Guerrilla doet een stapje terug van Killzone 2

Killzone 2 is nu al een hele tijd uit en wordt dan ook regelmatig voorzien van updates, add-ons en noem maar op. Dit is dan ook de reden dat Guerrilla een pauze gaat nemen en zich zo even terug trekt om even wat andere dingen te gaan doen. Seb Downie van Guerrilla liet weten:

    Right now we’re going to take a step back from Killzone 2. We’ve been working non-stop since the disc version was released on patches, DLC and http://www.killzone.com updates, so we need some time to reflect on what is actually out there.

Vandaag is er in elk geval nog een nieuw map-pack uitgebracht, genaamd Napalm & Cordite.


Killzone 2 is het vervolg op het origineel uit 2004 voor de PlayStation 2 en speelt zich af na de gebeurtenissen uit Killzone: Liberation voor de PSP. In deze serie heeft de mensheid het aan de stok met de Helghast, een alienras dat meer op de rechtopstaande mens lijkt dan de buitenaardse wezens van bijvoorbeeld Halo of Resistance. Deze oranje-ogige griezels zijn inmiddels met succes van onze aardkloot afgetrapt, maar net zoals in Gears of War 2 nemen de mensen geen genoegen met dit tijdelijke gevoel van vrede. Daarom gaat het Aardse leger, ISA geheten in Killzone 2, richting de planeet van de Helghast om de rekening te vereffenen.

Jij hebt een ISA-soldaat onder de knoppen en bevecht de Helghast in een squad. Opvallend in vergelijking met andere schietspellen is dat realisme een behoorlijk grote rol in neemt, zeker meer dan in het eerste deel. Dit is onder andere af te lezen aan de manier van gameplay die het spel van je verwacht. Als een kip zonder kop al sproeiend door de levels rennen is er zeker niet bij en wordt, met name op de hogere moeilijkheidsgraad, genadeloos afgestraft.

Wil je meer weten over Killzone 2? Lees dan eens onze uitgebreide review!

  1.   
    martijn901's avatar

    iets anders dan uitbreiding killzone 2 kan killzone 3 betekenen

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Een wel verdiende vakantie 😆

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    von de game niet echt goed aangezien ik ook niet van toekomst games hou (dan moeten ze wel echt goed zijn) (killzone 2) maar als killzone 3 komt ben ik benieuwd van wat ze er nu van gaan maken.