Valve: Games moeten gefinancierd worden door gamers

Als het aan Gabe Newell van Valve ligt, moeten gamers nieuwe games gaan financieren, zelfs voordat de ontwikkeling is begonnen. Games kosten voor de ontwikkeling vaak al tussen de 10 en 30 miljoen dollar, wat een groot risico met zich meebrengt. Daarom zouden gamers van tevoren in ontwikkelaars moeten investeren, aldus Newell.

    “What I think would be much better would be if the community could finance the games. In other words, ‘Hey, I really like this idea you have. I’ll be an early investor in that and, as a result, at a later point I may make a return on that product, but I’ll also get a copy of that game.”

Newell meldt dat de community voor de kosten moet opdraaien en dat hij van het “financiรซle deals tussen ontwikkelaar en uitgever”-systeem af wil. Tevens zijn het dan de fans die concepten in kunnen sturen, zodat ze een game krijgen die ze echt willen.

Hoe denken jullie hier over? Vind je dat je al genoeg betaalt voor games of wil je straks wel een financieel en wellicht creatief steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Modern Warfare 3 of een volgende Assassin’s Creed?

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Nee ik heb liever betalen nadat het spel is uitgekomen en ik er genoeg vanaf weet.

    Trouwens dit zou betekenen dat game-industries voor kleine kinderen (denk aan bepaalde Wii games zoals The Blob) haast niet gefinancierd kunnen worden omdat kinderen niet van tevoren betalen.

  2.   
    remma's avatar

    Alfa_Warrior schreef, "Nee ik heb liever betalen nadat het spel is uitgekomen en ik er genoeg vanaf weet.

    Trouwens dit zou betekenen dat game-industries voor kleine kinderen (denk aan bepaalde Wii games zoals The Blob) haast niet gefinancierd kunnen worden omdat kinderen niet van tevoren betalen."

    nee hoor, ze gebruiken gewoon het geld wat wij zogenaamd geinvesteerd hebben in Assasins Creed ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Precies stel nou (vooral nu met die eco. crisis) we hebben geld geรฏnvesteerd in een spel en dat gaat failliet (de studio), wat dan niet eens er aan te denken dat mensen onder de 18 niet eens mogen investeren.

  4.   
    gragon3's avatar

    opzicht heb ik er bij valve geen problemen mee aangezien die goede games maakt maar!

    dan heb ik wel het recht om te kiezen waarin ik investeer (bijvoorbeeld Left 4 Dead naar de PS3!!!!!! :P)
    en een klein deel van de winst ๐Ÿ™„

  5.   
    jungler's avatar

    idd … ik wil ook niet opvorand betalen hoor !!

  6.   
    Broodbeleg's avatar

    Mmh, had dit ook al gelezen en gemeld aan ChielB, blijkbaar is die even op vakantie. ๐Ÿ˜›

    Ben wel benieuwd hoe de details zijn van dit idee, want het klinkt wel haalbaar.

  7.   
    Aftermath's avatar

    Ik zou het alleen maar doen bij een serie/ ontwikkelaar die altijd gewoon goed werk afleverd zoals Infinity Ward en miss zelfs de makers van Assassins Creed. maar echt nooit aan Valve ofzo..ugh!
    maarja zal er toch niet van komen…
    dat games nu niet zoals Valve zegt direct gefinancieerd worden door games is voor de ontwikkelaars dus juist rede om echt goed hun best te doen en altijd goede games af te leveren; omdat ze er vooraf zelf geld in moeten pompen en een risico lopen.
    pff maarja worden de games niet al deels gefinancierd met de opbrengsten van vorige games

    wat dan niet eens er aan te denken dat mensen onder de 18 niet eens mogen investeren.

    haha misschien is dit een manier om kinderen er van te weerhouden/ onmogelijk te maken om games van 18 jaar en ouder te kopen. dan moet het wel zo zijn dat je alleen een game ontvangt als je investeerd ๐Ÿ™‚

