Heavy Rain kent script van meer dan 2000 pagina’s

We weten al dat Heavy Rain een uitgebreide, emotionele game moet worden met diepgaande verhaallijnen. Het script van de game draagt hier ook een behoorlijk steentje aan bij, want tijdens de Gamescom is bekend geworden dat het script meer dan 2000 pagina’s telt. David Cage, schrijver van de game, liet ter vergelijking weten dat een speelfilm gemiddeld een script van 120 pagina’s kent.

Verder kwam aan het licht dat er diverse nieuwe stemacteurs zijn vastgelegd voor de Nederlandse versie van Heavy Rain. Naast Carice van Houten verlenen ook bekende namen als Frank Lammers, Ellen ten Damme, Egbert-Jan Weeber en Derek de Lint hun stem aan de game. Je bent echter vrij om te kiezen of je de Nederlandse of Engelse taal wilt in de game.

Het is vooralsnog onduidelijk of je de taal via een menu in-game kunt aanpassen of dat de game zich automatisch aanpast aan de ingestelde taal van je console, waardoor het eventueel nodig is om de systeemtaal van je PlayStation 3 aan te passen om de game in een andere taal te spelen.

In Heavy Rain staan vier personen centraal: Ethan Mars, Scott Shelby, Madison Paige en Norman Jayden. Je speelt afwisselend met één van hen een missie en elk personage heeft een ander lot, al hebben hun verhaallijnen zeker met elkaar te maken. Verwacht heel veel sfeer, emotionele momenten met de hoofdpersonen en een zeer spannende verhaallijn.

De besturing is misschien even wennen, maar blijkt zeer inuïtief. Lopen doe je door R2 in te drukken, met de linker analoge stick kan je om je heen kijken en dus ook sturen welke kant je op wilt lopen en verder draait de gameplay om heel veel contextgevoelige acties met de rechter analoge stick en overige knoppen. Het openen van een deur, het onderzoeken van sporen op de grond, het bekijken van objecten om je heen… alles is vaak met een kleine beweging met de rechter analoge stick te activeren.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze E3-preview!

Heavy Rain verschijnt ergens in 2010 voor de PlayStation 3.

  1.   
    craz's avatar

    Ikzelf hou niet van teveel gepraat in games maar wie weet is dit wel een boeiende verhaal.

  2.   
    ps3 gek's avatar

    Dit wordt een ontzettend goed spel. Na de gameplay van GamesCom, weet ik zeker dat het een goed spel wordt. Ondanks de Amerikaanse setting, is het dankzij de bekende Nederlandse acteurs/actrices toch een aanrader om op NL te spelen. 😉

  3.   
    Verbeemen's avatar

    Ik hoop dat ze geen typisch nederlands accent hebben, want daar houden vlamingen niet zo van …

  4.   
    Darkknight's avatar

    Verbeemen schreef, "Ik hoop dat ze geen typisch nederlands accent hebben, want daar houden vlamingen niet zo van …"

    wat kon ons nederlanders dat nou schelen lmao 😕 😀

  5.   
    Maotes's avatar

    Hij is een Belg…

  6.   
    nickkok14's avatar

    yagamer schreef, "Ikzelf hou niet van teveel gepraat in games maar wie weet is dit wel een boeiende verhaal."

    Boeiend verhaal of niet, 2000 pagina’s is teveel van het goeie 😕 😕

  7.   
    Ika Q's avatar

    Lijkt me logisch dat er veel word gepraat, dat is om het spannend te houden. Daarom dat het ook een orginele game is, je moet het zien als een film waar jij in speelt en je kan zelf keuzes maken hoe het allemaal afloopt. 🙂

  8.   
    DaxPg's avatar

    Ik heb de demo live gespeeld op de GamesCom… en mn preview komt er heel snel aan. Ik kan je zeggen dat dit een heel spannend verhaal wordt. Je moet ook berekenen dat de text ook gedachten en kleine zinnetjes zijn.

    Ik kan niet wachten tot deze uitkomt…

  9.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ik hoef al dat gelul niet te zien, ik wil gamen.