PC-versie Alan Wake mogelijk pas na de Xbox 360-versie

Het was meer mensen al opgevallen dat ontwkkelaar Remedy de laatste tijd alleen maar expliciet over de Xbox 360-versie van Alan Wake sprak. Het gerucht deed dan ook al snel de ronde dat de PC-versie op een laag pitje was komen te staan en dat men de focus op de Xbox 360-versie had liggen.

Markus Mäki, baas van Remedy, heeft in een e-mail het gerucht bevestigd door te melden dat ze geen schema hebben voor het vrijgeven van meer nieuws over de PC-versie. Toch gaf hij duidelijk aan dat Alan Wake nog altijd voor de PC zal verschijnen:

    “I don’t unfortunately have a schedule for updates at this point. We will be making comments in regards to the PC at a later in time.”

Het ziet er zodoende naar uit dat men eerst de Xbox 360-versie wil afronden en verschepen en daarna op volle kracht verder gaat met de PC-versie. Of dit ook daadwerkelijk uitstel voor de PC-versie betekent, moet nog blijken. Het wachten is op een officiële reactie van Microsoft of Remedy.

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees meer over Alan Wake in onze uitgebreide E3-preview!

Alan Wake zal in de lente van 2010 verschijnen voor de PC (Windows Vista/Windows 7) en Xbox 360.

  1.   
    nurie's avatar

    je verdient er niet meer aan als publisher

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    nurie schreef, "je verdient er niet meer aan als publisher"

    verdienen er wel meer aan als die op meerdere platformen komt, je heb meer mensen die het kopen dan niet iedereen heeft een xbox 360 staan

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    Komt waarschijnlijk door windows 7, omdat niemand dat nog gebruikt wachten ze er nog iets langer mee 😉

  4.   
    Tha Destiny's avatar

    /faal.