Randy Pitchford: PC-versie Borderlands grafisch superieur

Randy Pitchford, directeur van ontwikkelaar Gearbox, heeft in een interview naar voren gebracht dat de PC-versie van Borderlands grafisch superieur is ten opzichte van de console-versies. Hij durfde zelfs te beweren dat de PC-versie als het ware de competitie vermorzelt, wat betreft het grafische aspect van de game, mits je over de juiste hardware beschikt.

Betekent dit dat we met z’n allen de PC-versie van Borderlands moeten aanschaffen? Dat wilde de beste man toch niet direct zeggen, want Pitchford vind het stiekem ook wel lekker om met een draadloze controller op de bank te ploffen en te genieten van de game met surround-geluid. Wel wilde hij hier nog aan toevoegen dat de PC-versie dan weer andere voordelen bied, waaronder de besturing.

    “It’s tough. It’s very tough, I’ll tell ya. On one level I do like sitting on my couch with the surround sound and the wireless controller, on the other level I mean you will not get a better-looking image than in the PC version of the game. And when you’re playing a first-person shooter, the mouse and keyboard interface is still the best way to go. It’s a tough thing.

    At work I play the PC version, because I’m in an office setting, my computer’s in front of me, I’ve got a nice monitor and when I play at home I do play on the couch with my 360. But the PC version destroys all the console versions in terms of the image fidelity – assuming you have the hardware for it.”

Dus vertel, welke versie van deze aankomende sci-fi shooter annex role-playing game ga jij aanschaffen?


Van de makers van Brothers in Arms komt dit keer een futuristische shooter, die zich afspeelt op meerdere planeten. Welvaart en zelfs beschaving zijn er ver te zoeken, maar je hebt wél de beschikking over een half miljoen verschillende wapens. Zie maar eens te overleven in een wereld die je amper iets te bieden heeft… Borderlands staat bol van de sfeer en originaliteit en zal zeker een groot deel van de FPS-liefhebbers ontzettend aanspreken. Niet in de laatste plaats om de gigantische aantallen aan beloofde wapens.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van Science Fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze uitgebreide E3-preview.

Borderlands verschijnt 23 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Eindelijk nog een ontwikkelaar die wel goeie besturing op de PC maakt 😆

  2.   
    nurie's avatar

    eindelijk iemand die van PC naar computer werkt en niet andersom 🙂

  3.   
    Verbeemen's avatar

    das supper nieuws 😀

    kga nog wat Return to castle wolfenstein spelen 🙂 naar aanloop van …. 😀