Rock Band Network om muziek games te veranderen

Muziekgames bestaan al relatief lang, maar zijn nog niet zo lang zo populair als ze nu zijn. MTV Games werkt op dit moment aan Rock Band Network, om de manier waarop de muziekindustrie betrokken wordt in de gamesindustrie voorgoed te veranderen.

De plannen zijn al vergevorderd en behelzen een heus Rock Band Network, waarop elke artiest zijn muziek kan uploaden. Het verschil tussen rockster en rockgroentje wordt daarmee een stuk kleiner. In ieder geval is contact met Harmonix overbodig. Als je muziek eenmaal is geüpload, gaat een team van freelancers, in dienst van Harmonix, aan de slag om je muziek speelbaar te maken. Platenlabels kunnen professionele ontwikkelaars huren of hun eigen personeel op te leiden om al het werk binnenshuis te doen.

Uiteraard zal niet alle muziek toegelaten worden tot de werkelijke downloadwinkel, aangezien alles eerst gescreend wordt op speelbaarheid en al dan niet te grove teksten. Muzikanten mogen zelf de prijs bepalen en strijken daar 30% van op wanneer het verkocht wordt.

Microsoft heeft ook een duit in het zakje gedaan daar het hele Rock Band Network draait via XNA Creator’s Club, Microsofts initiatief om amateurontwikkelaars te helpen met gratis ontwikkelsoftware en diensten. Het gevolg hiervan is dat Xbox 360 gamers bevoorrecht zullen zijn op het Rock Band Network. Alle songs zullen namelijk eerst op Xbox Live te vinden zijn en alleen de grootste hits zullen naar de PlayStation 3 en Wii gebracht worden. Paul DeGooyer van MTV Games vatte kort samen hoe krachtig deze formule potentieel is:

    “We’ve figured out how to make it so anybody who owns and controls masters and publishing can put music into [Rock Band] at their own pace. We’re talking about a set of serious professional tools to allow people on the front line of writing and recording songs to completely control their destiny with respect to interactive products and then giving them direct access to the download store.”

Onlangs is een gesloten beta test begonnen die vermoedelijk in augustus publiek wordt. Naar verwachting wordt Rock Band Network nog voor het einde van het jaar gelanceerd.

Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act is verschenen voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii.

  1.   
    NiSh's avatar

    Leuk van die eigen liedjes enzo, maar hoe willen ze al die liedjes gaan controleren voor foutief taalgebruik e.d 😕

  2.   
    brend5's avatar

    elk liedje luisteren natuurlijk XD

  3.   
    jungler's avatar

    maar dan moet ge iemand hebben die mega goed kan zinge…
    of gaat er dan ook een stemvervormertje bijzitten 😀 😆

  4.   
    mazterman's avatar

    NiSh schreef, "Leuk van die eigen liedjes enzo, maar hoe willen ze al die liedjes gaan controleren voor foutief taalgebruik e.d 😕 "

    denk zelf door middel van reporten en dat ook al werkt dit amper

  5.   
    Rideo Mortem's avatar

    NiSh schreef, "Leuk van die eigen liedjes enzo, maar hoe willen ze al die liedjes gaan controleren voor foutief taalgebruik e.d 😕 "

    Elk nummer zal sowieso door Harmonix onder handen genomen moeten worden om er een Rock Band track van te maken. Zodoende zullen ze dus de tekst van elk nummer (kunnen) checken. Het gaat niet per se om foutief taalgebruik, maar de tekst in het algemeen; of die niet aanstootgevend of discirminerend is etc.