  8.   
    Garuda's avatar

    jah hun zijn vet gestoord ๐Ÿ˜†

  9.   
    gragon3's avatar

    wfptyphoon schreef, "

    wat dan niet eens er aan te denken dat mensen onder de 18 niet eens mogen investeren."

    haha misschien is dit een manier om kinderen er van te weerhouden/ onmogelijk te maken om games van 18 jaar en ouder te kopen. dan moet het wel zo zijn dat je alleen een game ontvangt als je investeerd ๐Ÿ™‚

    Ben je gek :O ik wil mijn assassins creed ๐Ÿ˜ฎ en ik ben dan 16 ๐Ÿ˜›

  10.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als de meeste ontwikkelaars dan ook een keer leuke, toffe games voor de PC uitbrengen met goeie besturing, dan wil ik wel mee helpen ๐Ÿ˜€

    Maar meestal zijn het console ports, en daar ga ik niks voor betalen hoor ๐Ÿ˜†

  11.   
    gragon3's avatar

    koop je een console ๐Ÿ˜› ben je van dat gezeik al weer af XD

  12.   
    Broodbeleg's avatar

    wfptyphoon schreef, "Ik zou het alleen maar doen bij een serie/ ontwikkelaar die altijd gewoon goed werk afleverd zoals Infinity Ward en miss zelfs de makers van Assassins Creed. maar echt nooit aan Valve ofzo..ugh!"

    Lees ik hier nu dat Valve geen goede games maakt? Ze zijn toch best goed bezig met Half-life en Team fortress 2. Okay, L4D2 is een dip maar dat betekent niet dat de rest van hun games opeens zuigen. ๐Ÿ™„

  13.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Het lijkt me een moeilijk haalbaar plan maar ik snap het wel. Men moet gewoon stoppen met illegaal kopieren!!

    Mocht dit plan er uiteindelijk wel komen verwacht ik wel een deel van de opbrengt van het spel als ik daarin investeer. Een ‘aandeel’ modern warfare 2 is dan gegarandeerd cashen ๐Ÿ˜€

  14.   
    Aftermath's avatar

    Broodbeleg schreef, "

    ”wfptyphoon” schreef, "Ik zou het alleen maar doen bij een serie/ ontwikkelaar die altijd gewoon goed werk afleverd zoals Infinity Ward en miss zelfs de makers van Assassins Creed. maar echt nooit aan Valve ofzo..ugh!"

    Lees ik hier nu dat Valve geen goede games maakt? Ze zijn toch best goed bezig met Half-life en Team fortress 2. Okay, L4D2 is een dip maar dat betekent niet dat de rest van hun games opeens zuigen. ๐Ÿ™„

    "

    bleeb* dit is wat ik vind dat hoeft dus niet voor jou te gelden… pff misschien vind jij het goede games…. en wil je er voor bijdragen,… mij spreken ze persoonlijk niet aan..dus.. jwz.

  15.   
    Broodbeleg's avatar

    Je insinueerde dat je bijvoorbeeld Infinity Ward wel altijd goede games maakt en het dus wel altijd “goed” is om daar in te investeren. De games van Valve zijn echter ook razendpopulair. Dus ook al vind je de games zuigen is het nog altijd wel een goed idee om bijvoorbeeld te investeren in Half-Life: Episode 3.

    O en ChielB, precies het tegenovergestelde van vakantie, succes er in ieder geval mee. ๐Ÿ˜‰

  16.   
    7lotus94's avatar

    Dit lijkt me niets, een spel wordt gemaakt voor de mensen die het spel ook spelen. Deze mensen betalen het product, en daarmee moet het worden gefinacierd… Om nou extra geld neer te tellen voor een spel, en dat je dan je eigen inbreng mag geven, nee, lijkt mij niets! Het is hun werk om een goede game neer te zetten… Als hij goed is, zal hij waarschijnlijk meer verkopen, waardoor er meer winst gemaakt zou worden!