formaat (en geen HD DVD).

  Ninja Gaiden Sigma 2 zegt ”hallo!” tegen de PS3 spelers, dus geen 360 exclusives meer. Verbeteringen : Online Co – Op, nieuwe bosses, nieuwe vijanden, speelt af in 720p resolutie (360 heeft 1152×585 resolutie LOL), prachtige graphics.

  Thanks for Beta testing it 360 fans ! Je hebt niet eens de ”full game” laat ik het zo maar zeggen.

  Wat de Wii betreft ? Owned de 360 ook qua games of exclusives. Wii heeft in totaal 26 nieuwe exclusives in de komende jaren.

  "

  dude! srsly, ik vind deze reactie echt nergens op slaan! wtf beta testers?! geen HD DVD, so what? alsof het altijd maar om graphics gaat..

  weet je wat, laat maar.. van mij mag je dat wel denken, MS = slecht en sony is de beste, allemaal leuk en aardig, maar iets verzinnen van dat MS alle 360 fans gebruikt als beta testers, srsly.. 😐

 58.   
  -050- Critical's avatar

  Gewoon Good old PS2 ding is nog steeds te koop
  is goedkoop vette games goedkoop ook
  apparaat begeeft het nauwelijks tot nooit

 59.   
  Xtremie's avatar

  Ben wel degelijk PS3 fanboy,…dus ja heb voor PS3 gekozen
  Noem eens 3 dingen die beter zijn bij de 360(Ben wel benieuwd) πŸ˜›

 60.   
  Lashrom's avatar

  Ik vertel hier alleen de feiten …

  OkΓ©, misschien over re act ik eenbeetje met dat Halo 3 op Unreal Tournament lijkt. Dat neem ik terug, maar de rest zijn echt feiten.

  Ik weet dat de 360 meer exclusives heeft, maar je moet niet naar het verleden kijken. Logisch dat de 360 ook meer exclusives heeft (sommige zijn geen exclusives meer omdat ze ook later op de PC zijn uitgekomen) omdat natuurlijk de 360 een jaar eerder uitkwam dan de PS3. Dit is de grootste fout wat Microsoft heeft gedaan, ze moeten persΓ© eerder klaar zijn dan de PS3. Nou wat denk je ? Al veel problemen. Sony daarin tegen wacht rustig af, en wat heb je ? Een ultimate console. Enige waar 360 goed in is, is alleen door Halo 3 – GoW2 – Fable 2 – Forza, ”beter online” (ja pay maar €5,- p.m.) en de graphics.

  Ik zeg niet dat de 360 een Crap console is, ik zeg alleen dat de PS3 meer capaciteiten heeft ondanks de Blu Ray. Sony heeft een geheel nieuwe technologie ontdekt.

 61.   
  nurie's avatar

  Lashrom schreef, "Ik vertel hier alleen de feiten …

  OkΓ©, misschien over re act ik eenbeetje met dat Halo 3 op Unreal Tournament lijkt. Dat neem ik terug, maar de rest zijn echt feiten.

  Ik weet dat de 360 meer exclusives heeft, maar je moet niet naar het verleden kijken. Logisch dat de 360 ook meer exclusives heeft (sommige zijn geen exclusives meer omdat ze ook later op de PC zijn uitgekomen) omdat natuurlijk de 360 een jaar eerder uitkwam dan de PS3. Dit is de grootste fout wat Microsoft heeft gedaan, ze moeten persΓ© eerder klaar zijn dan de PS3. Nou wat denk je ? Al veel problemen. Sony daarin tegen wacht rustig af, en wat heb je ? Een ultimate console. Enige waar 360 goed in is, is alleen door Halo 3 – GoW2 – Fable 2 – Forza, ”beter online” (ja pay maar €5,- p.m.) en de graphics. "

  Zit nog helemaal geen verschil in de graphics van die 2 of wel O___O

 62.   
  Lashrom's avatar

  nurie schreef, "

  ”Lashrom” schreef, "Ik vertel hier alleen de feiten …

  OkΓ©, misschien over re act ik eenbeetje met dat Halo 3 op Unreal Tournament lijkt. Dat neem ik terug, maar de rest zijn echt feiten.

