Konami onthult verbeterde Master League voor PES 2010

Konami heeft vandaag de verbeterde Master League uit de doeken gedaan, die straks aanwezig zal zijn in Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010). De Master League is in elke editie van PES toch zeer populair gebleken en in PES 2010 is deze spelmodus op diverse punten verbeterd en voorzien van nieuwe elementen.

Wanneer je kiest voor de Master League optie, dan zie je voortaan een menu in drie delen: ‘Club House’, ‘Stadium Walk’, en ‘Office’. Elk van deze delen fungeert als een paraplu waaronder verschillende delen vallen van jouw rol als manager. Onder ‘Club House’ vallen alle tactische en match day opties, ‘Stadium Walk’ bevat de main game settings en onder ‘Office’ vind je de scouting en de onderhandelingen voor het aan- en verkopen van spelers. Deze in-game menu’s zijn nu eenvoudiger te bedienen en spelers kunnen makkelijker schakelen tussen de drie onderdelen.

De Club House sectie heeft als nieuwste toevoeging het geheel nieuwe Junioren Team gedeelte, dat werkt naast dat van het eerste elftal. Naarmate het spel vordert, kan je ervoor kiezen om te investeren in getalenteerde junioren om hun ontwikkeling een boost te geven. Dit aanstormende talent kan dan geïntroduceerd worden in het eerste elftal, net zoals in het echt het geval is met talententeams.

In het Office gedeelte vinden alle transfer- en financiële onderhandelingen plaats. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ‘echte’ valuta in PES 2010 en er kan tevens worden onderhandeld over Sponsorships, waarbij spelers goede deals kunnen sluiten met bedrijven en het hiermee verdiende geld weer kunnen investeren in het elftal en de jeugdopleiding. De behaalde resultaten in de competitie hebben direct invloed op de waarde van de club naar geïnteresseerde partijen toe en ook is er een rol weggelegd voor de fan clubs, die fungeren als barometer van het clubsucces.

Naast al deze nieuwe informatie zijn ook enkele screenshots van de vernieuwde Master League vrijgegeven. Bekijk deze screens onderaan dit bericht.


Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010) legt de focus op een realistische en uitdagende ervaring. Zo kent dit deel intuïtieve zone-verdediging, waarbij je constant nieuwe manieren moet zoeken om aan te vallen. Daarnaast is zowel stragisch spelen als snel reageren van groot belang. Keepers zijn nog veelzijdiger met vaardigheden van een echte hedendaagse topdoelman. Ook de beslissingen van de scheidsrechter zijn verbeterd, waardoor de leidsman betere en meer gebalanceerde beslissingen maakt tijdens wedstrijden.

PES 2010 is ook visueel verbeterd. Spelers en animaties komen nog dichterbij de werkelijkheid en met nog meer gezichtsuitdrukkingen en een verbeterd systeem voor belichting zie je heel nauwkeurig in welke conditie je spelers zijn. Op het gebied van gameplay is ook veel veranderd. Dribbelen, draaien en schieten is verbeterd en je merkt echt verschil tussen een pass vanuit stilstand en passen tijdens een sprint. Daarnaast is de Master League uitgebreid met diverse managerfuncties, zodat het managen van een team nog langer leuk blijft.

Ten slotte is ook de AI van spelers aangepakt, in de vorm van Teamvision 2.0. Middenvelders en verdedigers werken samen om open ruimtes te verdedigen en aanvallen af te stoppen. Strategisch spelen is nog belangrijker geworden met diverse nieuwe mogelijkheden. Zo kan je tijdens een vrije trap de looprichting van spelers aangeven om nog beter iemand vrij te spelen. Teamgenoten reageren ook dynamisch op elkaar. Als een vleugelspeler bekend staat om een goede voorzet, zullen meer spelers bij een aanval zich naar het penaltygebied begeven om de voorzet te ontvangen.

Pro Evolution Soccer 2010 verschijnt herfst 2009 voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en PlayStation Portable. De Wii versie volgt iets later.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  PS3- gamer's avatar

  Het voetbal van pro
  en de licenties plus alles erom heen van fifa

  dat zou pas een goeie voetbalgame zijn!

  Nu koop ik geen van beide

 2.   
  GameAC's avatar

  De menu’s zien er een stuk strakker en overzichtelijker uit. Maar nu de gameplay nog…