Assassin’s Creed’s PSP versie geeft toegang tot extra’s PS3 versie

Producer Frederic Lefrancois van Ubisoft heeft onthuld dat de combinatie van Assassin’s Creed II en Assassin’s Creed: Bloodlines meer is dan de som der delen.

Assassin’s Creed: Bloodlines, de PSP versie van de populaire sluipmoordenaarsgame, speelt zich af na het origineel en volgt de perikelen rondom Altaïr op het moment dat hij niet meer voor Al Mualim werkt. Prestaties in Bloodlines bieden aardige extra’s wanneer je je PSP aan je PlayStation 3 hangt. Het werkt ook andersom, zoals Lefrancois uitlegt:

  “As players unlock health and Hidden blade upgrades in Assassin’s Creed 2 PS3, the same upgrades will be unlocked in Assassin’s Creed: Bloodlines (PSP). It also works the other way round: on the PS3 you will be able to access any Templar Coins and special weapons you’ve collected on the PSP.”

Bloodlines moet het verhaal dichten tussen Assassin’s Creed II en zijn voorganger, waarmee de game dus hoe dan ook aantrekkelijk is voor Assassin’s Creed-fans.

In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze E3-preview!

Assassin’s Creed II zal 20 november verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  Post ook even die nieuwe trailer van de PSP versie! 😀

  http://www.gametrailers.com/video/debut-trailer-assassins-creed/52781

 2.   
  NiSh's avatar

  Cool 😀

 3.   
  M@tthijs's avatar

  Dit is wel heel oud nieuws zeg… is tijdens de E3 al bekend gemaakt… 🙄

 4.   
  NiSh's avatar

  ”Bijltje93″ schreef, "Dit is wel heel oud nieuws zeg… is tijdens de E3 al bekend gemaakt… 🙄 "

  Ja klopt 😆

 5.   
  zombieater's avatar

  Dit is best vet 😀

 6.   
  GENERAL_DS's avatar

  ik denk dat ik die ga kopen.
  is zo vet voor op de psp
  is er al een release datum?? 😆

 7.   
  jungler's avatar

  ziet er supper cool uit

 8.   
  Mattmerize's avatar

  Dat is allemaal wel leuk, maar hoeveel mensen hebben een PS3 en een PSP en gaan Assassin’s Creed 2 en Assassin’s Creed Bloodlines kopen?

 9.   
  N360Gamer's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Dat is allemaal wel leuk, maar hoeveel mensen hebben een PS3 en een PSP en gaan Assassin’s Creed 2 en Assassin’s Creed Bloodlines kopen? "

  Dit is weer zo’n marketingstunt 🙄 Mensen die een PSP en PS3 hebben kopen alleen de versie voor de PS3 (of de PSP), maar door deze stunt proberen ze het interesanter te maken om beide versie’s te kopen. Voor de echte AC-fans met een PS3 wordt het zelfs interesanter om een PSP te kopen. Heel leuk allemaal, maar het idee erachter is gewoon geldklopperij 🙄

 10.   
  GENERAL_DS's avatar

  N360Gamer schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "Dat is allemaal wel leuk, maar hoeveel mensen hebben een PS3 en een PSP en gaan Assassin’s Creed 2 en Assassin’s Creed Bloodlines kopen? "

  Dit is weer zo’n marketingstunt 🙄 Mensen die een PSP en PS3 hebben kopen alleen de versie voor de PS3 (of de PSP), maar door deze stunt proberen ze het interesanter te maken om beide versie’s te kopen. Voor de echte AC-fans met een PS3 wordt het zelfs interesanter om een PSP te kopen. Heel leuk allemaal, maar het idee erachter is gewoon geldklopperij 🙄 "

  ik ga ze denkik allebij halen. alleen het einde van ac1 was heel stom. dus ik weet niet of ie heel leuk is

 11.   
  Kilerden's avatar

  Dit was al bekent, maar echt sad dat x360 dan geen extra wapens enzo krijgt 🙁

 12.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  GamerGames schreef, "Cool 8) "

 13.   
  UberProSure's avatar

  Idd, deze ga ik dus zeker kopen 😆

 14.   
  X-doos's avatar

  daantjesl schreef, "

  ”N360Gamer” schreef, "[quote=”Matthijsjuh”].."

  Dit is weer zo’n marketingstunt 🙄 Mensen die een PSP en PS3 hebben kopen alleen de versie voor de PS3 (of de PSP), maar door deze stunt proberen ze het interesanter te maken om beide versie’s te kopen. Voor de echte AC-fans met een PS3 wordt het zelfs interesanter om een PSP te kopen. Heel leuk allemaal, maar het idee erachter is gewoon geldklopperij 🙄 "

  ik ga ze denkik allebij halen. alleen het einde van ac1 was heel stom. dus ik weet niet of ie heel leuk is[/quote]

  Als je die trailer waar Bello 2185 het over had hebt bekeken hoor je ‘Altaïrs story continues’ en dan gaat het verhaal dus verder

 15.   
  toqeer's avatar

  [quote]

 16.   
  toqeer's avatar

  kan de psp assasins creed 2 wel aan??? 😛

 17.   
  GameAC's avatar

  N360Gamer schreef, "Dit is weer zo’n marketingstunt 🙄 Mensen die een PSP en PS3 hebben kopen alleen de versie voor de PS3 (of de PSP), maar door deze stunt proberen ze het interesanter te maken om beide versie’s te kopen. Voor de echte AC-fans met een PS3 wordt het zelfs interesanter om een PSP te kopen. Heel leuk allemaal, maar het idee erachter is gewoon geldklopperij 🙄 "

  Misschien. Maar Sony praat al jaren over hoe de PSP met de PS3 zou moeten gaan samenwerken en dit is zo’n voorbeeld. Bllodlines is gewoon een volledige PSP game die hoogstwaarschijnlijk prima te genieten is zonder PS3.

  Ik heb een PSP en PS3 en ik koop ze beide. Niet voor de deze functies, maar voor de kwaliteit van de games.

 18.   
  toqeer's avatar

  ik heb een psp en ps2 assasins creed 2 haal ik zeker voor psp 😀