Gran Turismo 5 verschijnt mogelijk dit jaar nog

Onlangs doken er al diverse details op van Gran Turismo 5, waaronder het gegeven dat de game meer dan 1000 auto’s zal bevatten. Inmiddels is er nog wat nieuws aan het licht gekomen, namelijk een gerucht omtrent de releasedatum. Sony deelde tijdens de Gamescom namelijk folders uit, waarop vermeld stond dat Gran Turismo 5 in het vierde kwartaal van 2009 zal verschijnen.

Vooralsnog gingen we uit van een release in 2010, maar de kans lijkt weer wat groter nu dat de game toch nog voor de jaarwisseling in de winkels komt te liggen. Het wachten blijft op een officiële aankondiging van de releasedatum.


Gran Turismo 5 is de grote nieuwe racegame van ontwikkelaar Polyphony Digital. De game heeft al een voorproefje in de vorm van Gran Turismo 5: Prologue. In Prologue zitten al 40 bolides en dit aantal zal in de uiteindelijke game nog veel hoger liggen, tegen de 1000. De game loop op zestig frames per seconde en dat met 1080p-beeldlijnen. Gran Turismo 5 zal in ieder geval 60 circuits kennen daar het er mogelijk nog meer worden.

Meer informatie over Gran Turismo 5? Lees dan onze snelle Prologue review!

Gran Turismo 5 verschijnt mogelijk eind 2009, exclusief voor de PlayStation 3.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  ik ruik de snelheid en de pk,s al 🙄

 2.   
  ps3 gek's avatar

  ik heb ook nog gehoord dat het schademodel van de GamesCom nog niet het uiteindelijke schedmodel is, wat ik raar vind, want laatst werd gezegd dat ze hem uit knden brengen wanneer ze maar wilden… 😳

 3.   
  Djuroen's avatar

  Ja, dat vind ik inderdaad ook wel erg apart… Zeggen dat je m uit kan brengen wanneer je wilt, maar de game eigenlijk nog niet af hebben…

 4.   
  Carlzz's avatar

  ik vind dat ze hem maar in 2010 moeten uitbrengen des te beter ie is 😳

 5.   
  GENERAL_DS's avatar

  Carlzz schreef, "ik vind dat ze hem maar in 2010 moeten uitbrengen des te beter ie is 😳 "

  van mij mag die nu wel

 6.   
  nanathan's avatar

  Realeasedatum dit jaar ?
  Dan zal het een mooi kerstgeschenk zijn wrs en mss zelfs in pakket met de nieuwe PS3

 7.   
  agovv1913's avatar

  doe maar kerst hoef ik zelf niet te betale