StarCraft II: Wings of Liberty nieuws-extravaganza

Het duurt niet lang meer voordat alweer de vijfde editie van Blizzcon van start gaat, dus heeft ontwikkelaar Blizzard om ons alvast helemaal te verwennen flink wat nieuws naar buiten gebracht omtrent hun langverwachte real-time strategy-game StarCraft II: Wings of Liberty.

Zo heeft het bedrijf onder andere bekend kunnen maken dat de game diverse beveiligingstechnieken zal bevatten, waaronder een milde vorm van DRM en een online verificatie, al is laatstgenoemde niet vereist om aan de slag te kunnen met de singleplayer.

Daarnaast wist Blizzard ook mede te delen dat StarCraft II: Wings of Liberty geen enkele vorm van co-op zal bevatten in de singleplayer, naast het feit dat ook er geen ondersteuning voor LAN zal zijn. Verder wist een woordvoerder van de ontwikkelaar te vertellen dat er na de release trial-versies aangeboden zullen worden, om gamers een voorproefje te geven van de game.

Ook wist de beste man aan te geven dat meer dan 50% van alle eigenaren van originele Blizzard-games de desbetreffende uitbreidingen voor deze games aanschaft, wat het vooruitzicht van de toekomstige uitbreidingen voor StarCraft II, Heart of the Swarm en Legacy of the Void, zeer gunstig maakt.

Onderaan dit bericht kun je nog diverse screenshots vinden van de singleplayer, welke zojuist naar buiten zijn gebracht.


StarCraft II is het langverwachte vervolg op StarCraft, de real-time strategygame die alweer tien jaar geleden het hele genre op zijn kop zette. Ook dit tweede deel speelt zich weer in de toekomst af en draait om de intergalactische oorlog tussen de Protoss, Terran en Zerg. Uiteraard heeft men alle units van tien jaar geleden niet één-op-één overgezet, maar zijn er een heleboel nieuwe units aan het spel toegevoegd maar is de balans toch behouden, aangezien dit het grote speerpunt van StarCraft was en zal blijven.

StarCraft II: Wings of Liberty verschijnt in 2010 voor de PC.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Neolite's avatar

    Het ziet er weer erg goed uit en ik kan dan ook niet wachten totdat starcraft 2 eindelijk verschijnt. Het is wel jammer dat er geen LAN inzit maar een beetje LAN-party heeft wel internet. 😉