Geen multiplayer voor LittleBigPlanet PSP

Mark Green, senior producer bij Sony Computer Entertainment Europe, heeft vandaag de pers te woord gestaan. Tijdens het gesprek had hij het volgende te zeggen:

  “The one thing we’ve lost is multiplayer. You’ve got full physics systems, you got full create mode, you’ve got all the aspects of LittleBigPlanet – you can upload, download, ad-hoc share with people – but we haven’t got multiplayer. It’s a trade-off. The system is physically capable of doing multiplayer, but perhaps not with the full physics system. On the technical side of things you lose a third of the processing power or a third of the system memory just to do multiplayer at all. With those limitations we couldn’t achieve it.”

Media Molecule is er dus in geslaagd het volledige spel, inclusief de toch wel zeer mooie physics, naar de PSP over te zetten. Het enige dat de PSP-versie van LittleBigPlanet niet zal hebben is een multiplayer, wat toch wel een grote factor was in de PS3-versie.

De ontwikkelaar heeft dus gekozen voor een spel zonder multiplayer met betere graphics en physics in plaats van een multiplayer editie met physics en graphics van een lagere kwaliteit. Verder liet Mark Green weten dat er in de PSP-versie een maximum is van twee vliegtuigen per level.


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3. De PSP-versie verschijnt eind dit jaar.

 1.   
  mazterman's avatar

  vond het zelf toch al meer een singleplayer spel.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  mazterman schreef, "vond het zelf toch al meer een singleplayer spel."

  ik ook

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Echt waar? Jongens, jullie weten niet wat jullie missen! Lokale co-op met m’n vriend is een van de mooiste game-ervaringen die ik heb meegemaakt.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Echt waar? Jongens, jullie weten niet wat jullie missen! Lokale co-op met m’n vriend is een van de mooiste game-ervaringen die ik heb meegemaakt."

  ik speel het ook niet echt meer geen zin in gaat snel vervelen vind ik toch

 5.   
  nickkok14's avatar

  jongens toch, zo ’n spel is voor kleuters 😆 gaan jullie dat serieus spelen 🙄 en de kleuters die het spelen die geven toch niks om multiplayer 8)