Ontwikkelaar betaalt aankoopbedrag Wolfenstein bij goede verkoopcijfers terug

Manveer Heir, designer bij ontwikkelaar Raven Software, heeft een aparte belofte gemaakt. Hij is namelijk van plan iedereen het aankoopbedrag van Wolfenstein terug te betalen als het desbetreffende spel betere verkoopcijfers dan Madden NFL 10 heeft. Hij zal de NPD cijfers van augustus gebruiken om te kijken of hij zijn belofte na moet komen.

De Madden-serie verkoopt in Amerika altijd erg goed, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om deze deal in je achterhoofd te houden. Om voor deze deal in aanmerking te komen moet je het bonnetje van de game goed bewaren en volger worden van Heir op Twitter.


Wolfenstein speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de nazi’s zijn weer van de partij. De nazi’s zijn echter druk bezig met het experimenteren met occulte krachten uit de Veil, een alternatieve werkelijkheid van de stad waarin alles zich afspeelt. Die stad is één groot geheel, waarbij je nieuwe delen vrij kunt spelen door missies en quests te voltooien. Ook kom je zelf af en toe in de andere dimensie van de Veil terecht, waarbij de wereld om je heen een groene waas krijgt en je over speciale krachten kunt beschikken. Gedurende de game word je soms ook bijgestaan door computergestuurde hulptroepen. Hoofdpersoon in Wolfenstein is wederom B.J. Blazkowicz en hij beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten om het op te nemen tegen de nazi’s.

Wolfenstein zal 21 augustus verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Raven Software is de laatste jaren wel gegroeit met ervaring voor games met onder ander Hexen, Starwars en een aantal Xmen games, dus ik verwacht van deze game dat ie ook wel goed wordt net als Singularity die ook wordt gedaan door Raven Software 😆 Leuke actie trouwens 😉

 2.   
  Verbeemen's avatar

  wat hou het aankoopsbedrag in? snap het niet goed

 3.   
  Daniel Z's avatar

  Verbeemen schreef, "wat hou het aankoopsbedrag in? snap het niet goed"

  Het bedrag waarvoor je de game koopt. Dus dat zal rond de €60,- zitten voor console-bezitters, €50,- voor PC-eigenaren.

  Grappig, maar dan gaat die tent wel meteen failliet neem ik aan?

 4.   
  Verbeemen's avatar

  Daniël-Z schreef, "

  ”Verbeemen” schreef, "wat hou het aankoopsbedrag in? snap het niet goed"

  Het bedrag waarvoor je de game koopt. Dus dat zal rond de €60,- zitten voor console-bezitters, €50,- voor PC-eigenaren.

  Grappig, maar dan gaat die tent wel meteen failliet neem ik aan?"

  dat dacht ik ook, eerst maar toen ik begon na te denken, dan maken ze eigelijk de game gratis of niet?

 5.   
  ChielB's avatar

  Ik denk dat het vooral een makkelijke belofte is. Madden is verschrikkelijk populair, dus die game haalt toch weer enorme verkoopcijfers. Wolfenstein komt daar normaal gesproken niet eens bij in de buurt in de eerste weken.

  Daarnaast gaat het alleen om volgers van die ontwikkelaar, dus dan praat je wellicht over een keer 1500-2000 mensen die hem puur voor deze actie volgen. Kortom, mocht Wolfenstein zo gruwelijk veel verkopen kunnen ze het best lijden om 2000x te vergoeden. 😉

 6.   
  Rise Against's avatar

  Gaat toch nooit over de verkoop van Madden heen. Madden is de Fifa van Amerika