Goede verkoopcijfers Wii Sports Resort

Satoru Iwata’s verwachtingen voor Wii Sports Resort worden waargemaakt. Hij verwachtte dat deze actieve game wel meer dan 10 miljoen keer verkocht zou worden. Vandaag is bekend geworden dat ze een stapje dichterbij zijn gekomen.

Wii Sports Resort is sinds de release in juli al 1,5 miljoen keer verkocht. Volgens Nintendo is Wii Sports: Resort tezamen met de Wii Motion Plus accessoire 600.000 keer verkocht in Europa en ongeveer 500.000 in Amerika en Japan. Met deze cijfers regeert Wii Sports: Resort al twee weken de top van de Britse verkoopcharts.


Wii Sports Resort, het vervolg op het razend populaire Wii Sports, maakt gebruik van de Wii MotionPlus. Deze add-on voor de Wii-afstandsbediening registreert bewegingen beter en het kleine apparaatje wordt gebundeld met Wii Sports Resort. In Wii Sports Resort gaat het om sporten die je voornamelijk bij doet als je op een exotisch resort bent, zoals waterskiën, frisbee’s gooien en, voor Nintendo blijkbaar dé activiteit aan het strand, zwaardvechten.

Wil je meer weten over deze game? Check dan onze preview.

Wii Sports Resort is inmiddels verschenen voor de Wii en is gebundeld met de MotionPlus.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  hoe krijgen ze het tog weer voor elkaar:P

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Wii Sports Resort is sinds de release in julie al 1.5 miljoen keer verkocht.

  In juli 😉

  Zoiets was wel te verwachten maar ik zou hem echt niet kopen als ik een Wii had…

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Die games zijn alleen zo ??populair?? 😕 , omdat je ze gewoon bij de WII of zoon opzetstukje krijgt, voor de rest zijn het slechte games 🙄

 4.   
  Verbeemen's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Die games zijn alleen zo ??populair?? 😕 , omdat je ze gewoon bij de WII of zoon opzetstukje krijgt, voor de rest zijn het slechte games 🙄 "

  sins 23 juli om precies te zijn, en wii sport resort is wel heel amusement vol 🙂

 5.   
  Tha Destiny's avatar

  het mooie verhaal van Matijsjuh

  Natuurlijk vinden wij die top 10 niks. Wij zijn de ‘hardcore gamers’. Die games zijn niet bedoeld voor onze doelgroep. Het is alleen dat de doelgroep die Mario Kart en Wii Fit spelen zo gigantisch veel groter is dan die van ons, dat die games in de top 10 staan. Dat ze niet voor jou bedoeld zijn maakt ze nog geen slechte games.

  Voorbeeld (we vereenvoudigen de menselijke beschaving even tot 10 mensen): 9 mensen vinden voetbal leuk, en 1 iemand vind hockey leuk. Die 9 kopen een voetbal, de 10e koopt een hockeystick. De voetbal verkoopt 9 keer zo goed als de hockeystick. De hockeyer houdt niet van voetbal, maar heeft hij daarom het recht om te zeggen dat zo’n voetbal een slecht product is? Nee! Voor de doelgroep, degene die van voetbal houden, is het product bedoeld, en voor die doelgroep is het een goed product. Alleen omdat de voetballers met veel meer zijn, staat de voetbal bovenaan het lijstje al ‘best verkocht’.

 6.   
  R1chardTM's avatar

  Tha Destiny schreef, "het mooie verhaal van Matijsjuh"

  Het is niet nodig dat je dit bij elk bericht over verkopen plaats :roll:. Al vast bedankt…

 7.   
  Tha Destiny's avatar

  Het is een reactie op de mensen die steeds roepen dat kutgames in de verkoopcharts staan.

 8.   
  Mattmerize's avatar

  Zo, terug van vakantie, en precies op tijd.

  Ook al vind je WSR stom (dan ben je wel een hersenloze oetlul moet ik je zeggen), dan moet je wel bedenken dat dit goed is voor de rest van de Wii. Doordat de WiiMotionPlus nu veel gezinnen heeft bereikt d.m.v. Wii Sports Resort is het voor ontwikkelaars aantrekkelijker om games voor de Wii te maken die WMP ondersteunen.

  Door dit succes verbetert de Wi dus indirect ook, en dat willen we natuurlijk allemaal. Verder kijken dan je neus lang is.