Hoge verwachte verkopen Assassin’s Creed II door PSP-versie

Assassin’s Creed II zal zo’n 15% meer gaan verkopen dan het eerste deel, zo verwacht Alain Corre, executive director van Ubisoft. Hij geeft aan dat deze stijging vooral verwacht wordt door de aankomende release van Assassin’s Creed: Bloodlines, de versie voor de PlayStation Portable (PSP).

Bloodlines kan namelijk gelinkt worden aan Assassin’s Creed II, waardoor PlayStation 3- en PSP-bezitters extra’s kunnen krijgen voor zowel Assassin’s Creed II als Assassin’s Creed: Bloodlines. Tevens bracht Ubisoft naar buiten dat er in november een PlayStation Portable-bundel verschijnt met Bloodlines.

    “Following the strong showing of Assassin’s Creed at E3 and the current buzz, we now think the game should be selling around 15 per cent more units than the first title. Our previous guidance suggested it was going to sell less units than the first title. Most of this performance actually comes from the addition of one platform, the PSP, of which Assassin’s Creed was not released in the past. Half of this performance is done with guaranteed bundles.”

In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze E3-preview!

Assassin’s Creed II zal 20 november verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.

  1.   
    X-doos's avatar

    Dat is leuk, dan kan ik met Bloodlines op de PSP extra’s krijgen samen met een vriend, want hij heeft een PS3 en gaat AC2 ook kopen 🙂

  2.   
    Stranqer's avatar

    X-doos schreef, "Dat is leuk, dan kan ik met Bloodlines op de PSP extra’s krijgen samen met een vriend, want hij heeft een PS3 en gaat AC2 ook kopen 🙂 "

    Ik heb precies hetzelfde 😆

  3.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    “Hoge verwachte verkopen Assassin’s Creed II door PSP-versie”

    Hoge verkopen en PSP? Dat gaat volgens mij niet samen. Ik bedoel ontwikkelaars hebben nu al moeiten met games releasen op de PSP door al dat piraterij.

  4.   
    jungler's avatar

    Gamer_Unlimited schreef, "”Hoge verwachte verkopen Assassin’s Creed II door PSP-versie”

    Hoge verkopen en PSP? Dat gaat volgens mij niet samen. Ik bedoel ontwikkelaars hebben nu al moeiten met games releasen op de PSP door al dat piraterij."

    dat is waar maaar de echte gamers die nog niet downloaden die gaan hem gewoon kopen 😉
    of zoals hier boven gewoon via een vriend 😉

  5.   
    GENERAL_DS's avatar

    dus je hebt en ac2 en ac bloodlines voor de psp.