Video Download Service officieel aangekondigd

In een eerder bericht lieten we al weten dat Sony tijdens de GamesCom een aankondiging ging doen over de Video Download Service. Het is dan ook gebeurd en Sony liet weten dat de service in November in Groot Brittannië, Frankrijk en Spanje uit zal komen.

In 2010 zal de service zich over de rest van Europa verspreiden. Het lijkt er dan ook op dat we dus nog even moeten wachten tot wij gebruik kunnen maken van de PlayStation 3 videotheek. Sony heeft laten weten dat de service zich in het begin voornamelijk zal concentreren op het verhuren en het verkopen van films en zich daarna gaan uitbreiden naar series en lokale video’s. Alle content is in zowel SD als HD beschikbaar.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  ben benieuwd 😀

 2.   
  Tringelinge's avatar

  Awesome. 😀

 3.   
  Neolite's avatar

  Dit zal uiteraard ook het nodige problemen met copyright rechten met zich mee brengen. In de V.S is recentelijk ophef geweest over een recorder die de films op de harde schijf had staan. Dus zal het in Amerika niet zo makkelijk van de grond komen. 😉

 4.   
  templer's avatar

  Neolite schreef, "Dit zal uiteraard ook het nodige problemen met copyright rechten met zich mee brengen. In de V.S is recentelijk ophef geweest over een recorder die de films op de harde schijf had staan. Dus zal het in Amerika niet zo makkelijk van de grond komen. 😉 "

  Die service is in america al behoorlijke tijd beschikbaar, en sony zal wel goed afspraken maken met de mensen bij wie de rechten liggen. Zij krijgen natuurlijk een percentage van het geld dat ze verdienen aan de digitale verkoop van films.