Facebook-integratie op Nintendo DSi

Nintendo heeft zojuist laten weten dat het vanaf vandaag mogelijk is om je foto’s direct van je Nintendo DSi te uploaden naar Facebook via Nintendo Wi-Fi Connection. Hierdoor moet de DSi nog meer mogelijkheden bieden om je plezier te delen met vrienden en familie.

De Facebook-ondersteuning voor Nintendo DSi Camera maakt deel uit van een nieuwe systeemupdate voor Nintendo DSi. Deze update brengt ook enkele technische verbeteringen voor het systeem met zich mee. Om de update uit te voeren, zorg je ervoor dat er een draadloze internetverbinding is ingesteld op je Nintendo DSi. Vervolgens kies je voor ‘System Update’ in het ‘System Settings’-menu. De firmware van het systeem wordt dan automatisch opgewaardeerd naar versie 1.4.

De nieuwe Facebook-ondersteuning voor Nintendo DSi Camera maakt het mogelijk om foto’s direct op Facebook te plaatsen, waar ze worden gedeeld met je vrienden en worden opgeslagen in een album bij je profiel. De eerste keer dat de Facebook-integratie wordt gebruikt, moet je op je Facebook-account inloggen via Facebook Connect. Vervolgens kan je e-mailadres worden opgeslagen op je Nintendo DSi om later gemakkelijker afbeeldingen te kunnen uploaden. De Facebook-functionaliteit van Nintendo DSi levert een veilige ervaring waarbij je password voor iedereen onzichtbaar blijft. Gebruikers kunnen altijd hun privacy-instellingen wijzigen op facebook.com.

Nadat je de Facebook-functionaliteit hebt ingesteld verschijnt er in het Album van je Nintendo DSi een Facebook-logo, en boven je foto’s verschijnt een Facebook-icoontje. Door hierop te tikken maak je direct verbinding met je Facebook-account op internet en wordt je foto geüpload. Je kunt maximaal 200 foto’s uploaden en bewaren in één album dat automatisch “Photos from Nintendo DSi” wordt genoemd. Maar daarna hoef je niet met uploaden te stoppen – de 201e foto verschijnt simpelweg in het volgende album. Elke afbeelding van het album van je Nintendo DSi kan naar Facebook worden geüpload. Dankzij de verschillende mogelijkheden die de Nintendo DSi biedt om foto’s te bewerken kun je er allerlei gekke dingen mee uithalen, om ze vervolgens direct naar Facebook te sturen en met je vrienden te delen.

De Nintendo DSi is reeds verkrijgbaar zijn in Nederland. Lees meer over de DSi in onze speciale Nintendo DSi-column.

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Gaan ze dan ook wat doen met hyves 😛

  2.   
    craz's avatar

    Als ze dit met hyves doen zie je gelijk elke Nederlander een ds kopen 😛

  3.   
    PixelShooter's avatar

    Ik las de titel al op de homepagina, direct gevolgd door ’n ‘Wattafak?!’ 😛

    Ik meen me te herinneren dat ik hier ooit ’n artikel over de DSi had gelezen waarin een belangrijk Japans directeur zei dat ze met hun DSi niet zo’n kant op wilden. Jah, op deze manier spreek je jezelf tegen 🙄

  4.   
    Mattmerize's avatar

    Ze gaan dit niet met Hyves doen, omdat alleen dat suffe Nederland dat net zo suffe Hyves gebruikt. Geen grote afzetmarkt dus.

  5.   
    C_Justine's avatar

    Omg… Nou, voor mensen die een DSi hebben, cool! 🙂
    & Binnen een paar maand kunnen ze weer iets nieuws uitbrengen vn console.. Nintendo DS, Nintendo lite, Nintendo DSi…