Guillemot: Splinter Cell en Red Steel 2 uitgesteld voor extra ”polishing”

Gisteren dook al het minder prettige nieuws op dat Splinter Cell: Conviction en Red Steel 2 zijn uitgesteld tot 2010. Yves Guillemot, president van Ubisoft, verklaarde dat er tot uitstel van de games is besloten om de ontwikkelaars meer tijd te geven voor extra “polishing”:

    “The changes on Splinter Cell and Red Steel – it’s just a question of polish. The team was asking that they couldn’t be with the level of quality on all the maps and all the game for the end of the year, so they had asked for more time to be able to come with a better product, for both of those games. The quality of the games is there for what you’ve been able to see at E3, but we were not able to have that same quality on the full game of those two products.”

Ubisoft verwacht door de verschuiving van beide games naar 2010 dat de twee titels waarschijnlijk een miljoen keer minder verkocht gaan worden dan als ze in het populaire najaar zouden verschijnen. Volgens Guillemot is dit echter irrelevant en zullen de games op de lange termijn veel interessanter blijven als ze kwalitatief gewoon geheel naar wens zijn.

In Splinter Cell: Conviction hebben we te maken met een geheel veranderde Sam Fisher. Zijn dochter Sarah is omgekomen bij een auto-ongeluk, maar volgens Sam was er sprake van moord. Hij besluit om te stoppen met zijn werk voor Third Echelon en alleen op pad te gaan om de daders te vinden. Wat volgt is een stijlvol avontuur vol wraak, stealth en brute actie. Zo kan Sam tegenstanders hardhandig ondervragen, uitgebreid rondsluipen in en langs gebouwen en zelfs vijanden van onder een deur door selecteren om ze vervolgens razendsnel uit te schakelen.

Wil je meer weten over Splinter Cell: Conviction? Check dan snel onze E3-preview!

Splinter Cell: Conviction verschijnt in 2010 voor de PC en Xbox 360.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Hij heeft wel gelijk. Als de games er beter van worden om ze een paar maanden later uit te brengen dan is het het wachten wel waard. Eind dit jaar toch druk genoeg met Modern Warfare 2. 😛