  Ik weet dat de 360 meer exclusives heeft, maar je moet niet naar het verleden kijken. Logisch dat de 360 ook meer exclusives heeft (sommige zijn geen exclusives meer omdat ze ook later op de PC zijn uitgekomen) omdat natuurlijk de 360 een jaar eerder uitkwam dan de PS3. Dit is de grootste fout wat Microsoft heeft gedaan, ze moeten persΓ© eerder klaar zijn dan de PS3. Nou wat denk je ? Al veel problemen. Sony daarin tegen wacht rustig af, en wat heb je ? Een ultimate console. Enige waar 360 goed in is, is alleen door Halo 3 – GoW2 – Fable 2 – Forza, ”beter online” (ja pay maar €5,- p.m.) en de graphics. "

  Zit nog helemaal geen verschil in de graphics van die 2 of wel O___O

  "

  Er zit bijna geen verschil in de graphics maar ik zeg alleen dat de 360 ook goede graphics heeft voor de games.

 63.   
  Spam-Fischer's avatar

  XtreMie schreef, "Ben wel degelijk PS3 fanboy,…dus ja heb voor PS3 gekozen
  Noem eens 3 dingen die beter zijn bij de 360(Ben wel benieuwd) πŸ˜› "

  leukere spellen (naar mijn mening)

  die controllers houden beter vast (mijn mening)

  meer service:D

  dat waren er 3

 64.   
  Xtremie's avatar

  Spam-Fischer schreef, "

  ”XtreMie” schreef, "Ben wel degelijk PS3 fanboy,…dus ja heb voor PS3 gekozen
  Noem eens 3 dingen die beter zijn bij de 360(Ben wel benieuwd) πŸ˜› "

  leukere spellen (naar mijn mening)

  die controllers houden beter vast (mijn mening)

  meer service:D

  dat waren er 3

  "

  Die controllers houden idd beter vast als je dikke mollige handen hebt πŸ˜›
  ….Maar die heb ik niet 8)

 65.   
  EdGe's avatar

  Lashrom schreef, "Ik ben absoluut geen fan boy laat ik dat zeggen. Ik heb de 360 ook al vaker gespeeld, de game Fable 2 vind ik een geweldige game. Halo 3 is wel minder (lijkt op Unreal Tournament, wat je dus ook op de PC kan spelen). Maar toch vind ik de PS3 veel beter. Het KAN VEEL MEER dan de 360.

  Trouwens, ik heb net gelezen dat de games niet op HD DVD spelen maar gewoon op DVD. Microsoft failed en raped jullie allemaal.

  De 360 gamers zijn gewoon Beta Testers. Alles wat je op de 360 kan spelen kan je ook gewoon spelen op de PC. PC Gamers lachen jullie gewoon keihard uit. Ook heb ik vaker gehoord dat de PC’s van Microsoft zijn. Dit is dus één dikke BullSh**t. De PC Gamers kunnen zelf hun eigen onderdelen kopen en dat in elkaar zetten. Is de PC dan van Microsoft ? NEE !
  Jullie moeten altijd denken van : ”Als de exclusives maar niet op de PS3 komen”. Maar weten jullie wat jullie vergeten ? Het is niet alleen verkrijgbaar voor de 360. Je hebt geen 360 nodig om dat spel te spelen !. De Wii en de PS3 games moet je de console hebben om de games te spelen. Als je Gears of War wilt spelen, kan je dat gewoon op de PC. Als je Left 4 Dead wilt spelen, kan dat ook gewoon op de PC. Mass Effect ? Ook PC. Left 4 Dead 2 ? PC. Je kan dat allemaal op de PC.

  Eternal Sonata ? Heeft nu echt veel meer verbeteringen op de PS3 zoals nieuwe : Characters, Dungeons, sidequests, kostuums, nieuwe illustraties, nieuwe muziek.

  Tales of Vesperia ? Is een compleet nieuwe game geworden voor de PS3. Connectiviteit met de PSP, Nieuwe bosses, nieuwe voice acting, nieuwe dungeons, betere arts, nieuwe characters, nieuwe game fragmenten, nieuwe steden. Waarom kan dat niet bij de 360 ? Oh ja, DVD formaat (en geen HD DVD).

