Productiekosten PlayStation 3 met 70% gedaald

De uitvoerend vice-president en chief financial officer of CFO van Sony, Nobuyuki Oneda, heeft op een conferentie voor investeerders onthuld dat de productiekosten van de PlayStation 3 met 70% zijn teruggedrongen.

De topman vertelde dat de kosten volgens schema dalen en dat eerder gedane voorspellingen omtrent kostenreductie dus uitkomen. Oneda:

  “The cost reduction since we introduced the PS3 is very substantial and this is on schedule. We don’t disclose how much of the PlayStation 3, specifically the cost deduction, was achieved during the past two years. But that is on schedule.”

Toen er werd aangedrongen op het geven van cijfers, liet Oneda weten:

  “About 70 percent, roughly-speaking.”

De oorspronkelijke productie kosten werden geschat op $800 per console. Daarmee draaide de Japanse elektronicagigant in het begin verlies bij elke verkoop. Deze kostenreductie van 70% en een eerdere in januari 2008 van 50% maken dat de geschatte productieprijs van een PlayStation 3 nu $240 is; een prijs die ruimte biedt voor een prijsverlaging voor consumenten.

 1.   
  gebruiker50081's avatar

  Das erg veel:S Nu nog goedkopere ps3’s 😀

 2.   
  Mrn.'s avatar

  Dit is zeer goed nieuws, zo kunnen wij ons ook goedkopere Playstation 3’s realiseren.

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  waarom een prijsverlaging voor de consumenten? nu is sony eindelijk min of meer van hun toenemende schuld af. lijkt me niet slim om dat die schuld weer op te bouwen

 4.   
  Chikin's avatar

  cod4life schreef, "Das erg veel:S Nu nog goedkopere ps3’s :D"

  Haha hopen maar 🙄

 5.   
  Maotes's avatar

  Hmm, het zal ze wel erg in de kosten schelen. En om dan al meteen over een goedkopere PlayStation 3 te praten, kan natuurlijk niet. Het is net gedaald, en Sony had best wel veel verlies op hardware. Dus eerst eens kijken of ze die weg kunnen werken.

 6.   
  triggermike's avatar

  dit klinkt als mss dat ze dit doortrekken naar de spellen, maar dat denk ik niet 😮

 7.   
  Tha Destiny's avatar

  Krediet crisis he 😛

 8.   
  Verbeemen's avatar

  wist ik al een week 😕

 9.   
  Mrn.'s avatar

  marintje schreef, "Dit is zeer goed nieuws, zo kunnen wij ons ook goedkopere Playstation 3’s realiseren."

  Gefeliciteerd!

 10.   
  RemcoM94's avatar

  k denk dat ze eerst nog hun schuld kwijt moeten raken dus t duurt nog ff voordat de ps3 goedkoper gaat worden

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”13remco13″ schreef, "k denk dat ze eerst nog hun schuld kwijt moeten raken dus t duurt nog ff voordat de ps3 goedkoper gaat worden"

  als productie als 70% gedaald is aan koste betekent dus dat ze er al winst op aan het maken zijn meer, des te minder ze er voor hoeven te betalen om te maken des te meer ze er aan verdienen

 12.   
  Rideo Mortem's avatar

  Je moet niet vergeten dat het maken en verkopen van de console verlies oplevert; uiteraard biedt de PlayStation tal van andere inkomsten zoals games (uiteraard), ontwikkelaarstools en via PSN. Daarnaast is de PlayStation 2 inmiddels ongelofelijk rendabel, dus heeft de PlayStation als serie meer (investerings)ruimte voor de nieuwste telg.

  Ondanks dat ik geen inzichten heb in Sony’s financiën, lijkt het me sterk dat de PlayStation 3 hen echt een serieuze schuld heeft opgeleverd.

 13.   
  Rijstekorrel's avatar

  Rideo Mortem schreef, "Je moet niet vergeten dat het maken en verkopen van de console verlies oplevert; uiteraard biedt de PlayStation tal van andere inkomsten zoals games (uiteraard), ontwikkelaarstools en via PSN. Daarnaast is de PlayStation 2 inmiddels ongelofelijk rendabel, dus heeft de PlayStation als serie meer (investerings)ruimte voor de nieuwste telg.

  Ondanks dat ik geen inzichten heb in Sony’s financiën, lijkt het me sterk dat de PlayStation 3 hen echt een serieuze schuld heeft opgeleverd."

  dat klopt wel dat ze verlies op een console maken maar als de productie koste al met 70% gedaald zijn, maken ze er al veel minder verlies op