Resident Evil 4 verschenen voor de iPhone

Resident Evil 4 is de afgelopen jaren al op diverse platformen verschenen, van de GameCube en PC tot de PlayStation 2 en Nintendo Wii. Vanaf vandaag komt daar nog een platform bij, want Capcom heeft nu ook een speciale iPod Touch en iPhone-versie uitgebracht via de iPhone App Store.

De game is een port van een oude mobile versie van de game uit Japan, maar verder is het spel wel aangepast voor de iPhone en iPod Touch. 3D graphics en de bekende over-de-schouder view zijn weer van de partij, als ook een Mercenaries spelmodus en de bekende Resident Evil 4-besturing.

De game is 37,3MB groot, kost €5,99 en is te downloaden via de Apple iTunes-Store.


Resident Evil 4 tilt het horrorgenre naar een nog hoger niveau door een nieuwe besturingsmethode en een nieuw camera systeem dat nog niet eerder in een Resident Evil game is gebruikt. De vastgestelde camerapunten komen niet meer voor want de camera zal de speler volgen op schouderhoogte zodat er een nog realistischer beeld mogelijk is. Ook is het richt- en schietsysteem sterk verbeterd. Acties en moves kunnen nu met een knop worden uitgevoerd en als de speler snel genoeg reageert op aanwijzingen in het spel kunnen er nog moeilijkere bewegingen, sprongen en dergelijke worden uitgevoerd. De vijanden in het spel zijn nog griezeliger geworden en zullen je mede door het vernieuwde camerasysteem nog meer de stuipen op het lijf jagen. Je kunt ze immers minder goed aan zien komen door de positie van de camera. Dit alles draagt bij tot een nog beklemmender sfeer.

Resident Evil 4 is inmiddels verschenen voor de GameCube, PC, PlayStation 2, Nintendo Wii en iPhone.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  nice x’D ik ben benieuwd of deze versie zo goed is als de gamecube versie :’)

 2.   
  Faex's avatar

  vast wel 😉

 3.   
  ckerigon's avatar

  Als die 40 MB word word die denk ik niet zo goed als de GC versie xD
  En lijkt me irritant omdat je vingers en handen een deel van het beeld bedekken :S

 4.   
  Chikin's avatar

  Hmmm vraag me af hoe het eruit ziet 😛