  Ninja Gaiden Sigma 2 zegt ”hallo!” tegen de PS3 spelers, dus geen 360 exclusives meer. Verbeteringen : Online Co – Op, nieuwe bosses, nieuwe vijanden, speelt af in 720p resolutie (360 heeft 1152×585 resolutie LOL), prachtige graphics.

  Thanks for Beta testing it 360 fans ! Je hebt niet eens de ”full game” laat ik het zo maar zeggen.

  Wat de Wii betreft ? Owned de 360 ook qua games of exclusives. Wii heeft in totaal 26 nieuwe exclusives in de komende jaren.
  "

  Jezus, en dan nog gewoon roepen dat je geen fanboy bent. In wat voor wereld leef jij?

 66.   
  EdGe's avatar

  All right en dan hierbij even mijn mening.
  Natuurlijk is de PlayStation 3 dankzij de prijsverlaging een stuk interessanter geworden en stijgt het hierdoor flink in de prijs/kwaliteitsverhouding. Natuurlijk blijft een console-keus een puur persoonlijke. Voor mij blijft dat toch de Xbox 360. Waarom..? De games, het Xbox LIVE netwerk (ook al betaal je daarvoor) en de Xbox 360 controller.

  De PlayStation 3 is een mooi apparaat, daar zul je mij niet over horen twisten, maar de exclusieve games doen mij persoonlijk ook niet zoveel. Nu moet ik toegeven dat Killzone 2 en LittleBigPlanet wel interessant zijn, maar ook als racefan kan mij GranTurismo 5 ook niet eens deren. Kwaliteit genoeg bij Xbox 360 games naar mijn mening.

  Wat biedt de PS3 dan aan extra’s? Blu-ray. Ondanks dat Sony eenieder doet geloven dat Blu-ray onmisbaar is bij het next-gen gaming, is dit medium totaal geen meerwaarde bij het gamen. Natuurlijk kun je via de Blu-ray drive heerlijk films kijken in HD-res en heeft zo’n schijf een meervoud aan capaciteit qua opslag van data, maar dat is dan ook alles. Vergeet niet dat Sony er erg bij gebaat was dat Blu-ray zou slagen en ja, voornamelijk daarom is de PS3 met een Blu-ray drive uitgerust.

  Dat Blu-ray ervoor zou zorgen dat er nog mooiere games zouden komen, door de datacapaciteit van zo’n schijf, heb ik persoonlijk nog niet kunnen zien. Kijk naar games die multiplatform zijn en ook op de Xbox 360 uitkomen. Vaak zelfs zijn de games van de Xbox 360 mooier terwijl deze op een (kleine) DVD disc staan. Mag ik ook even het Ghostbusters voorbeeld noemen waarbij zelfs de PS3-versie stukken minder is, en in native resolutie niet eens een HD beeld heeft.

  Het enige voordeel wat de PS3 heeft, vind ik dat je eenvoudig de console kan upgraden met een nieuwe/grotere harde schijf. Aangezien ik al een stand alone Blu-ray speler heb, doet deze prijsverlaging me dus niks. Ik blijf bij de Xbox 360. 8)

 67.   
  FioranoJC's avatar

  EdGe schreef, "All right en dan hierbij even mijn mening.
  Natuurlijk is de PlayStation 3 dankzij de prijsverlaging een stuk interessanter geworden ….. de console kan upgraden met een nieuwe/grotere harde schijf. Aangezien ik al een stand alone Blu-ray speler heb, doet deze prijsverlaging me dus niks. Ik blijf bij de Xbox 360. 8) "

  Respect πŸ˜‰

 68.   
  Spam-Fischer's avatar

  XtreMie schreef, "

  ”Spam-Fischer” schreef, "[quote=”XtreMie”].."

  leukere spellen (naar mijn mening)

  die controllers houden beter vast (mijn mening)

  meer service:D

  dat waren er 3

  "

  Die controllers houden idd beter vast als je dikke mollige handen hebt πŸ˜›
  ….Maar die heb ik niet 8) [/quote]

  haha nee maar die heb ik ook niet:lol:

 69.   
  Alfa Warrior's avatar

  De PC blijft het beste.

