Zes nieuwe features voor Left 4 Dead 2 bekendgemaakt

Left 4 Dead 2 boycotten hoeft niet langer meer, want vandaag is vastgesteld dat Left 4 Dead 2 niet zo maar een soort uitbreiding is op het eerste deel. In een hands-on sessie met Computer and Videogames kon men namelijk al minimaal zes nieuwe features spotten. GamersNet maakt er even een lijstje van:

Nieuwe Survivors
In Left 4 Dead 2 spelen we niet langer met het viertal uit het eerste deel. In Left 4 Dead 2 zijn de hoofdrollen namelijk verdeeld over de gokker Nick, de 21-jarige Ellis, TV-producent Rochelle en Coach. Erg spraakzaam zijn ze nog niet geweest in de demo’s van Valve, want dit viertal heeft het behoorlijk druk met zombies afwenden en de muren beschilderen met hun bloed.

Losse ledematen
Zombievlees is nogal rot en dat wordt nog eens benadrukt in Left 4 Dead 2. Met een beetje goed mikken schiet je zo een stel benen of armen van een zombieromp af. Naar horen zou het mogelijk moeten zijn om nog een stel andere ledematen van de speciale zombies te ontdoen, zo scheen het achterwerk van een Boomer midden op straat te liggen.

Alternatieve melee wapens
Het lijkt Dead Rising wel: pak een koekenpan op en mep de zombies ermee van je af. Het kan nu dus blijkbaar ook in Left 4 Dead 2. De koekenpan doet het echter alleen goed bij kleine vlagen zombies, bij de grotere hordes is het wellicht slim om een ander voorwerp te gebruiken. Wat dacht je van een honkbalknuppel, bijl of de altijd beminde kettingzaag?

Nieuwe levels
Een aantal nieuwe levels klinken inderdaad meer als downloadable content dan een volwaardige sequel, maar dat is niet het geval bij Left 4 Dead 2. De nieuwe maps zijn namelijk zo opgebouwd, dat er geen standaard veilige routes zijn en je makkelijk kunt verdwalen. Let dus op de beginners in je team, want je bent ze zo kwijt. Op verkenning gaan is erg slim, al helemaal omdat vindbare items in de omgeving zoals vlamvattende munitie erg handig zijn.

De ‘Charger’
De Charger is één van de nieuwe Special Infected. Hij heeft een gigantische arm om overlevenden een klap mee te geven, maar heeft daarnaast ook kleine, snelle beentjes om snel op je af te kunnen stormen. Erg sterk is hij niet, maar hij kan er voor zorgen in korte tijd een groep tegen elkaar aan geplakte survivors te scheiden, waardoor ze minder sterk tegenover de horde andere zombies staan.

De ‘Finale’
Dacht je eindelijk veilig te zijn nadat je via de radio om hulp hebt gevraagd met de andere overlevenden, dan heb je het dus mis. Nadat je je SOS-kreet gedaan hebt begint de Finale pas. Een strijdkreet van een grootse groep zombies volgt. Vogel zelf maar uit wat er vanaf dat punt gebeurt…


Left 4 Dead 2 is, zoals de naam al aan mag geven, het vervolg op het enorm succesvolle Left 4 Dead. Net zoals in het origineel kunnen we weer aan de slag met vier overlevenden om te strijden tegen eindeloze hordes zombies. Het betreft dit keer alleen geen Louis, Zoey, Bill of Francis, want Left 4 Dead bevat namelijk vier volledig nieuwe overlevenden. Daarnaast bevat Left 4 Dead 2 ook nog andere nodige veranderingen om het een waar vervolg te maken. Zo bevat de game vijf nieuwe campagnes, meer dan tien nieuwe wapens en kunnen we het opnemen tegen twee nieuwe speciale geïnfecteerden: de Charger en de Wandering Witch.

