Eerste details Wii-versie Call of Duty: Modern Warfare treden naar voren

Eerder vandaag mochten we jullie verblijden met de eerste screenshots van de aankomende Wii-versie van Call of Duty: Modern Warfare. Om ons nog enthousiaster te maken, heeft ontwikkelaar Treyarch ook nog eens de eerste details naar buiten gebracht over deze intense game en het lijkt erop dat de Nintendo Wii-eigenaren onder ons hun verlanglijstje mogen aanvullen.

Zo zal volgens een woordvoerder van het bedrijf deze Wii-versie een directe port zijn van het origineel, wat simpelweg betekent dat de game de volledige singleplayer bevat en daarnaast alle bekende multiplayer-modi, met als enige uitzondering dat het maximaal aantal spelers in de multiplayer gereduceerd is tot tien.

Verder wist de beste man te vertellen dat deze Wii-versie in de toekomst geen downloadable content zal ontvangen, maar om dit goed te maken zal de multiplayer wel weer makkelijk in gebruik zijn en is de besturing volledig aan te passen, zowel offline als online, zoals dat ook mogelijk is in het recentelijk verschenen The Conduit.

Onderaan dit bericht kun je nog de volledige lijst met details vinden.


Call of Duty 4: Modern Warfare speelt zich af in het heden, waar je mag strijden in uiteenlopende gebieden als het Midden-Oosten, Oost-Europa, de Noord-Atlantische Oceaan en Londen. De terrorist Zakhaev wil Rusland terugbrengen naar de tijden van zijn held Stalin. Als gevolg hier van ontstaat er een grootschalige burgeroorlog. De Amerikanen starten hun tegenacties, maar ze worden door Zakhaev richting het Midden-Oosten gelokt. De Britse SAS doorziet de plannen van Zakhaev en ze informeren de Amerikanen direct. Zodoende vecht je met zowel de Britten als de Amerikanen tegen deze gevaarlijke terrorist.

Lees hier de review van Call of Duty 4: Modern Warfare.

Call of Duty 4: Modern Warfare is inmiddels uitgekomen voor de PC, PS3 en Xbox 360. Een Wii-versie van deze game verschijnt eind dit jaar voor de Nintendo Wii.

  – Gamescom version is “almost beta”
  – Nothing was taken down from the original version, everything is included: every multiplayer map, every multiplayer mode, all the original AI in single mode, all campaign modes from PS360.
  – DLC not included. Neither Wii Speak/Motionplus.
  – One of the reasons they’re porting the game is to continue the evolution of Treyarch’s engine. Graphical improvements in some textures resolution, general performance, new particle effects. 30 fps.
  – WaW connections numbers on Wii were over any expectation, and were a complete surprise, which is one of the reasons for this game/multi
  – Online improvements: now up to 10 players, host migration and possibility to invite connected friends
  – Dev team is similar to WaW’s: from 25 to 30 people
  – IW’s role: Giving engine code last year, MW code now, and some supervision
  – Controls: Everything is configurable, ala Conduit, in addition to being smoother and better. All parameters, new scope setting. Up to 6 presets: from “greenhorn” to “insane”
  – Squad mate mode is back. Zapper also compatible with single player
  – CG/VA/sound effects/ OST from PS360.
 1.   
  Verbeemen's avatar

  wa is de PS360 komt er 2keer in voor

 2.   
  Jonah's avatar

  Verbeemen schreef, "wa is de PS360 komt er 2keer in voor"

  Daarmee bedoelen ze de PlayStation 3 (PS3) en de Xbox 360 (360). 😉

 3.   
  SN0WIE's avatar

  Kom op, modern warfare 1 wii door Treyarch laten maken???