 70.   
  Tha Destiny's avatar

  Alfa_Warrior schreef, "De PC blijft het beste."

  Alfa wint thread.

 71.   
  JVB93's avatar

  Ipv zo’n procent te gebruiken in de poll :p
  Gebruik je beter aantallen :p
  WAnt nu is het 47 -47 Xbox360-PS3 :p

 72.   
  GraveDevil's avatar

  Tha Destiny schreef, "

  ”Alfa_Warrior” schreef, "De PC blijft het beste."

  Alfa wint thread.

  "

  Agree. Pc kent tenminste geen fanboys en de pc is ook gewoon beter dan elke andere console, hier hoef je geen eens een zinloze discussie over te voeren waar je uiteindelijk toch niet tot een conclusie komt. Fanboys zijn gewoon kinderachtig omdat ze niet de negatieve kanten van hun console willen zien, en niet de positieve kanten van een andere console willen zien. Wat maakt het nou uit welke console de meeste exclusives heeft? Wat boeit het dat de 360 af en toe kapot gaat en de PS3 veel te duur is? Iedereen maakt een keuze voor zijn of haar console, en een ander heeft dit maar te respecteren vind ik. Sowieso worden zinloze discussie’s met zo’n poll wel heel erg uitgelokt. Kan me dood ergeren aan dit soort discussie’s.

 73.   
  Serg1337's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ”Tha Destiny” schreef, "[quote=”Alfa_Warrior”].."

  Alfa wint thread.

  "

  Agree. Pc kent tenminste geen fanboys en de pc is ook gewoon beter dan elke andere console, hier hoef je geen eens een zinloze discussie over te voeren waar je uiteindelijk toch niet tot een conclusie komt. Fanboys zijn gewoon kinderachtig omdat ze niet de negatieve kanten van hun console willen zien, en niet de positieve kanten van een andere console willen zien. Wat maakt het nou uit welke console de meeste exclusives heeft? Wat boeit het dat de 360 af en toe kapot gaat en de PS3 veel te duur is? Iedereen maakt een keuze voor zijn of haar console, en een ander heeft dit maar te respecteren vind ik. Sowieso worden zinloze discussie’s met zo’n poll wel heel erg uitgelokt. Kan me dood ergeren aan dit soort discussie’s. [/quote]

  grave verdiend de quote van deze poll πŸ™‚

 74.   
  Mattmerize's avatar

  Nu ik wat zakcentjes heb is er voor mij ook de mogelijkheid om een Xbox 360 te halen. Welke 360-exclusives rechtvaardigen zo’n aanschaf? Want ik ken alleen Halo 3 en Gears of War 2, en multiplatformtitels kan ik al op m’n PS3 spelen. En 300 euro voor 2 games vind ik iets te enthousiast. Dus, welke exclusives zijn er allemaal?

  In feite is elke console een computer, dus de beste console zou dus ook een computer zijn. Ik ben echter van mening dat je een PC niet gebruikt voor het gamen. Men beweert dat je met 500 euro al een goede gamePC kan kopen, maar in het ‘kosten van de PC-gamer’-topic zie ik mensen die 1000 tot 2000 euro aan hun PC hebben uitgegeven! Dat is niet voor niets zo. Een PC haal je om efficiΓ«nt je werk/studie mee te doen, dus een computer moet toegankelijk en intuΓ―tief in het gebruik zijn. Geen bakbeest van 2 mille. Daarnaast download de helft van de game-PC-bezitters hun spellen illegaal. Nee, dan kan het dat er weinig tot geen fanboys zijn.

  Ik vind niet dat we dit soort discussies moeten stoppen vanwege de discussie zelf. Het is heel goed mogelijk om op een volwassen en goed-beargumenteerde manier naar de voordelen en nadelen van alle consoles te kijken. Het is vervolgens de schuld van al die oetlullen dat het uitloopt op een zooitje waarin degene die het hardst schreeuwt wint.

