Ubisoft heeft plannen tegen PC-piraterij

Softwarepiraterij kost Ubisoft een flinke duit volgens Yves Guillemot, het hoofd van Ubisoft. Guillemot liet weten dat ze nu met een oplossing bezig zijn die de piraterij met flinke kracht terug zal duwen. Yves Guillemot liet weten:

  “Altogether on console, the piracy is low. On the PC the piracy is quite a lot. We are working on a tool that would allow us to decrease that on the PC starting next year and probably one game this year”

Guillemot wijdde niet uit over wat voor tool het zal worden, maar het lijkt er op dat het een interne oplossing gaat worden. Misschien wel in de vorm van een stukje software.

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Piraterij kunnen ze nooit tegen houden net zoals met GTA IV was binnen een week al een crack voor. 🙄

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  GamerGames schreef, "Piraterij kunnen ze nooit tegen houden net zoals met GTA IV was binnen een week al een crack voor. 🙄 "

  Mee eens. Er zullen altijd wel gamers blijven die op hun zolderkamertje ff een crack in elkaar flansen voor elke game 🙄

 3.   
  Maotes's avatar

  Rofl, piraterij zal altijd blijven staan, dat kan je niet tegen houden.

 4.   
  Alias's avatar

  GamerGames schreef, "Piraterij kunnen ze nooit tegen houden net zoals met GTA IV was binnen een week al een crack voor. 🙄 "

  Ik heb dit nieuws gister op Tweakers zien staan en daar stond dat ze bezig waren met een compleet nieuwe manier van beveiligen, hier geven ze daarom dus ook geen verdere informatie over omdat ze de hackers graag een stapje voor willen zijn. Bij GTA IV hebben ze gewoon gebruik gemaakt van een SecuRom versie en die zijn tegenwoordig ook wel een beetje achterhaald, geen wonder dus dat er binnen een week een crack online stond. Ook willen ze deze nieuwe beveiliging gaan toepassen op een game die dit jaar uit zou (moeten) komen. Ik persoonlijk denk dan aan Assassin’s Creed 2

 5.   
  nuclearnemo's avatar

  Ach dat duurt het iets langer voor dat hij gedwonload kan worden….maar verwacht dat er toch wel mensen zijn die het weten te hacken…..

 6.   
  Maotes's avatar

  Wat ik me eigenlijk ook wel afvraag… hoe zet je zo’n crack inelkaar om dat te doen? Je zal echt wel van die monster dingen nodig hebben op je pc. Beetje vaag.

  Liefst hier via PM over reageren, om de regels niet te overtreden.

 7.   
  ikketjuh's avatar

  Een crack word gemaakt door eerst de executable(.exe) te decoderen, zodat je het programmeerwerk van de applicatie kan zien en bewerken.
  Dan zoek je naar het gedeelte wat bevestiging zoekt van je dvdspeler dat de dvd erin zit, en dit pas je aan.
  Cracken in een notendop 😛

  Zo klinkt het wel eenvoudig maar dat is het natuurlijk niet, je hebt de juiste programma’s nodig, je moet de programmeertaal kennen, je moet de juiste omzeilingstechniek weten etc etc.

  Maar de écht goeie crackers die doen dat omdat ze het leuk vinden, een uitdaging willen, iets wat nog nooit eerder is gecrackt, wie crackt sneller etc, en die zullen ook zeker blij zijn met die nieuwe beveiliging, hebben ze weer wat leuks te doen xD

 8.   
  PaNNa's avatar

  Alias schreef, "

  ”GamerGames” schreef, "Piraterij kunnen ze nooit tegen houden net zoals met GTA IV was binnen een week al een crack voor. 🙄 "

  Ik heb dit nieuws gister op Tweakers zien staan en daar stond dat ze bezig waren met een compleet nieuwe manier van beveiligen, hier geven ze daarom dus ook geen verdere informatie over omdat ze de hackers graag een stapje voor willen zijn. Bij GTA IV hebben ze gewoon gebruik gemaakt van een SecuRom versie en die zijn tegenwoordig ook wel een beetje achterhaald, geen wonder dus dat er binnen een week een crack online stond. Ook willen ze deze nieuwe beveiliging gaan toepassen op een game die dit jaar uit zou (moeten) komen. Ik persoonlijk denk dan aan Assassin’s Creed 2"

  Misschien zal er ooit wel een eind aan komen,bekijk die technologie in de dag van vandaag toch eens.

 9.   
  Martinspire's avatar

  Ga eens kijken naar Anno 1404. Dat duurde ook wel even.