Super Mario Galaxy 2 is zowel voor fans als nieuwkomers

Super Mario Galaxy 2 werd begin juni tijdens de E3 aangekondigd en de game heeft de loodzware taak om Super Mario Galaxy te overtreffen, volgens veel mensen de beste game voor de Nintendo Wii. Tijdens een recent interview heeft Shigeru Miyamoto van Nintendo laten weten dat dit tweede deel zowel voor fans als voor nieuwkomers bedoeld is. Hij verklaarde:

  “I do believe that there is a lot here to appeal to the more veteran and more experienced gamers, and I think it’s a title that they will obviously enjoy. But I really took it into consideration and tried to do our best to create a game that’s accessible to new gamers as well. And, you know, we also built it with consideration that we believe that people who played through the first Mario Galaxy have become better players.”

Liefhebbers van de eerste Super Mario Galaxy komen dus weer helemaal aan hun trekken, maar het moet ook een ideaal moment worden voor nieuwkomers om in deze bijzondere Mario-wereld te stappen.


Super Mario Galaxy 2 is alweer de tweede volwaardige 3D Mario-game voor de Nintendo Wii. Net zoals in het origineel kunnen we weer aan de slag in diverse sterrenstelsels en krijgen we nog moeilijkere uitdagingen voorgeschoteld. Daarnaast kunnen we eindelijk weer aan de slag met Yoshi, de altijd trouwe kameraad van Mario.

Super Mario Galaxy 2 verschijnt volgend jaar voor de Nintendo Wii.

 1.   
  zombieater's avatar

  Kheb nu al zo’n zin in SMG2 😀

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  ja maar kijk als je dan 2 gaat spelen is het ook wel leuk om 1 te spelen eerst als je die nog niet gespeeld heb, misschien ga ik dat ook nog wel doen na de vakantie dit spel aan schaffen voor me wii.

  Maar eerst morgen lekker naar spaaaanjeeee naar Lloreeeet 😀

 3.   
  Mattmerize's avatar

  C-Boy schreef, "ja maar kijk als je dan 2 gaat spelen is het ook wel leuk om 1 te spelen eerst als je die nog niet gespeeld heb, misschien ga ik dat ook nog wel doen na de vakantie dit spel aan schaffen voor me wii.

  Maar eerst morgen lekker naar spaaaanjeeee naar Lloreeeet :D"

  Dat is met al Nintendo haar franchises zo. Met Zelda, met Mario, met Metroid, et cetera. Het feit dat SMG2 een topgame wordt neemt niet weg dat SMG dat ook is.

 4.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  zombieater schreef, "Kheb nu al zo’n zin in SMG2 😀 "

  ja ik ook maar wachten tot volgend jaar. 🙁

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Matthijsjuh schreef, "

  ”C-Boy” schreef, "ja maar kijk als je dan 2 gaat spelen is het ook wel leuk om 1 te spelen eerst als je die nog niet gespeeld heb, misschien ga ik dat ook nog wel doen na de vakantie dit spel aan schaffen voor me wii.

  Maar eerst morgen lekker naar spaaaanjeeee naar Lloreeeet :D"

  Dat is met al Nintendo haar franchises zo. Met Zelda, met Mario, met Metroid, et cetera. Het feit dat SMG2 een topgame wordt neemt niet weg dat SMG dat ook is."

  volgens mij snap je me bericht niet, ik zeg helemaal niet dat 1 slecht is maar omdat deel 2 uit komt is het ook leuk om 1ste deel te spelen

 6.   
  Mattmerize's avatar

  C-Boy schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "[quote=”C-Boy”].."

  Dat is met al Nintendo haar franchises zo. Met Zelda, met Mario, met Metroid, et cetera. Het feit dat SMG2 een topgame wordt neemt niet weg dat SMG dat ook is."

  volgens mij snap je me bericht niet, ik zeg helemaal niet dat 1 slecht is maar omdat deel 2 uit komt is het ook leuk om 1ste deel te spelen[/quote]

  Ah, ik had het een beetje verkeerd gelezen. Alsnog is het niet echt nodig om deel 1 voor deel 2 te spelen. Dat kan ook erna, het beïnvloed elkaar namelijk niet.

 7.   
  MR Gary's avatar

  hoi
  ik verheug me nu al op de nieuwe Super Mario Galaxy 2
  ik hoop weer hele mooie level,s te zien
  en ik ben benieuwt
  gr MR Gary 😀