Nieuwe details onthuld over aankomende Fallout 3 DLC, Mothership Zeta

Bethesda heeft meer informatie onthuld over Mothership Zeta, de nieuwe downloadable content voor Fallout 3 die we op 3 augustus mogen verwachten op Xbox Live en later ook op het PlayStation Network. De informatie, naar buiten gebracht door één van de producenten Jeff Gardiner, vertelt ons meer over de wapens van Mothership Zeta en over een nieuwe perk. Zo zal er een nieuw handwapen verschijnen in de vorm van een Shock Baton en zal de buitenaardse Atomizer een pistool zijn en de Disintegrator een geweer. Ook zullen er Cryo granaten te gebruiken zijn, die tegenstanders kunnen bevriezen.

Een nieuwe perk genaamd ‘Xenotech Expert’ zal ervoor zorgen dat spelers meer schade kunnen aanrichten met buitenaardse wapens. Als laatste werd een nieuw voorwerp aangekondigd, namelijk de ‘Alien Epoxy’, een voorwerp dat andere voorwerpen voor 25 procent kan repareren.

Fallout 3 logo

Dit langverwachte vervolg draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Fallout 3 is inmiddels verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  gragon3's avatar

  WOO deze wil ik zo graag hebben, jammer genoeg komt de eerste DLC op de PS3 pas in september 😡 en die wil ik niet eens 😛 kan ik nog langer wachten

 2.   
  Bezherk's avatar

  Erg jammer idd, dat de dlc voor de ps3 zo laat beschikbaar is 😡 …maar ja, ff wachten nog….

 3.   
  NiSh's avatar

  Jammer dan!:P

 4.   
  Deadstriker's avatar

  Cryo granaten doet me denken aan het Cryolator wapen wat vlak voor de release van fallout 3 erui is gehaald! 🙄