Bethesda: Fallout 3 heeft nu genoeg content

Fallout 3 werd begin deze maand voorzien van de vijfde en tevens laatste downloadable content, genaamd Mothership Zeta. Na Operation: Anchorage, The Pitt, Broken Steel en Point Lookout, houdt Bethesda het wat extra content betreft voor gezien. Volgens de ontwikkelaar heeft Fallout 3 nu genoeg content.

Todd Howard van Bethesda liet weten dat de helft van het ontwikkelteam na de release van Fallout 3 aan een nieuw project ging werken, terwijl de andere helft Fallout 3 ging ondersteunen en voorzien van DLC. Howard verklaarde:

  “About half the team goes on to the next big game. The other half, which is mostly a lot of artists and designers go on to DLC stuff.

  We knew we wanted to do three initially and we’ll see where that goes. I kind of had in my mind that the upper limit was five. Part of that was what I think people are willing to continue to pay for a game. And a lot of that is our own internal bandwidth.”

Hier moeten we het dus mee doen totdat volgend jaar Fallout: New Vegas verschijnt.

Fallout 3 logo

Dit langverwachte vervolg draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Lees meer over Fallout 3 in onze uitgebreide review.

Fallout 3 is inmiddels verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  ik wil meer 😥

 2.   
  MightyMouse's avatar

  Ik baal nog steeds als een stekker dat ik die DLC van Fallout3 nog steeds niet heb. Dit zuigt zwaar als je een PS3 hebt. Of ik moet ergens iets gemist hebben, zag dat de DLC er wel is in de US PSN 😕

 3.   
  GODhimself NL's avatar

  Fallout New Vegas volgend jaar??

  kleine kans gok ik

 4.   
  Menyz0r's avatar

  LIES ,, hij heeft er niet genoeg xD

 5.   
  NLkevvNL's avatar

  ”kolkie95″ schreef, "ik wil meer 😥 "

  ik nieXD heb genoeg heb ze alle 5 en k ga zkr wachte op vegas!

 6.   
  templer's avatar

  MightyMouse schreef, "Ik baal nog steeds als een stekker dat ik die DLC van Fallout3 nog steeds niet heb. Dit zuigt zwaar als je een PS3 hebt. Of ik moet ergens iets gemist hebben, zag dat de DLC er wel is in de US PSN 😕 "

  De dlc komt naar de ps3 toe binnenkort, broken steel komt eind september en vanaf dan komen de andere content binnen korte tijd ook. De DLC is trouwens ook in america nog niet uit dus ik weet niet waar je dat vandaan hebt.