Activision voegt Xbox avatars toe aan Guitar Hero 5

Eergisteren onthulde Activision al de gehele tracklist van Guitar Hero 5 en vandaag heeft de uitgever nog meer nieuws over deze aankomende bandgame. Er is namelijk bekendgemaakt dat de Xbox 360-versie van Guitar Hero 5 Xbox-avatars gaat gebruiken. Zo kunnen spelers hun avatar importeren en op het podium laten rocken.

Ook kunnen spelers hun avatar in het spel aanpassen. Zo kun je natuurlijk de instrumenten uitkiezen, maar ook zal het mogelijk zijn om het uiterlijk van jouw avatar te veranderen. Activision heeft een speciale trailer voor dit nieuwtje uitgegeven en deze is hier te zien.


Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Guitar Hero 5 wordt in september verwacht voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Die trailer hadden jullie gister al gepost 😛 Maar leuk dat je met je eigen avatar kunt 😀

  2.   
    Tom's avatar

    Vind het nog steeds een erg leuk idee, dat rocken met je eigen Avatars. Mijn Avatar lijkt immers meer op mij dan mijn character uit World Tour.