Fallout 3 DLC Mothership Zeta uitgebracht

Fallout 3 is vandaag, geheel volgens planning, voorzien van de downloadable content (DLC) Mothership Zeta. In Mothership Zeta word je aan boord gehaald van een heuse UFO alwaar je nieuwe personages ontmoet, zowel uit het Wasteland als uit het verleden van de Aarde. Met je medegevangen kun je een plan maken om het schip te ontvluchten voordat de UFO zijn wapens op de Aarde richt.

Naast nieuwe gameplay bevat het pakket ook nieuwe items, waaronder de Alien Atomizer, Alien Disintegrator, Drone Cannon, Gemini-Era Spacesuit en Samurai Armor. Ook kan je Cryo-granaten gebruiken, die tegenstanders kunnen bevriezen. Een nieuwe perk genaamd ‘Xenotech Expert’ zorgt ervoor dat spelers meer schade kunnen aanrichten met buitenaardse wapens en ten slotte is er een nieuw voorwerp te vinden, namelijk de ‘Alien Epoxy’, een voorwerp dat andere voorwerpen voor 25 procent kan repareren.

Mothership Zeta is vanaf nu te downloaden voor de PC en Xbox 360-versie van Fallout 3 en kost 800 Microsoft Points. De DLC komt later ook nog naar de PlayStation 3. Bethesda heeft laten weten dat deze DLC de laatste extra content is voor Fallout 3. Hier moeten we het dus mee doen totdat volgend jaar Fallout: New Vegas verschijnt.

Fallout 3 logo

Dit langverwachte vervolg draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Fallout 3 is inmiddels verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  superdedupe's avatar

  wanneer komen die interresante dlc’s naar de ps3? er zou een gta dlc komen en alle fallouts ook geloof ik….
  ik denk dat ik die wel ga kopen 😛

 2.   
  R1chardTM's avatar

  superdedupe schreef, "wanneer komen die interresante dlc’s naar de ps3? er zou een gta dlc komen en alle fallouts ook geloof ik….
  ik denk dat ik die wel ga kopen :P"

  Hier heb je gelijk in, maar voor zowel de GTA als de Fallout DLC is nog geen datum vrijgegeven.

 3.   
  gebruiker50081's avatar

  Ik denk dat het aan mij lag maar in fallout 3 raakte ik helemaal verdwaald :S Ik wist niet echt wat ik moest doen lol dus niet echt een spel voor mij..

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Binnenkort eens Fallout 3 weer opstarten. Heb het nog altijd niet helemaal uitgespeeld, terwijl het wel heel vet is. 8)

 5.   
  gragon3's avatar

  Fallout 3 DLC voor de PS3 stond eerst op voor eind july/begin augustus maar is uitgesteld tot ergens september en het gaat alleen om Operation Anchorage, voor die andere moeten we nog langer wachten

 6.   
  /DareDevil's avatar

  Vet! 😆

 7.   
  Overload14's avatar

  superdedupe schreef, "wanneer komen die interresante dlc’s naar de ps3? er zou een gta dlc komen en alle fallouts ook geloof ik….
  ik denk dat ik die wel ga kopen :P"

  laat eerst maar die PSN pre-paid kaarten komen

 8.   
  nickykolkie's avatar

  ik heb fallout 3 40 uur in 3 dagen gespeelt ik ben gek ik denk dat ik broken steel er bij ga kopen