Gamersnet.nl

Tretton noemt fiscaal 2008 een slecht jaar voor Sony

Jack Tretton, president van Sony Computer Entertainment America (SCEA), heeft in een interview met Fast Company losgelaten dat het fiscale jaar 2008 een slecht jaar was voor het Japanse bedrijf. Sony heeft ondanks de hoge verkopen van de PlayStation 3 toch verliezen geleden.

Echter, Tretton ziet voor 2009 een rooskleurige tijd en het bedrijf streeft er nog steeds naar haar doelen te verwezenlijken. Ook stelt de beste man dat de consument de PlayStation 3 meer en meer gaat waarderen naar haar waarde, een prijsdaling is daarom ook nog niet nodig. De concurrentie denkt aan een 5-jaar cyclus, terwijl Sony nog altijd een 10-jaar cyclus in handen houdt.

Tretton meldt dat Sony ook een PlayStation 2,5 uit had kunnen brengen voor een veel lagere prijs. De console zou een paar jaar ontzettend goed verkopen, maar de consument ziet dan een apparaat dat niet een volwaardige vooruitgang kent op de PlayStation 2. Sony apprecieert de blik van de klant op de prijs, maar ze moet ook overtuigd worden en vertrouwen krijgen dat de PlayStation 3 er voor de lange termijn is. En op dat moment zal de consument zien wat ze ervoor krijgt, aldus Jack Tretton.