 75.   
  Ivvo's avatar

  Inderdaad, niet stoppen met de discussie. Het is veel te leuk om te lezen hoe alle fanboys het uitvechten πŸ˜›

 76.   
  Lashrom's avatar

  EdGe schreef, "

  Dat Blu-ray ervoor zou zorgen dat er nog mooiere games zouden komen, door de datacapaciteit van zo’n schijf, heb ik persoonlijk nog niet kunnen zien. Kijk naar games die multiplatform zijn en ook op de Xbox 360 uitkomen. Vaak zelfs zijn de games van de Xbox 360 mooier terwijl deze op een (kleine) DVD disc staan. Mag ik ook even het Ghostbusters voorbeeld noemen waarbij zelfs de PS3-versie stukken minder is, en in native resolutie niet eens een HD beeld heeft.

  Het enige voordeel wat de PS3 heeft, vind ik dat je eenvoudig de console kan upgraden met een nieuwe/grotere harde schijf. Aangezien ik al een stand alone Blu-ray speler heb, doet deze prijsverlaging me dus niks. Ik blijf bij de Xbox 360. 8) "

  Mag ik je één vraag stellen : Heb jij een Playstation 3 ? Of laat ik het zo vragen, heb jij ooit de Playstation 3 en 360 in het echt naast elkaar vergeleken met de game (als voorbeeld) Ghostbusters met (full) HD tv ?

  Het verschilt per game, zo heb je ook PS3 games die je op de Xbox 360 niet kan laten spelen zoals Killzone 2, Uncharted 2 (zonder te installeren en zonder laadtijden, ze hebben hierbij maar 25GB gebruikt. Laat staan als ze 50GB gebruiken, moet je eens voorstellen wat voor een game het wordt), Heavy Rain (de frames en textures zijn gewoon te zwaar voor de DVD), MGS4 (hier hebben ze dual layers voor gebruikt). Waarschijnlijk gaat Square Enix bij Final Fantasy ook de blu ray 100% gebruiken voor een optimale kwaliteit. Ik denk dat je bij de 360 dan 3 Discs nodig heb, is toch niet leuk ? Of wel ?

  Want met de comparison video op internet kan je echt niet uitmaken welke console grafisch beter is. Laat ik het je dat zeggen.

 77.   
  EdGe's avatar

  Lashrom schreef, "
  Mag ik je één vraag stellen : Heb jij een Playstation 3 ? Of laat ik het zo vragen, heb jij ooit de Playstation 3 en 360 in het echt naast elkaar vergeleken met de game (als voorbeeld) Ghostbusters met (full) HD tv ……
  Want met de comparison video op internet kan je echt niet uitmaken welke console grafisch beter is. Laat ik het je dat zeggen. "

  Nee ik heb geen PlayStation 3, dat lijkt me toch duidelijk uit mijn verhaal, niet? En nee persoonlijk heb ik ook nooit beide versies van Ghostbusters op de Xbox 360 en PlayStation 3 in het echt naast elkaar vergeleken, jij wel? Als de mensen van Digital Foundry (en die hebben d’r verstand van) onderzoeken dat de Xbox 360-versie van die game native 720p (1028 x 720) draait en daar tegenover de PS3 slechts native 1024×576 draait (na de recente patch), mag je toch wel concluderen dat er een duidelijk verschil aanwezig is, en ja in de beeldkwaliteit dus. En natuurlijk ΓΌpscaled de PS3 dit wel en zal dit niet zo enorm duidelijk zijn op normale kleine HD-TV’s, maar mijn point was: Waar is het voordeel van Blu-ray dan in dit geval? Zorgt het voor aanzienlijk mooiere games?

  Dat je Killzone 2 en Uncharted niet op de Xbox 360 kan spelen lijkt me duidelijk, dat zijn immers PS3-exclusives. Wel vreemd dat je in je argument het woord ‘installeren’ gebruikt, want dat lijkt me toch één van de nadelen die aan het Blu-ray-verhaal en de PS3 kleven. Er zijn tot nu toe nog maar weinig games die zonder enige installatie kunnen draaien op de PS3. Dit in tegenstelling tot de 360, daar werken nog alle games zonder installatie, en is installatie slechts optioneel.

