inFamous komt naar het witte doek

Sony Pictures heeft reeds bekend gemaakt dat de PlayStation 3-exclusive inFamous een film zal krijgen en het bedrijf is druk bezig met de voorbereidingen en rechten ervan. Screenwriter Sheldon Turner zal het verhaal gaan schrijven, terwijl Avi Arad en Ari Arad de film zullen gaan produceren. Hoogstwaarschijnlijk wordt er volgend jaar begonnen aan de inFamous-film. Verdere details liggen nog onder het stof.

  “What excited me most about the game was it was the first of which I’ve come across that had a big idea and a character arc. It is, I believe, the future of gaming. The game, while big and fun, is at its core a love ballad to the underachiever, which is what our hero, Cole McGrath, is.”

Het is heden ten dage al niet vreemd meer dat videogames verfilmd worden en vice versa. Zo zijn er meerdere Resident Evil films verschenen en zien we volgend jaar ook de naamloze prins uit Prince of Persia in de bioscopen draaien.


Het verhaal van inFamous draait om Cole, een alledaagse man die een pakketje moet afleveren in het centrum van Empire City. Uit het niets vindt er ineens een enorme explosie plaats die meerdere blokken van de stad verwoest. Wonder boven wonder overleeft Cole deze ramp en daar komt nog eens bij dat hij zich een beetje vreemd begint te voelen…

Stukje bij beetje ontwikkelt hij namelijk superkrachten die hem in staat stellen om elektrische aanvallen uit te voeren. Terwijl de stad in chaos vervalt en overspoeld wordt door krachtige criminelen, wil het toeval dat Cole door de media in verband wordt gebracht met de ramp. Zodoende ben je niet alleen bezig met het beheersen van je nieuwe krachten, maar ook moet je er rekening mee houden dat je een gezocht persoon bent.

inFamous is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

 1.   
  mazterman's avatar

  als ze er echt moeite in stoppe wordt dit echt een mooie film 8)

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Is wel wat moois van te maken 🙂

 3.   
  Mattmerize's avatar

  De special effects worden al iets om naar deze film voor te gaan. Mits ze goed zijn uiteraard.

 4.   
  Dr. D3nVil's avatar

  verheug me nu al op de film word echt vet 8)

 5.   
  Infector's avatar

  Hopelijk wordt deze film wat…
  Als je de goede crew hebt moet dat wel lukken.
  Die zullen veel werk hebben aan special effects.

  They need Spielberg! 😆