Home update waait naar de herfst

Sony Computer Entertainment (SCE) heeft op de Gamescom 09 naar buiten gebracht dat we deze herfst een nieuwe update kunnen verwachten van de online wereld van PlayStation Home, naar versie 1.3. De update bevat onder andere “game-launching”, waarmee je elke PlayStation 3-game kunt opstarten terwijl je in Home zit. Je zult dan een pop-up krijgen of je het ingebrachte spel wilt opstarten.

Daarnaast zul je gemakkelijk beelden kunnen zien van in-store items en denk hierbij aan meubels en kleding. Bovendien zal er een gratis camera in Home verschijnen zodat je foto’s kunt schieten, die je direct op kunt hangen in je huis. Verdere toevoegingen zijn nieuwe emoties, bewegingen en kleding voor je personage.


Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.

Zo kan je ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Oke wel leuke toevoegingen en dat die psn kaarten er komen zullen meer mensen misschien weer home gaan opstarte of installeren, want veel mensen zijden ja kan toch niks kopen enzo moet je creditcard heb als die kaarten er zijn vullen mensen misschien wel weer home gebruiken en dingen gaan kopen enzo

 2.   
  GENERAL_DS's avatar

  home heeft al best wel veel plaatsen al 20 ofzo 😆
  die van resistance is cool

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Het is toch maar PlayStation 🙂

 4.   
  Moon-Hero's avatar

  Alfa_Warrior schreef, "Het is toch maar PlayStation :)"

  😮 ……..Schaam je 🙁

 5.   
  mazterman's avatar

  Moon-Hero schreef, "

  ”Alfa_Warrior” schreef, "Het is toch maar PlayStation :)"

  😮 ……..Schaam je 🙁 "

  schaam je , 😮 het is toch de waarhied 😆

 6.   
  superdedupe's avatar

  “het is toch maar home” kan ik begrijpen, maar “het is toch maar playstation”??!
  dat gaat té ver. -wij hebben killzone nanananánááá

 7.   
  Overload14's avatar

  Activate the fanboy alarm !