  Persoonlijk heb ik totaal geen enkele moeite als een game op meerdere disc’s uit zou komen. Vroeger was dat al het geval met sommige PC-games en zelfs Resident Evil op de GameCube had meerdere discs. Toen zeurde hier echter niemand over, en was het zelfs stoer dat je game op meerdere discs stond, want dat zou betekenen dat hij wel erg groot en lang was. Waarom wordt hier in godsnaam nu zo ontzettend over gemekkerd als een game mogelijk op 2 of 3 discs wordt uitgebracht??

  Maare Lashrom overtuig mij eens dan. Noem eens een multiplatform-game op die dan aanzienlijk mooier is op de PS3, dankzij het Blu-ray verhaal. En kom niet aan met meerdere exclusives want die zijn niet te vergelijken omdat die niet beschikbaar zijn op de Xbox 360.

  πŸ˜‰

 78.   
  Lashrom's avatar

  Waarom mag ik de exclusives niet opnoemen ? Het zijn toch ook gewoon games of niet ?
  Maar okΓ©, ik snap het wel. Laten we maar eens kijken naar Batman Arkham Asylum. Naar mijn mening zie je heeeel weinig verschil tussen die twee (als ik het zo op internet zie met HD resolutie, ik heb de demo al geprobeerd op de PS3 maar 360 nog niet). Je kan zien dat PS3 ietsje scherper is als je naar het gezicht kijkt, maar bij de 360 heb je ook wel betere schaduw. Kortom, je kan niet echt uit maken welke game er grafisch het best uit ziet bij de 360 of PS3.
  Maar daar gaat het niet alleen om, mensen willen ook iets wat de andere console niet kan hebben. Zo heb je bij de PS3 dat Joker ook als bespeelbare character kan spelen en bij de 360 weer niet. Geef me één reden waarom dat zo is ? Je raadt het al.

  OkΓ©, ik ga nu over naar een andere game waar het ook niet om de grafische kwaliteiten gaat. Ik heb het over Eternal Sonata (geweldige RPG voor de 360 en later ook voor PS3). Wat is er bij de PS3 verbeterd aan deze game ?

  – Nieuwe speelbare characters.
  – Nieuwe Dungeons
  – Campaign en Character upgrades
  – Nieuwe Sidequests
  – Het heeft nu dubbele einde
  – Nieuwe kostuums
  – Audiovisuals is verbeterd (soundeffects etc.)
  – Nieuwe illustraties
  – Betere muziek

  Laten we Tales of Vesperia niet vergeten (ook een RPG voor de 360 zowel voor de PS3). Wat is er aan de PS3 versie verbeterd aan deze game ?

  – Volle voice acting
  – Twee nieuwe speelbare characters
  – Verhaal is gemengd met Tales of Vesperia : First Strike (compleet nieuwe verhaal dus)
  – Nieuwe cutscenes, nieuwe subplots, nieuwe kostuums, nieuwe bosses, nieuwe vijanden, nieuwe dungeons,
  nieuwe steden, nieuwe aanvallen, nieuwe Overlimit levels (level 5 & 6), nieuwe Artes, nieuwe Skits, nieuwe Main game quests, nieuwe Sidequests, nieuwe liedjes, steden zijn verbeterd, je kan nu Scenes overslaan, nieuwe Item waarmee je 16 Artes kan gebruiken, connectie met PSP : Tales of Vesperia.

  Het is gewoon een compleet nieuwe game geworden, maar het blijft dezelfde titel. Ohw ja, waarom kan dat niet bij de 360 ? DVD formaat. Zelfde met Ninja Gaiden 2 (ook veel verbeteringen, voor de PS3 gamers een voordeel natuurlijk).

  Dit is het voordeel van de PS3. De PS3 kan gewoon veel meer. Ik vind de 360 een geweldige console, maar het feit is dat de PS3 veel meer kan. OkΓ©, laten we eerlijk zijn. Misschien zijn de 360 games in de jaren 2007,2008 beter dan die van PS3 (your opinion), maar als je ziet welke games er in 2009-2010 uitkomen … Wordt de PS3 toch nog veel beter. Ik weet dat deze games die ik opgenoemd heb je helemaal niks kan schelen omdat je die misschien niet kent … Maar de Japanners hebben hun 360 opzij gezet alleen maar door deze nieuwe verbeteringen bij deze games. Het is bijna net zoals een Downloadbare Content, alleen voor dezelfde prijs als die van de 360 (weet ik niet zeker, maar denk het wel).

