Guitar Hero 5 DLC werkt niet met Guitar Hero: World Tour

Downloadable content voor Guitar Hero 5 zal niet werken in Guitar Hero: World Tour, zo liet een woordvoerder van Activision weten. Als reden geeft men dat Guitar Hero 5 teveel vernieuwingen kent, waardoor de nieuwe nummers niet geschikt zijn om in World Tour te gebruiken.

Eerder liet Activision weten dat het wel mogelijk is om, net als bij concurrent Rock Band, nummers uit Guitar Hero: World Tour en Greatest Hits tegen een kleine vergoeding te importeren in Guitar Hero 5.


Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Guitar Hero 5 wordt 11 september verwacht voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

 1.   
  B4d33nD's avatar

  Waarom zou je de GH5 DLC spelen op World Tour? Lijkt me een beetje vreemd. Maar gelukkig werkt de World Tour DLC wel op GH5 en dat vind ik veel belangrijker.

 2.   
  ChielB's avatar

  Als je nu World Tour hebt en straks GH5 niet koopt, dan heb je mensen die graag nieuwe nummers voor GH5 in World Tour willen spelen, maar dat gaat dus niet werken.

 3.   
  Bremster's avatar

  tegen een kleine vergoeding…. je moet ook overal voor betalen 😕