Kojima behandelt Peace Walker als een PlayStation 3-project

Metal Gear Solid: Peace Walker, een PlayStation Portable-exclusive, zal worden behandeld als een PlayStation 3-project en moet die kwaliteit ook gaan bieden. Beter gezegd, Peace Walker moet worden gezien als het officiële vijfde deel in de reeks. Dit heeft Hideo Kojima, de grote man achter de Metal Gear Solid serie, laten weten in een interview.

  “This game is an MGS5-class game,” Kojima explained. “I am supervising, designing, producing, directing, and editing this title together with the MGS4 team. Therefore in that sense, “Metal Gear Solild” has not ended, and the “Metal gear saga” continues.”

Het is natuurlijk wel erg lastig om dezelfde kwaliteit te bieden op de PlayStation Portable, maar Kojima houdt die gedachte wel aan als uitgangspunt. Het is in ieder geval al gemakkelijker te behalen, aangezien het team achter Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots ook aan Peace Walker werkt.


Metal Gear Solid: Peace Walker speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in Metal Gear Solid 3: Snake Eater af en beschrijft de opkomst van Outer Heaven op Costa Rica. De game zal in 2010 uitkomen voor de PSP en wordt geschreven en geregisseerd door Hideo Kojima.

 1.   
  NiSh's avatar

  Wilt Kojima dezelfde graphics van MGS op de PS3 overzetten naar de PSP of zie ik dat verkeerd 🙄

 2.   
  Mattmerize's avatar

  Hij heeft het meer over het niveau van invloed die hij in Peace Walker wilt uitoefenen. Hij gaat zich dus veel meer bezig houden met Peace Walker dan met Rising. En aangezien alles wat Kojima aanraakt in goud verandert, wordt Peace Walker fucking vet en Rising fucking kut. Lekker puh Microsoft!

 3.   
  craz's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Hij heeft het meer over het niveau van invloed die hij in Peace Walker wilt uitoefenen. Hij gaat zich dus veel meer bezig houden met Peace Walker dan met Rising. En aangezien alles wat Kojima aanraakt in goud verandert, wordt Peace Walker fucking vet en Rising fucking kut. Lekker puh Microsoft!"

  Jah microsoft gaat dit echt ook zo erg vinden 😛

 4.   
  Mattmerize's avatar

  yagamer schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "Hij heeft het meer over het niveau van invloed die hij in Peace Walker wilt uitoefenen. Hij gaat zich dus veel meer bezig houden met Peace Walker dan met Rising. En aangezien alles wat Kojima aanraakt in goud verandert, wordt Peace Walker fucking vet en Rising fucking kut. Lekker puh Microsoft!"

  Jah microsoft gaat dit echt ook zo erg vinden 😛 "

  Uh, ja? Heb je E3 überhaupt gezien? Dat Microsoft-mannetje had een grotere grijns op z’n gezicht dan The Joker toen werd aangekondigd dat Metal Gear Solid Rising ook voor de 360 zou komen. Nou blijkt dus dat die gigantische investering (want ik ben ervan overtuigd dat Microsoft heel wat flappen aan Konami geeft om MGSR ook op de 360 te laten uitkomen) alleen tot gevolg heeft dat de 360 een slap aftreksel van de Metal Gear-saga krijgt.

 5.   
  Chikin's avatar

  Ik zat net nog MGS 4 te spelen 😛 Maarja hopelijk doen ze het gewoon goed 🙂

 6.   
  gebruiker50081's avatar

  Matthijsjuh schreef, "

  ”yagamer” schreef, "[quote=”Matthijsjuh”].."

  Jah microsoft gaat dit echt ook zo erg vinden 😛 "

  Uh, ja? Heb je E3 überhaupt gezien? Dat Microsoft-mannetje had een grotere grijns op z’n gezicht dan The Joker toen werd aangekondigd dat Metal Gear Solid Rising ook voor de 360 zou komen. Nou blijkt dus dat die gigantische investering (want ik ben ervan overtuigd dat Microsoft heel wat flappen aan Konami geeft om MGSR ook op de 360 te laten uitkomen) alleen tot gevolg heeft dat de 360 een slap aftreksel van de Metal Gear-saga krijgt.[/quote]

  Wow jij bent echt een hardcore ps3 fan :S Ik heb al die berichten gezien en wow… 😕

 7.   
  Mattmerize's avatar

  cod4life schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "[quote=”yagamer”].."

  Uh, ja? Heb je E3 überhaupt gezien? Dat Microsoft-mannetje had een grotere grijns op z’n gezicht dan The Joker toen werd aangekondigd dat Metal Gear Solid Rising ook voor de 360 zou komen. Nou blijkt dus dat die gigantische investering (want ik ben ervan overtuigd dat Microsoft heel wat flappen aan Konami geeft om MGSR ook op de 360 te laten uitkomen) alleen tot gevolg heeft dat de 360 een slap aftreksel van de Metal Gear-saga krijgt."

  Wow jij bent echt een hardcore ps3 fan :S Ik heb al die berichten gezien en wow… 😕 [/quote]

  Dat kan wel, maar dan ben ik ook een Nintendo- en Apple-fanboy. Ik geef het toe, dit is een van de situaties waarin ik totaal niet de kant van de 360 kies. Tuurlijk, ik ben blij voor de 360-bezitters die al jaren wachten op een Metal Gear-game voor de 360, maar de PS3 moet ook haar exclusieve franchises behouden. De Metal Gear-saga is voor velen een van de redenen (geweest) om een PS3 te kopen en als de PS3 die exclusiviteit kwijtraakt raakt ze ook veel verkopen kwijt (en dat wil ik niet, dus ik ben een fanboy schijnbaar). Dus vond ik het wel leuk dat Kojima zelf aangaf dat de Metal Gear die ook op de 360 komt eigenlijk niet zo belangrijk is.