  Ik heb het nog niet over de Blu Ray films en HD DVD’s, laten we dat niet vergeten. Ook een onderwerp wat belangrijk is tussen de PS3 en 360. Maar daar gaat het nu niet om.

  Dit blijft een serieuze discussie, ik wil echt geen reacties meer horen van ”typisch een fanboy reactie” of ”jij bent één dikke fanboy” of wat dan ook. Degene die dat zeggen weten helemaal niks, of durven helemaal niet te discussiΓ«ren. Als je je mening wilt uiten doe dat dan ook met een argument erbij. Kom op met de feiten of hou gewoon je mond dicht …

  EdGe, respect ! Jij weet tenminste hoe dit te werk gaat. Je bent niet zo een typisch gevalletje van commentaar geven op iemand anders zonder te weten waar die het enigzins over hebt.

 79.   
  EdGe's avatar

  Natuurlijk zijn exclusives gewoon games, en nog belangrijke games ook. Maar exclusives kun je nu eenmaal niet 1 op 1 naast elkaar vergelijken op de consoles, omdat ze simpelweg niet beschikbaar zijn op beide consoles.

  Wat ik hiermee bedoel te zeggen is: Sony hamert steeds op het Blu-ray medium en dat dat onmisbaar zou zijn voor de echte next-gen gaming experience. Wanneer ik echter multiplatform-games ga vergelijken zie ik praktisch geen verschillen bij de PS3 en de Xbox 360, behalve inderdaad de contrastverschillen en een minimaal verschil aan beeldkwaliteit. Echt veel verschil, en daardoor een must, is het Blu-ray verhaal dus totaal niet. Natuurlijk is het waar dat het medium meer ruimte biedt voor dataopslag. Maar behalve voor enorme lange cutscenes of ongecomprimeerde video heb je hier niet veel aan. De compressietechnieken voor data worden alsmaar beter en beter en vandaag de dag kan er nog meer op een klassieke DVD gepropt worden dan ooit te voren.

  De voorbeelden die je noemt zijn inderdaad allemaal games die op de PS3 uitgebreider zijn dan op de Xbox 360. Dit is helaas niet aan het Blu-ray formaat te danken, zoals jij doet suggereren. Elk van deze games is volgens mij geport naar de PS3 en ruime tijd later uitgegeven op Sony’s console. Hierdoor hadden ontwikkelaars ook meer tijd en mogelijkheden om nieuwe karakters, levels etc toe te voegen. Dit heeft niks met Blu-ray ansich te maken.
  Over Blu-ray t.o.v. HD-DVD hoeven we het niet meer te hebben, want het laatste medium is al meer dan een jaar dood.

  Kijk, het blijft natuurlijk altijd een persoonlijk iets. De één kiest de PS3 en de ander de Xbox 360 en weer een ander zweert bij de PC. Ikzelf zie nog steeds meer heil in de 360, en kijk nog steeds sceptisch naar de PS3 met zijn Blu-ray. Elke console heeft dan ook zijn zwakke punten en zijn sterke kanten. Voor mij is Blu-ray nog steeds een marketingtechnisch verhaal en totaal geen must voor het gamen.

  πŸ™‚

 80.   
  Lashrom's avatar

  Daarbij geef ik je wel groot gelijk. Maar je doet alsof de Blu Ray gewoon hetzelfde is als de DVD. Dat is dus één big mistake. Nou ja, het blijft een war. Ik kies nog steeds voor de PS3. De PS3 is er niet alleen om te gamen, maar ook voor video’s, muziek, films en alle andere multimedia’s. Daar is de PS3 ook geschikt voor. Wat jullie betreft kopen jullie een 360 alleen om te gamen. Maar goed, we zullen het zien in 2009 – 2010. πŸ˜‰