Gamersnet.nl

Best verkochte iPhone-games kosten minder dan 2 dollar

Het is misschien een open deur, maar de mensen van PocketGamer.biz hebben onderzoek gedaan naar de honderd best verkochte iPhone-games en wat blijkt: hoe goedkoper de game, hoe groter de kans dat de game goed verkoopt. Geen wereldschokkend nieuws natuurlijk, we houden immers allemaal van goedkope games, maar bij de iPhone is het wel erg duidelijk.


Van de 20 best verkochte games, kosten er 15 slechts $0,99. Sterker nog, 36 van de 100 best verkochte iPhone-games is voor nog geen dollar te koop. De gemiddelde prijs van alle top 10-games is met $1,89 ook nog altijd aan de lage kant.

Opvallend genoeg komt ook een prijskaartje van $4,99 vaak voor, want 20 games uit de top 100 gaan voor deze prijs over de toonbank. Het onderzoek wijst verder uit dat iPhone-games van bestaande franchises gemakkelijker een hogere prijs meekrijgen. Dergelijke titels kosten gemiddeld $6,12.

Het is echter onduidelijk op welke manier Apple haar top 100 sorteert, waardoor er weinig inzicht is in de totale opbrengst van elke game. Feit is wel dat je met een iPhone voor zeer kleine bedragen diverse leuke games in huis kunt halen.