EA patenteert klassieke Bullfrog-games

Voor velen zal Bullfrog niet bekend in de oren klinken, maar de wat oudere gamers onder ons zullen misschien wel een traantje weg moeten pinken. Bullfrog heeft hen namelijk vermaakt met klassiekers als Theme Park, Populous, Wing Commander en niet te vergeten Road Rash.

Bullfrog is uiteindelijk geheel omgevormd naar het bedrijf wat we nu kennen als Electronic Arts, waarna Peter Molyneux er uit is gestapt en zijn eigen Lionhead Studios is begonnen. Hierdoor zijn de games in de vergetelheid geraakt. Gelukkig is de tijd gekomen dat deze ijzersterke titels hun terugkeer vinden. EA heeft namelijk de bovenstaande titels gepatenteerd en zal ze weer opnieuw uitbrengen.

Of het om echte remakes gaat is nog niet duidelijk, maar het lijkt er op dat we weer voor god kunnen spelen en onze eigen pretparken in elkaar mogen zetten.

 1.   
  nuclearnemo's avatar

  wow…cool…..Kan niet wachten:P

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  En waar is Theme Hospital was vroeger echt verslaafd aan dat spelletje :D.

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  NEE niet populous!! ๐Ÿ˜• Een vriend van me speelde een 3D versie (Populous: The beginning) daarvan in de pauze en die was echt saai :(, daarnaast was Roller Coaster tycoon veel beter dan theme park, en die andere games waren zo slecht dat ik ze niet eens ken ๐Ÿ™„

 4.   
  Tha Destiny's avatar

  Theme Hospital remake zou episch zijn, theme park was ook heel cool.

 5.   
  JVB93's avatar

  Was Dungeon Keeper geen spel van Bullfrog?

 6.   
  Broodbeleg's avatar

  Wing Commander-remake zo pas vet zijn. Ben benieuwd wat er van terecht gaat komen รฉn of me vader daarom een nieuwe pc voor zichzelf gaat kopen. Hij speelt namelijk nog steeds de oude delen. ๐Ÿ™‚

 7.   
  viceroy's avatar

  ”JVB93″ schreef, "Was Dungeon Keeper geen spel van Bullfrog?"

  klopt, Tsk Gamersnet. ;p

 8.   
  Koen's avatar

  Ik vond Populous geweldig ๐Ÿ™‚

 9.   
  DaxPg's avatar

  viceroy schreef, "

  ”JVB93″ schreef, "Was Dungeon Keeper geen spel van Bullfrog?"

  klopt, Tsk Gamersnet. ;p"

  Ik geloof dat ik niet helemaal zeker ben wat je nu precies bedoelt. Maar inderdaad Dungeon Keeper waren ook allemaal titels van Bullfrog. Daarentegen is het nu alleen bekend dat de genoemde titels gepatenteerd zijn. Ik heb onlangs Theme hospital weer eens opgezocht en het is me gelukt om te installeren!! Dus als je de game nog heb liggen lukt het misschien wel!

 10.   
  nuclearnemo's avatar

  )GN(-Erik schreef, "NEE niet populous!! ๐Ÿ˜• Een vriend van me speelde een 3D versie (Populous: The beginning) daarvan in de pauze en die was echt saai :(, daarnaast was Roller Coaster tycoon veel beter dan theme park, en die andere games waren zo slecht dat ik ze niet eens ken ๐Ÿ™„ "

  Het is dan ook al een heel oud spel….ik bedoel het had betere grapichs dan road rash…..die zuigde helemaal….XD

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  Tha Destiny schreef, "Theme Hospital remake zou episch zijn, theme park was ook heel cool."

  theme hospital was toen die tijd ook vet en theme park, en idd niet te vergeten Road Rash die heb ik zovaak gespeeld vond het echt ontiegelijk vet spel toen ๐Ÿ˜€

 12.   
  Sacul's avatar

  Hell yeah een nieuwe Populous! Jammer dat Dungeon Keeper er niet bij staat, daar zie ik nog liever een remake van! ๐Ÿ™‚

 13.   
  DaxPg's avatar

  Sacul schreef, "Hell yeah een nieuwe Populous! Jammer dat Dungeon Keeper er niet bij staat, daar zie ik nog liever een remake van! ๐Ÿ™‚ "

  Met een beetje fantasie en een blinddoek is Overlord ook een beetje als Dungeon Keeper. haha

 14.   
  DutchYoda's avatar

  Een remake van Syndicate Wars zou gaaf zijn!

 15.   
  GraveDevil's avatar

  Tha Destiny schreef, "Theme Hospital remake zou episch zijn, theme park was ook heel cool."

  Inderdaad, ik heb die latere versie ook nog gespeeld. Of die ook van Bullfrog was weet ik niet, maar die was wel 3D ๐Ÿ˜›