Release I Am Alive wellicht pas in 2011

Ubisoft werkt momenteel aan het bijzonder ambitieuze I Am Alive voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Eerder dit jaar nam men de ontwikkeling al volledig in eigen handen door ontwikkelaar Darkworks van het project af te halen en de game verder uit te besteden aan Ubisoft Shanghai.

We krijgen echter maar weinig te zien van I Am Alive en het lijkt er sterk op dat de game nog wel een tijdje op zich laat wachten. Een senior game designer van Darkworks heeft op zijn LinkedIn-profiel namelijk het volgende staan: “I Am Alive (PS3/X360, Ubisoft, 2011)”.

Uiteraard is dit geen bevestiging dat de game daadwerkelijk in 2011 pas verschijnt, aangezien Darkworks niet langer de ontwikkelaar is. Daarnaast gaf Ubisoft onlangs al aan dat I Am Alive in het nieuwe fiscale jaar verschijnt, wat wijst op een release tussen april 2010 en maart 2011.

Voorlopig zal het spel zich dus nog wel even op de achtergrond houden en fans van de game dienen behoorlijk wat maanden geduld nog te hebben…

I Am Alive is een survival/actie game waarin Chicago wordt getroffen door een aardbeving. Jij bent Adam Collins, een alledaagse man die bedolven raakt onder het puin en pas na enkele dagen jezelf weet te bevrijden. Je ziet al snel dat de hele stad is verwoest en Chicago is geheel afgesloten van de buitenwereld. De sociale chaos neemt al snel toe en diverse groepen mensen trekken samen op en raken in conflict met andere groepen. Water is schaars en mensen schuwen geweld niet om te overleven.

Aan Adam de taak om contact te zoeken met de hulpverleners en als het kan zijn voormalige vriendin te vinden. Onderweg zal je ook nog geholpen worden door enkele mensen om je te helpen bij het behalen van je doelen. Dit alles beleef je vanuit een first-person perspectief, wat voor een extra indrukwekkende beleving moet zorgen.

I Am Alive verschijnt op een nog onbekende datum voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

  1.   
    Silent Assasin's avatar

    man dat duurt nog wel ff dus ๐Ÿ˜†

  2.   
    obi_wan383's avatar

    Laat ons hopen dat Splinter Cell Conviction ook niet tot die datum vertraagt word ๐Ÿ˜€

  3.   
    Alias's avatar

    Heb liever dat ze er goed de tijd voor nemen en er een goede game neer zetten die gewaardeerd word door het publiek dan dat ze de game af raffelen en er niks speciaals van maken. Met de setting die ze daar gekozen hebben kunnen ze zoveel kanten op betreffende het verhaal. Spreekt me nu al zeker aan, deze game word in ieder geval in de gaten gehouden. ๐Ÿ™‚

  4.   
    Tadao's avatar

    sequel vannet spel: I’m Not Dead Yet xD

  5.   
    Ment@l's avatar

    Prequel: everyone is alive??