Gamersnet.nl

Vijf miljoen doden na één dag Battlefield 1943

Battlefield 1943 heeft op de Xbox 360 door netwerk- en serverproblemen nogal een valse start gemaakt, maar de enorme toestroom van gamers gaf ook aan dat het spel direct al ontzettend populair was.

Gordon van Dyke, medewerker van ontwikkelaar DICE, heeft via een forumpost laten weten dat er na één dag knallen al meer dan vijf miljoen doden waren gevallen in de game. Losjes doorberekend zal dit betekenen dat de vierde map, Coral Sea, over ongeveer twee weken vrijgespeeld is. Zodra er gezamenlijk 43 miljoen spelers zijn gedood, wordt Coral Sea vrijgegeven.

Om ten slotte nog even af te sluiten met statistiek: na de eerste speeldag op Xbox Live was er al voor meer dan 29 jaar aan gameplay voltooid. Aan animo geen gebrek dus voor Battlefield 1943.


Battlefield 1943 is een pure multiplayer game die alleen online te halen is via de PC, Xbox LIVE en de PlayStation Store. De game is te zien als een opwarmertje voor Bad Company 2. In Battlefield 1943 gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog, waarbij we multiplayer-actie voor 24 spelers krijgen in klassieke, tropische locaties: Wake Island, Guadalcanal, Iwo Jima en de vrij te spelen map Coral Sea. Naast gevechten op de grond biedt Battlefield 1943 ook heftige dog fights in de lucht en actie over zee.

Lees ook eens onze review van Battlefield 1943.

Battlefield 1943 is inmiddels verschenen op Xbox Live en het PlayStation Network. Een PC-versie wordt medio september verwacht.