Tevens verkrijgt Left 4 Dead 2 direct ondersteuning voor zowel Survival Mode als Versus Mode. Om dit alles aan te sturen maakt de A.I. Director ook zijn terugkeer, maar niet in de vorm zoals we die gewend zijn, want Left 4 Dead 2 bevat namelijk een verbeterde versie van de A.I. Director, welke in staat is om de omgevingen te veranderen terwijl je speelt, om de spelers een grotere uitdaging voor te schotelen.

Left 4 Dead 2 verschijnt op 17 oktober voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  GameAC's avatar

  Dat klinkt….. NIET bijzonder vergeleken met deel 1

 2.   
  mazterman's avatar

  GameAC schreef, "Dat klinkt….. NIET bijzonder vergeleken met deel 1"

  het “klinkt” niet bijzonder maar dat is het zkkr wel 8)

 3.   
  Broodbeleg's avatar

  Uhm, klinkt inderdaad niet bijzonder. Als je de video’s van de gameplay gezien hebt is de charger gigantisch slecht, gewoon niet al te dicht bij elkaar staan, wat je zowiezo niet moet doen, en vervolgens iedereen op ‘m schieten. De losse ledematen vielen in de gameplay video’s vielen ook gigantisch mee, een arm vloog er inderdaad af, maar dat kan ook al in deel 1. Dus niet bijzonder. En de finale is dus nog gewoon hetzelfde als in deel 1. 🙄

 4.   
  JohnnyBNL's avatar

  Broodbeleg schreef, "Uhm, klinkt inderdaad niet bijzonder. Als je de video’s van de gameplay gezien hebt is de charger gigantisch slecht, gewoon niet al te dicht bij elkaar staan, wat je zowiezo niet moet doen, en vervolgens iedereen op ‘m schieten. De losse ledematen vielen in de gameplay video’s vielen ook gigantisch mee, een arm vloog er inderdaad af, maar dat kan ook al in deel 1. Dus niet bijzonder. En de finale is dus nog gewoon hetzelfde als in deel 1. 🙄 "

  Misschien koop ik hem wel, maar dan moet die wel heeeel goedkoop zijn op Steam… In ieder geval niet duurder dan 30 euro.

 5.   
  Thazero's avatar

  Hmm, ik ben benieuwd, maar volgens mij hadden ze dit gewoon in een patch/DLC moeten doen ipv van een heel nieuw deel te maken.

 6.   
  Xanem's avatar

  Nieuwe Survivors.
  Oftewel 4 nieuwe skins met stemmen

  Losse ledematen:
  Zat in l4d ook al.

  Alternatieve melee wapens:
  Nieuw

  Nieuwe levels:
  Oftewel map pack.

  De ‘Charger’:
  Nieuwe special infected.

  De ‘Finale’:
  Zat al in l4d.

  Dit noem ik niet 6 nieuwe features. Ze zullen met iets specialers moeten komen dat dit om mij over te halen…

 7.   
  craz's avatar

  @Xanem : je gaat veel missen
  Mij heeft het al overgehaald 😀

 8.   
  NiSh's avatar

  mazterman schreef, "

  ”GameAC” schreef, "Dat klinkt….. NIET bijzonder vergeleken met deel 1"

  het “klinkt” niet bijzonder maar dat is het zkkr wel 8) "

  Is waar 8)

 9.   
  Menyz0r's avatar

  ik denk dat ik hem wel ga kopen omdat 1 ook een hele goede game is , alleen : losse ledematen en final zaten er al in , die nieuwe survivors lijken me gay. , enigste echt +punt lijkt me de melee weapons en de nieuwe boss infected..

 10.   
  Xanem's avatar

  @Yagamer:
  Nou waarscijnlijk haal ik hem uiteindelijk wel maar niet voor een prijs van boven de 30 euries en dat word ie wel. Ik wacht dus gewoon tot de Steam weekend deal waar hij vast wel een keertje in terecht komt.

 11.   
  b00m666's avatar

  de finale= ook in l4d 1

  the charger= is een tank xD