Splinter Cell: Conviction bereikt deze week alpha-status

Eerder deze week dook al het minder prettige nieuws op dat onder andere Splinter Cell: Conviction is uitgesteld tot 2010. De ontwikkelaar wordt meer tijd gegund om de game van de gewenste kwaliteit te voorzien.

Ondanks het uitstel laat de ontwikkelaar vandaag weten dat Splinter Cell: Conviction deze week al de alpha-status zal bereiken, wat betekent dat men de levels en overige inhoud van de game vrijwel klaar heeft en nu vooral bezig zal gaan met het perfectioneren. Lead designer Steve Masters vertelde:

  “Right now we’re about to hit alpha — literally this week. So that means the levels are largely complete, and now it’s just time to polish them up and get them looking really great, and playing really well.”

In Splinter Cell: Conviction hebben we te maken met een geheel veranderde Sam Fisher. Zijn dochter Sarah is omgekomen bij een auto-ongeluk, maar volgens Sam was er sprake van moord. Hij besluit om te stoppen met zijn werk voor Third Echelon en alleen op pad te gaan om de daders te vinden. Wat volgt is een stijlvol avontuur vol wraak, stealth en brute actie. Zo kan Sam tegenstanders hardhandig ondervragen, uitgebreid rondsluipen in en langs gebouwen en zelfs vijanden van onder een deur door selecteren om ze vervolgens razendsnel uit te schakelen.

Wil je meer weten over Splinter Cell: Conviction? Check dan snel onze E3-preview!

Splinter Cell: Conviction verschijnt in 2010 voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  M@tthijs's avatar

  Kortom, ze willen hem gewoon niet in het najaar uitgeven, bang voor tegenstaande verkopen…

 2.   
  ChielB's avatar

  Maar dat betekent niet dat ze die extra maanden niet goed kunnen gebruiken voor meer polishing. 😉

 3.   
  DutchFreeze's avatar

  Nou iig mooi dat de levels ed nu bijna af zijn.
  Dan weten wij en zij waar we/ze aan toe zijn toch? 🙂

 4.   
  ckerigon's avatar

  Dit word gewoon zo’n vette game!! 😀
  Van mij mogen ze het best tot 2010 eraan werken, want dan weet ik zwz dat het geen game is die snel is in elkaar is gezet.