PlayStation Home wordt nog steeds beta genoemd

In een interview heeft Peter Edward, directeur van PlayStation Home, naar buiten gebracht dat Home nog wel even beta blijft. De online wereld voor de PlayStation 3 zal volgens de beste man pas uit de beta gaan als het een bepaalde kwaliteit heeft behaald. Er is alleen nog niet bepaald op welk moment dat is.

  “We’re still developing it, we’re still working on it, we’re still improving it. We’ll remove the beta name when we’re happy that it represents something that is not final, because it’ll always be evolving, but at least represents a kind of final quality. We don’t have a specific target for when that will be.”

Edward maakt zich echter geen zorgen over Home. Wie het wil gebruiken, kan het gebruiken, zonder dat er limieten op zitten. Sony blijft ontwikkelen en verbetert zo elke keer een beetje aan Home. Volgens Peter Edward zal het product nooit helemaal af komen, maar het is wel erg positief als ‘beta’ kan verdwijnen.


Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.

Zo kan je ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Oke… vind het zelf niet echt een leuke game. en je moet geld betalen voor een kerstman pak ofdergelijk. 😡

 2.   
  XTR17's avatar

  GamerGames schreef, "Oke… vind het zelf niet echt een leuke game. en je moet geld betalen voor een kerstman pak ofdergelijk. 😡 "

  Tis volgens mij geen game. Verder vind ik er ook geen reet aan, mogen hun tijd wel ergens anders aan besteden als je het mij vraagt 😛

 3.   
  jungler's avatar

  in het begin (toen ik dit nog niet gespeelt had) leek me het wel vet maar na even spelen was er al nix aan !
  het zouw meer je ps3 menu moeten worden en niet zoveel tijd mogen innemen om er in te geraken 😉

 4.   
  Rrm's avatar

  de naam beta houden kan niet veel kwaad, kijk maar naar google mail BETA, dat toch ook al aardig wat jaren meegaat 😉 .

 5.   
  Mattmerize's avatar

  Ik snap wel waarom ze dat doen. Zo kunnen ze rechtvaardigen dat er werkelijk geen ruk te doen is in Home.

 6.   
  GENERAL_DS's avatar

  dus ik ben ongeveer hier de enige die home wel grappig vind??

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb Home ook verwijderd van me ps3 effe dee er niks mee zonde van de ruimte 😛

 8.   
  ps3 gek's avatar

  Het is niet veel aan. Na dat vele van mijn vrienden Home al lang hadden verwijderd, heb ik het nu ook maar gedaan… Het is niets aan en wanneer je dan ook nog eens moet betalen voor een mooier huisje of wat extra kleding dan wordt het helemaal te veel. Ik snap dat ze dit niet allemaal gratis kunnen houden, maar ze hadden het echt beter kunnen maken. Misschien als ze er nog iets moois / leuks van maken, dat ik het opnieuw installeer, maar het is echt zooooo saaaiii!!! 😳

 9.   
  ps3 gek's avatar

  daantjesl schreef, "dus ik ben ongeveer hier de enige die home wel grappig vind??"

  Ik vond het ook leuk en grappig. Maar ik speelde laatst nog een bowlingsessie en deze duurde zoooo lang. Ik dacht: Dit is kansloos. Als ik wil bowlen, bel ik wel wat echte vrienden en huur ik een bowlingbaan af. Je kunt beter 3GB van je HDD vrijmaken voor installatie van demos en games. Tenminste, dat vind ik… 😉