Multiplayer Metal Gear Solid: Peace Walker uitgediept

Na een stilte sinds de E3 van dit jaar, komt Snake eindelijk onder zijn kartonnen doos vandaan. Metal Gear Solid: Peace Walker, een PlayStation Portable-exclusive, heeft op het multiplayer gedeelte van zich laten horen en er schijnt nog meer informatie te komen op de Gamescom die momenteel aan de gang is.

Er is bekend geworden dat de multiplayer van Peace Walker een 2 tot 4 speler co-op kent, waarbij je met je teamleden verscheidene missies moet voltooien. Je zult elkaar moeten helpen naar hoger gelegen niveaus en je kunt deuren dichthouden zodat de vijand niet kan vluchten en jij op een andere manier kunt aanvallen. Tevens is het mogelijk je “vrienden” te redden in deze multiplayer. Daarnaast kun jij je medespeler vastpakken zodat jullie connected zijn. Loopt de één, dan volgt de ander.

Op screenshots is ook te zien dat twee spelers een rode ring om zich heen hebben. Het magazine Famitsu denkt dat je op die manier wapens en uitrusting kunt delen. Peace Walker kent tevens een sterk strategisch pad. Het is bijvoorbeeld goed om als team wapens te hebben voor lange afstanden, maar ook voor de korte afstand, om een balans te creëren.

En tot slot een grappig detail, wat echt Kojima-stijl is. Op screenshots was te zien dat er meerdere vormen kartonnen dozen zijn, bijvoorbeeld een kartonnen tank waar je onder kunt gaan zitten. De humor zit er dus gewoon weer dik in.


Metal Gear Solid: Peace Walker speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in Metal Gear Solid 3: Snake Eater af en beschrijft de opkomst van Outer Heaven op Costa Rica. De game zal in 2010 uitkomen voor de PlayStation Portable en wordt geschreven en geregisseerd door Hideo Kojima.

  1.   
    NiSh's avatar

    Cool 😀