Bekende ontwikkelaar Duke Begins is Gearbox Software

Vorige maand werd al onthuld dat Take-Two onder het label 2K Games zelf ook aan een Duke Nukem-game werkte, genaamd Duke Begins. Het project zou door een bekende ontwikkelaar in de zomer van 2010 afgerond moeten zijn, maar volgens de berichten had men het werk aan Duke Begins in april van dit jaar stop gezet. Volgens 3D Realms zou Take-Two aan Duke Begins werken om de volledige Duke Nukem-rechten in handen te kunnen krijgen voor een fractie van de echte waarde.

Vandaag is wat nieuwe informatie naar buiten gebracht omtrent de ‘bekende ontwikkelaar’. Het blijkt namelijk dat niemand minder dan de mensen van Gearbox Software (Brothers in Arms, Borderlands) aan Duke Begins werkten.

Voorlopig is de ontwikkeling van Duke Begins gestopt, maar de game is zeker niet geannuleerd. De kans bestaat dus dat we in de nabije toekomst alsnog een nieuwe Duke Nukem-game mogen verwelkomen, maar dan uit de studio van Gearbox.

  1.   
    Rise Against's avatar

    In de bekwame handen van Gearbox zou er mischien toch nog een vette game uit kunnen rollen 🙂 Laten we hopen dat de game ooit nog eens uit zal komen.