Borderlands voorzien van een releasedatum

In een eerder bericht lieten we al weten dat de aankomende role-playing shooter in oktober uit zou komen, maar nu is het zeker. Borderlands ligt vanaf 20 oktober in de Amerikaanse rekken. In Europa moeten we nog een aantal dagen langer wachten, want hier komt de game 23 oktober pas uit. Christopher Hartman legt uit waarom de release in oktober ligt:

    “I think this holiday season is a little bit lighter in triple-A games than last year. It’s actually a good holiday to put something out. There’s always risk and opportunity. The risk is you have a hard time standing out against established IP. The opportunity is you have a lot of traffic here and it can be a much bigger product at retail than it would be otherwise.”

Van de makers van Brothers in Arms komt dit keer een futuristische shooter, die zich afspeelt op meerdere planeten. Welvaart en zelfs beschaving zijn er ver te zoeken, maar je hebt wél de beschikking over een half miljoen verschillende wapens. Zie maar eens te overleven in een wereld die je amper iets te bieden heeft… Borderlands staat bol van de sfeer en originaliteit en zal zeker een groot deel van de FPS-liefhebbers ontzettend aanspreken. Niet in de laatste plaats om de gigantische aantallen aan beloofde wapens.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van Science Fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze uitgebreide E3-preview.

Borderlands verschijnt 23 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Neolite's avatar

    Sinds ze die grafische verandering hebben doorgevoerd vind ik het spel niet echt leuk meer. Denk ook niet dat ik het ga halen of gameplay trailers moeten mij nog zodanig overtuigen dat ik het toch doe. 😉